Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

To ovner - har du det, og bruker du begge?

#1

Pøblis sa for siden:

Vi bygger hus, og jeg har fått tegnet veldig fint og ganske dyrt kjøkken.

Jeg vurderer to stekovner, men har hele livet frem til nå, klart meg fint med bare en, så trenger jeg to?
Har jeg lyst på to?
Hva er gøy og fint med to?


#2

amylin sa for siden:

Jeg har ikke to stekeovner, men bror har. Det er veldig kjekt med gjester. Ser det selv også, spesielt om det skal serveres kjøtt som skal stekes i ovn med poteter som stekes i ovnen. Det er også kjekt om noe skal holdes varmt.


#3

IzziCreo sa for siden:

Vi har to. Eller dvs en vanlig og en kombi mikro og ovn. Vi bruker sjelden begge som ovn. Så sjelden at jeg ikke ville kjøpt to ovner i et fremtidig kjøkken, men vi bruker mikro mye. Nærmest daglig. Bruker den til oppvarming av rester, havregrøt, opptining, damping, popkorn, steke bacon etc. Så jeg er veldig glad i kombiovnen altså. Og det kunne jeg absolutt sett for meg å kjøpe igjen, for det er jo digg å ha to ovner de få gangene det er behov.
To oppvaskmaskiner derimot kan jeg absolutt anbefale :nemlig:


#4

Luftslottet sa for siden:

Jeg har to og mikro i tillegg. De ovnene med innebygget mikro var veldig små eller forferdelig mye dyrere enn separat mikro og ovn.

Det er veldig kjekt med to når vi har gjester eller baker, men jeg trenger ikke to med dampfunksjon og hele kostebinderiet. Vi har den dyreste og den nest billigste fra Ikea. :knegg:


#5

liefje sa for siden:

Vi har to, en ekstra bred stekeovn og en kombi damp/stekeovn. Jeg er glad for å ha damp tilgjengelig, men bruker nesten aldri begge stekeovnene på en gang, dvs. noen ganger varmer jeg opp rester med damp samtidig som jeg steker noe i den vanlige stekeovnen. Kanskje bruker jeg aldri to stekeovner fordi "hovedstekeovnen" er bred og med varmluft kan jeg jo ha to brett inni på en gang, så det er aldri plassmangel. Men fint ser det ut, ja. To varmeskuffer nederst også de to ovnene over det. Varmeskuffer bruker jeg forresten aldri. Bruker dem faktisk som vanlige skuffer. Har også to store kjøleskap (det er herlig med så mye plass) og to oppvaskmaskiner (også bra å ha, særlig når vi ha gjester) og jeg ville prioritert to av disse tingene fremfor to ovner om jeg hadde måttet velge. (Det var ikke vi som bygget kjøkkenet)


#6

Gri sa for siden:

Vi har to, ein som også har dampfunksjon, ein som også har mikro. Bruker begge samtidig ofte! Poteter i ein, kjøt/fisk i den andre, to pizza/pai el.l på ein gong osv. Har brukt to samtidig mykje oftast enn eg på førehand trudde eg skulle gjere.


#7

løve70 sa for siden:

Vi har to. Ikke så ofte vi bruker dem da, men veldig greit når man skal ha gjester og lage mye mat. Skulle jeg valgt på ny nå, hadde nok en vært dampovn.


#8

Rug sa for siden:

Har to, en damp og en vanlig. Bruker jevnlig begge to samtidig, pluss at de har sine områder der den ene er bedre enn den andre. Dampovnen slipper ikke ut fuktighet, så småkaker blir bedre i den vanlige. Alt av kjøtt, fisk, bakverk osv lages i dampovnen.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg har én stor som jeg kan dele i midten og steke ulike ting oppe og nede. Jeg har brukt muligheten én gang. Men digger at den er så stor inni, mye større enn de fleste andre og jeg har plass til diger kalkun.


#10

Floksa sa for siden:

Jeg har en stor med pyrolyse, damp, varmluft og alskens dill (og en miniovn type airfryer med stekebrett) og har aldri savnet å ha to. Lager mye mat og har relativt ofte gjester.


#11

Strå sa for siden:

Fram til for et år siden har jeg aldri hatt mer enn en ovn. Jeg har aldri savnet to, men har nå en ekstra fordi vedovnen har et stekekammer. Den bruker jeg for sjeldent egentlig. Så ja, jeg har to ovner, og nei, egentlig blir kun den ene brukt.


