Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dimmbare pærer, lamper osv?

#1

kamp sa for siden:

Jeg har en stålampe i stua som er dimmbare. Nå er den ødelagt (knot forsvant så ikke mulig fikse).
Dette var kun lyset jeg brukte da det i taket er så sterkt, men nå må jeg bruke de. Tok ut en av pærene og vet jeg kan bare kjøpe svakere pærer fordi de EE tydeligvis for sterke syns jeg.

Men jeg vil gjerne ha et dimbart lys igjen.

Og der stopper min kunnskap..

Jeg må ha en lampe som er dimmbare og pærer?

Og evt:

Men hvor kommer evt en «Siri»/home/Google opplegg inn. Kan det kobles på? Har ingen slik ting nå men tenkt tanken når jef først skal kjøpe pærer og lampe. Jeg kan ingenting om smart hjem men det hadde vert veldig praktisk nå som det er mørkt når jeg legger med (Midnatt) og står opp 5:00. Gamle lampen står knotet til og nåværende lysbryter til de jeg bruker likeså.

Men jeg forstår ingenting av dette.

Har noen her noe smart hjem?



#3

frukt sa for siden:

Du trenger bare pære som kan dimmes. Biltema har dimmbare pærer som styres med en app.


#4

kamp sa for siden:

Dumt spørsmål kanskje men hvordan dimmer jeg denne om den settes inn i en «vanlig» lampe med på/av knapp?


#5

Fluke sa for siden:

Det følger med fjernkontroll :)


#6

Adrienne sa for siden:

Vi har en pære som er "dum" dimbar i den forstand at første gang du skrur på lyset lyser den med full styrke, andre gang er den litt dimmet og tredje gang er den full dimmet. Tror det er en Philips pære. For det begrensete behovet du har kunne kanskje det vært en ide? Hvis ikke hadde jeg sjekket ut IKEA sin smartbelysning. Der har du mange muligheter og det er betydelig billigere enn f.eks. Philips hue.


#7

frukt sa for siden:

Jeg hadde en sånn fra Ikea, men fjernkontrollen fungerte ikke særlig bra. Plutselig virket den ikke, og måtte kobles opp mot pæren på nytt. Men de har tydeligvis forandret på fjernkontrollen siden, den ser ihvertfall annerledes ut, så kanskje den fungerer bedre nå.


#8

Fluke sa for siden:

Det hender våre må kobles mot pæren på nytt innimellom, men det er ca en gang i halvåret så det lever jeg greit med. Dersom den blir ødelagt/fusker går det jo på IKEA sin garanti og de er aldri vanskelige.
Jeg elsker å få hvitt lys inne til planter og folk om morgenen/dagen - og å dimme belysningen med gult lys om kvelden.

(Mini hadde IKEA lyspære av typen som skifter farge, og der gikk fjernkontrollen i stykker når hun demonterte den for å 1) se hvordan den virket 2) tusje alle delene i ulik farge. Vi prøvde ikke å få den igjen på garantien :p )


#9

Muskat sa for siden:

Vi har Philips Hue i nesten hele huset, og jeg elsker det! Det aller beste er at jeg slipper å gå og slå av hvert eneste lys på kvelden, én bryter slår av alle! Eller så kan jeg bare si f.eks. «Hei Google, slå av lyset i stua» ettersom den er koblet opp mot Google Home. :hjerter: Har også app hvor jeg styrer de enkelte rom og også pærene individuelt.

Vi har pærer med både fargede og hvite lys, og jeg liker de fargede best, de gir et varmere lys enn de hvite syns jeg.


#10

kamp sa for siden:

Mitt «hus» har 4 rom :rolleyes: men hadde vert veldig fint ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.