Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stavanger i helgen - hva kan jeg oppleve?

#1

Philippa sa for siden:

Er det noen som har gode forslag til ting å oppleve i Stavanger? Alt tas imot med interesse, både shopping, fjellturer, show, artige små severdigheter, kafeer/restauranter etc. Jeg skal dit til helgen, og aner ikke hva som finnes av opplevelser der. Har bil, så kan kjøre litt rundt.


#2

Señora sa for siden:

Fargegaten i sentrum med sine flotte lys og farger.


#3

Fluke sa for siden:

Ja, fargegaten har tent lysene nå, så der er det verdt å ta turen, om så bare for å gå gjennom (etter at det har blitt mørkt).
Jeg liker godt å spise på Harry Pepper.


#4

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke fjell i Stavanger, men det er mange fine fjell i kommunene rundt. Det er dessuten ekstremt mildt for tiden (rundt 15 grader), så du trenger ikke være redd for frost og is.

Jeg ville nok heller prioritert en av jærstrendene. De er flotte i allslags vær.

Apropos vær. Det er bedritent for tiden. Generelt er november den absolutt kjipeste måneden å være i Stavanger.

Stavanger har mange flotte muséer. Alt fra kunst til olje og hermetikk.

Gamle Stavanger er forsåvidt litt koselig, og det er koselig i sentrum også. Du får mye god mat rundt forbi.

Det kommer litt an på hva du (dere?) liker.


#5

My sa for siden:

Strendene ja! :elsker: De er en naturopplevelse du ikke finner mange andre steder. Uansett vær.


#6

frukt sa for siden:

Hå gamle prestegard om du liker kunst. ByBrun i Sandnes for julegaver. De har så mye fint som man ikke får kjøpt andre steder. Og så kan du drikke kaffe på Coffeeberry i samme slengen.
Ingenting av dette er i Stavanger da, men det er ikke så langt å kjøre til Sandnes. Prestegarden er litt lengre unna.


#7

safran sa for siden:

November er vel generelt sett den kjipeste måneden, uansett hvor i Norge man er. :knegg:


#8

Hyacinth sa for siden:

Det tror jeg så gjerne. Men i Stavanger er den ekstra ille. Tror jeg. :knegg:


#9

Fluke sa for siden:

Jærstrendene er fantastiske i høststorm da. Og å gå tur ved Hå Galme Prestegård som frukt linket til, er veldig fascinerende om du får rette været.


#10

Fluke sa for siden:

Det tror jeg også. :knegg:


#11

My sa for siden:

Jeg var i Stavanger i november i fjor, og det pøsregnet absolutt hele den dagen vi hadde satt av til byrusling. :knegg: Vi ble søkkvåte, og det viste seg dessuten at forkjølelsen vi trodde ungdommen min pådro seg på grunn av dette viste seg å være covid, og det ble en del styr, siden vi fortsatt var på TISK-kjøret. :gal:

Men vi hadde en fin og forblåst tur på stranda neste dag, uten regn, det var fantastisk. Fargene var ubeskrivelige.

Man må bare kle seg godt, og være forberedt på det verste. Men det er så mange koselige kafeer, restauranter og butikker i Stavanger, som man kan søke tilflukt i, så det bør være mulig å kose seg uansett.


#12

Hyacinth sa for siden:

Helt klart. Og man trenger egentlig aldri varmt tøy heller, det blir ikke så enormt kaldt, iallfall ikke på denne siden av jul. Som sagt var det 15 grader i dag, og 15-16 hele helgen, men selv om det er uvanlig mildt, så et tosifret antall grader er helt normalt om vinteren. Dog skal det nevnes at det ikke regner hele tiden, selv om østlendinger ofte tror det. :knegg: Det har vært en tørr høst. Men det har begynt å regne de siste dagene, og det er ingenting som tilsier at det skal stoppe med det første… :sukk:


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg har fremdeles ikke tatt inn verken fuchsiaen, lantanaen eller pasjonsblomsten min. :knegg: Det har ikke vært under 10 om natten heller, med unntak av en natt for noen uker siden hvor det var helt nede i 3 grader.


#14

Philippa sa for siden:

Tusen takk for gode tips - det blir garantert en tur i fargegaten og bord på Harry Pepper er booket! Oljemuseet har jeg vært på før, men hermetikkmuseet høres gøy ut. Prestegård og strand er lagt inn i planen også! Litt usikker på om vi rekker Sandnes, men takk for gode tips der også! :-)


#15

millact sa for siden:

Hermetikkmuseet er faktisk gøy og så er det jo så utrolig hyggelig strøk det ligger i.


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg har tenkt på deg i helgen, Philippa. På torsdag og fredag syntes jeg oppriktig synd på deg, det drittværet vi hadde forrige uke og inn i helgen var rett og slett utrivelig og deprimerende. Men i dag har det jo ikke vært så ille, heldigvis.

Vi har gått Borestranda t/r (8 km) i dag. Lyset var magisk, nesten som gyllen kveldssol om sommeren. Sol og noe disig hele tiden. Mild bris, men herlige bølger mot land. Gikk kun i tynn treningstrøye.

Mens jeg gikk der, funderte jeg på følgende: Hvor mange i Norges land som ikke bor langs lange sandstrender ved kysten har barndomsminner fulle av løping fra vannmasser som velter innover sanden i voldsom fart, og hvor man som regel ikke lykkes fordi vannet alltid flommer raskere enn man tror? Det burde alle barn få oppleve. :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.