Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

VPN for BBC iPlayer?

#1

Maverick sa for siden:

Jeg trenger å se en dokumentar som ligger på BBC som ikke er tilgjengelig utenfor UK, og har skjønt at det kan oppnås via VPN.

Noen spørsmål i den anledning, siden min inhouse techsupport pt er utilgjengelig.

Hvordan/hvilken VPN?
Er det lov?
Om det ikke er lov, hva gjør jeg da?


#2

Benzo sa for siden:

Vi bruker express vpn, funker bra. Det andre du spør om aner jeg ikke, men har brukt det i årevis uten problemer.


#3

zinatara sa for siden:

Jeg bruker også express VPN. Sånn jeg har forstått det er det lovlig, men det kan være brudd på abbonememtsavtale dersom man abonnerer på en streamingtjeneste. Men det er jo ikke noe man må tenke på i forhold til BBC siden det er en gratis side.


#4

Lille meg sa for siden:

Jeg vil anta at det er en grunn til at man har geografiske restriksjoner. På samme måte er det deler av NRK-innhold som ikke er tilgjengelig fra utlandet, selv om det er gratis tilgjengelig fra NRKs websider. Jeg vil tro det blant annet har sammenheng med hvilke rettigheter NRK har til å vise program, og at det er forskjell i og utenfor landegrensen.

Så, nei, jeg tror ikke det er lovlig, selv om jeg tviler på at straffen blir veldig høy for å se en BBC-dokumentar.

Kan det være at denne dokumentaren er tilgjengelig fra andre steder?


#5

Lille meg sa for siden:

Jeg ser her at det påstås at

noe jeg syns er litt rart. NRK har en hjelpeside om å se NRK i utlandet, hvor man sendes videre til en side som ikke finnes, så ...

Jeg vil tro det hele reguleres i en eventuell avtale man inngår med BBC for å få lov til å se på BBC-innhold via iPlayer. Dere vet - slike avtaler hvor man bare automatisk trykker "OK" på slutten uten å orke å lese gjennom hele den flere-siders lange juridiske teksten?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.