#12

Hyacinth sa for siden:

Lurer på det samme.

Og ei venninne av meg, som lager mye mat, valgte dampovn på kjøkkenet for noen år siden. Hun har riktignok brukt den, men sier hun aldri ville valgt det igjen.


#13

Arran sa for siden:

Har to og elsker det! Ovn nr 2 er litt mindre og har også mikrofunksjon. Den brukes sjeldnere enn nr 1, men jeg elsker å ha to ovner når jeg trenger å ha flere ting i ovnen samtidig, kanskje på ulike temperaturer. Typisk i bruk når vi har gjester, men også iblant ellers. Nevnte jeg at jeg elsker å ha to stekeovner?


#14

meisje sa for siden:

Jeg har en vanlig med pyrolyse og en kombiovn med damp og micro. Jeg bruker begge mye, men til forskjellige ting. Jeg bruker dampfunksjonen ofte, mens mannen min bruker den aldri. Tror behovet er styrt av hva slags mat man lager og til hvor mange.


#15

Luftslottet sa for siden:

Jeg bruker dampfunksjonen nesten hver gang jeg lager mat eller baker.


#16

Martis sa for siden:

Vi har to og det er ofte veldig kjekt, men dampovnen brukes ikke hver gang vi bruker den andre ovnen. 10 år senere så angrer jeg ikke på kostnaden/plassen i innredningen.


#17

Drømmedama sa for siden:

Jeg har to ovner, en i hver etasje og selv om det ikke er en god løsning å måtte løpe opp og ned trapper så bruker jeg ganske ofte begge to. Vi er en stor familie og har ofte gjester.
Bygger hytte på fjellet og der skal vi endelig ha to ovner over hverandre, den ene kombi med damp, den andre kombi med mikro.


#18

kamp sa for siden:

To i gamle huset, ble brukt for å lage mer mat samtidig. Samt praktisk ved gjærbakst da all bakst ble laget.


#19

GinaK sa for siden:

Dere som har damp, er det vanlig komfyr med denne muligheten inkludert? Hvilket merke/type har dere?

Ovnen på kjøkkenet på jobben har damp og kokka roser den mye. Noe å tenke på til neste kjøkkenoppgradering, skjønner jeg.


#20

Mikkeline sa for siden:

Vi har to. En av dem med kombi ovn/mikro. Bruker begge mye. Ville bsolutt valgt det igjen.


#21

Gri sa for siden:

Vår er vanleg komfyr med dampfunksjon. Vi har Electrolux.


#22

liefje sa for siden:

Vår er fra Gaggenau. Den har damp og vanlig ovn, men føles mest egnet til damp da innvendig areal er lite.


#23

Tjorven sa for siden:

Vi er VELDIG glade i å lage mat. Den eneste gangen i året hvor vi savner en ekstra ovn er på julaften siden vi lager både ribbe og pinnekjøtt med fullt tilbehør.


#24

Geitrams sa for siden:

Har to, en stekeovn/damp og en stekeovn/mikro. Begge er ofte i bruk. Men vi så behovet før vi anskaffet oss det, så hvis du ikke har behov, er det jo heller ikke noe poeng i å ha to?


#25

Madicken sa for siden:

:jupp:


#26

Hyacinth sa for siden:

Jesus. Jeg er riktignok trøtt og har akkurat bestilt min årlige time hos optiker, men jeg leste:

To øyne - har du det, og bruker du begge?



#28

polarjenta sa for siden:

Sønnen min har to øyne, men bruker ikke begge.

:knegg:


#29

C3PO sa for siden:

Jeg er også med i klubben. En vanlig ovn og en kombi mikro/ovn. Begge brukes ofte, men mikrodelen av kombiovnen brukes mer enn ovnsfunksjonen. Jeg må sjekke litt, men jeg innbiller meg at det er lavere strømforbruk ved bruk av den lille ovnen, så det kan faktisk være noe penger å spare i vinter om jeg går over til å bruke den mer som hovedovn. Ellers er begge ovnene (med ovnfunksjon) mest i bruk når jeg lager mat til større anledninger.


#30

Hyacinth sa for siden:

Jeg regner med at han ikke har tatt et bevisst valg om å bruke bare det ene…


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.