Vi bygger hus, og jeg har fått tegnet veldig fint og ganske dyrt kjøkken.
Jeg vurderer to stekovner, men har hele livet frem til nå, klart meg fint med bare en, så trenger jeg to?
Har jeg lyst på to?
Hva er gøy og fint med to?
Jeg har ikke to stekeovner, men bror har. Det er veldig kjekt med gjester. Ser det selv også, spesielt om det skal serveres kjøtt som skal stekes i ovn med poteter som stekes i ovnen. Det er også kjekt om noe skal holdes varmt.
Vi har to. Eller dvs en vanlig og en kombi mikro og ovn. Vi bruker sjelden begge som ovn. Så sjelden at jeg ikke ville kjøpt to ovner i et fremtidig kjøkken, men vi bruker mikro mye. Nærmest daglig. Bruker den til oppvarming av rester, havregrøt, opptining, damping, popkorn, steke bacon etc. Så jeg er veldig glad i kombiovnen altså. Og det kunne jeg absolutt sett for meg å kjøpe igjen, for det er jo digg å ha to ovner de få gangene det er behov.
To oppvaskmaskiner derimot kan jeg absolutt anbefale :nemlig:
Jeg har to og mikro i tillegg. De ovnene med innebygget mikro var veldig små eller forferdelig mye dyrere enn separat mikro og ovn.
Det er veldig kjekt med to når vi har gjester eller baker, men jeg trenger ikke to med dampfunksjon og hele kostebinderiet. Vi har den dyreste og den nest billigste fra Ikea. :knegg:
Vi har to, en ekstra bred stekeovn og en kombi damp/stekeovn. Jeg er glad for å ha damp tilgjengelig, men bruker nesten aldri begge stekeovnene på en gang, dvs. noen ganger varmer jeg opp rester med damp samtidig som jeg steker noe i den vanlige stekeovnen. Kanskje bruker jeg aldri to stekeovner fordi "hovedstekeovnen" er bred og med varmluft kan jeg jo ha to brett inni på en gang, så det er aldri plassmangel. Men fint ser det ut, ja. To varmeskuffer nederst også de to ovnene over det. Varmeskuffer bruker jeg forresten aldri. Bruker dem faktisk som vanlige skuffer. Har også to store kjøleskap (det er herlig med så mye plass) og to oppvaskmaskiner (også bra å ha, særlig når vi ha gjester) og jeg ville prioritert to av disse tingene fremfor to ovner om jeg hadde måttet velge. (Det var ikke vi som bygget kjøkkenet)
Vi har to, ein som også har dampfunksjon, ein som også har mikro. Bruker begge samtidig ofte! Poteter i ein, kjøt/fisk i den andre, to pizza/pai el.l på ein gong osv. Har brukt to samtidig mykje oftast enn eg på førehand trudde eg skulle gjere.
Vi har to. Ikke så ofte vi bruker dem da, men veldig greit når man skal ha gjester og lage mye mat. Skulle jeg valgt på ny nå, hadde nok en vært dampovn.
Har to, en damp og en vanlig. Bruker jevnlig begge to samtidig, pluss at de har sine områder der den ene er bedre enn den andre. Dampovnen slipper ikke ut fuktighet, så småkaker blir bedre i den vanlige. Alt av kjøtt, fisk, bakverk osv lages i dampovnen.
Jeg har én stor som jeg kan dele i midten og steke ulike ting oppe og nede. Jeg har brukt muligheten én gang. Men digger at den er så stor inni, mye større enn de fleste andre og jeg har plass til diger kalkun.
Jeg har en stor med pyrolyse, damp, varmluft og alskens dill (og en miniovn type airfryer med stekebrett) og har aldri savnet å ha to. Lager mye mat og har relativt ofte gjester.
Fram til for et år siden har jeg aldri hatt mer enn en ovn. Jeg har aldri savnet to, men har nå en ekstra fordi vedovnen har et stekekammer. Den bruker jeg for sjeldent egentlig. Så ja, jeg har to ovner, og nei, egentlig blir kun den ene brukt.
Og ei venninne av meg, som lager mye mat, valgte dampovn på kjøkkenet for noen år siden. Hun har riktignok brukt den, men sier hun aldri ville valgt det igjen.
Har to og elsker det! Ovn nr 2 er litt mindre og har også mikrofunksjon. Den brukes sjeldnere enn nr 1, men jeg elsker å ha to ovner når jeg trenger å ha flere ting i ovnen samtidig, kanskje på ulike temperaturer. Typisk i bruk når vi har gjester, men også iblant ellers. Nevnte jeg at jeg elsker å ha to stekeovner?
Jeg har en vanlig med pyrolyse og en kombiovn med damp og micro. Jeg bruker begge mye, men til forskjellige ting. Jeg bruker dampfunksjonen ofte, mens mannen min bruker den aldri. Tror behovet er styrt av hva slags mat man lager og til hvor mange.
Vi har to og det er ofte veldig kjekt, men dampovnen brukes ikke hver gang vi bruker den andre ovnen. 10 år senere så angrer jeg ikke på kostnaden/plassen i innredningen.
Jeg har to ovner, en i hver etasje og selv om det ikke er en god løsning å måtte løpe opp og ned trapper så bruker jeg ganske ofte begge to. Vi er en stor familie og har ofte gjester.
Bygger hytte på fjellet og der skal vi endelig ha to ovner over hverandre, den ene kombi med damp, den andre kombi med mikro.
Vi er VELDIG glade i å lage mat. Den eneste gangen i året hvor vi savner en ekstra ovn er på julaften siden vi lager både ribbe og pinnekjøtt med fullt tilbehør.
Har to, en stekeovn/damp og en stekeovn/mikro. Begge er ofte i bruk. Men vi så behovet før vi anskaffet oss det, så hvis du ikke har behov, er det jo heller ikke noe poeng i å ha to?
Jeg er også med i klubben. En vanlig ovn og en kombi mikro/ovn. Begge brukes ofte, men mikrodelen av kombiovnen brukes mer enn ovnsfunksjonen. Jeg må sjekke litt, men jeg innbiller meg at det er lavere strømforbruk ved bruk av den lille ovnen, så det kan faktisk være noe penger å spare i vinter om jeg går over til å bruke den mer som hovedovn. Ellers er begge ovnene (med ovnfunksjon) mest i bruk når jeg lager mat til større anledninger.