Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunn, barnevennlig mat

#1

HSJ73 sa for siden:

Hei,

Jeg synes det er en evig kamp for å få i barna nok sunn og næringsrik mat. Sjuåringen er som barn flest og kunne levd på pizza, pasta (bolognese), pannekaker, pølser og hamburgere. Hun spiser veldig bra de gangene dette blir servert, men ellers pirkes det i maten. Ettåringen er generelt kresen, men er glad i kjøtt, og spiser gjerne tomatbaserte retter.

Noen som har noen slagere å anbefale, noe som passer til både små og store, og som er raskt (og helst enkelt) å tilberede i en travel hverdag?

Takk for tips!


#2

Krem sa for siden:

Her er det en slager at de får velge selv. Hvis vi skal ha salat for eksempel så har vi en grønnsak pr bolle. Så sitter de og forsyner seg selv. På den måten spiser de mer grønnsaker enn hvis jeg blander alt i en bolle. De liker også best mat som ikke er blandet. Rent kjøtt/fisk med tilbehør er bedre enn gryte.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Fireåringen har ofte hatt perioder der hun nekter å spise ditt og datt, men er heldigvis stort sett altetende. I disse teite periodene har jeg pleid å snike inn grønnsaker og lignende i vanlig mat. Feks. revet løk, hvitløk og gulrot i spaghettisausen og i kjøttkaker osv. Bruker alltid fullkornspasta, som jo smaker likt vanlig pasta, så da blir det jo sunt og godt allikevel. Linsepurè er en schlager her i huset. Rød potetmos, kaller vesla det. Mye proteiner, og det smaker knallgodt. Ligger oppskrift her på forumet et sted (bare søk på linser eller linsepurè). :)


#4

Tangina sa for siden:

Denne tråden vil jeg gjerne følge med på - har en treåringen som gjerne kunne levd utelukkende på frukt og kjøtt og en sær ni måneder gammel baby som bare liker pupp, potetbiter og spaghetti bolognese.

Til treåringen som ikke liker poteter eller kokte grønnsaker, passer jeg på å alltid ha en rå gulrot, kålrabi eller paprika før middag så jeg slipper å bekymre meg over de rene kjøttmiddagene hans. Ellers er den eneste måten å sikre at han får i seg både kjøtt og grønnsaker til middag å servere sodd eller liknende supper (Innerøysodd på spann som skal tilsettes poteter og gulrøtter). Lapskaus er og en vinner - enkelt å lage med ferdigkuttet frossen lapskausblanding og kjøtt.

Lenge var kylling tikka masala lagd på en slik St. Maria-pose med woket paprika og brokkoli med ketchap manis-saus populært, men han har gått litt lei.


#5

Olympia sa for siden:

Vi pleier å ha grønnsaker (oftest salat), en type karbohydrater (les poteter, ris, pasta eller couscous) og kjøtt eller bønner/linser. Eller en sjelden gang fisk. Bortsett fra salatdressing så dropper vi vanligvis sauser og annet dilldall.

Denne typen middag kan varieres i det uendelige, og er sunt, næringsrik (ingen halv- eller ferdigfabrikat) og best av alt så tar det ikke lenger enn 20 minutter å lage det.

Det er vel ca. 80% av alle middager unga spiser som følger dette mønsteret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.