meisje sa for siden:
Hva er ekte baking soda på norsk ? Kan det være natron ? Det skal gi bedre resultat enn bakepulver.
Og vet noen hva zeuws mel er ?
Jeg har tenkt å lage gevulde speculaas fra bunnen av.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
meisje sa for siden:
Hva er ekte baking soda på norsk ? Kan det være natron ? Det skal gi bedre resultat enn bakepulver.
Og vet noen hva zeuws mel er ?
Jeg har tenkt å lage gevulde speculaas fra bunnen av.
zinatara sa for siden:
Baking soda er natron ja. Det andre vet jeg ikke.
Lavender sa for siden:
Kan også være Bikarbonat, vi har en boks kjøpt på Clas Olsen.
Myria sa for siden:
Baking soda er natron ja.
Zeeuwse bloem er en type fint hvetemel med lavere gluteninnhold. Så vidt jeg vet er dette sammenlignbart med det som heter pastry flour i USA. Jeg fant denne siden som beskriver hvordan du kan lage ditt eget kakemel så det ville jeg testet ut til denne oppskriften.
Lavender sa for siden:
Pastry Floor kan være det samme som italiensk tipo 00. Det er vanligst å finne den til pizza, Meny har til baking også. Doppio Zero med kjevlen ved siden av.
Tallulah sa for siden:
Bikarbonat er natron.
meisje sa for siden:
Takk dere :hjerter: Jeg får se om jeg kjøper tipo mel, vi har til pizza i skapet, men ikke den typen til baking.
Pingis sa for siden:
Blir ikke tipo 0/00 det motsatte? Det er vel mer proteinrikt ("sterkere" mel, mer gluten), mens det du er ute etter er noe som har lavere gluteninnhold?
Myria sa for siden:
Ja, du har rett. Mel som skal brukes til pizza trenger gluten mens mel som skal brukes til kjeks og annet sprøtt bakverk gjerne kan ha lavere gluteninnhold. Kakemel og pizzamel er altså ikke det samme. Den eneste likheten mellom disse, og som kanskje er grunnen til at de blandes, er at begge er mer finmalt enn vanlig hvetemel.
Tallulah sa for siden:
Pastry flour har mindre protein, mens pizza/brødmel har mer gluten.
Jeg har sett mel til kaker i noen butikker i Norge også.
Lavender sa for siden:
Var det spørsmål til meg? Jeg svarer 00 til baking. Ikke 0 til pizza. Er det noe jeg ikke har forstått, er ikke 00 baking til kaker og bakst?
Og Meny er riktig butikk,
meny.no/varer/bakevarer-og-kjeks/mel-og-gryn/mel/hvetemel-8014601028747
Her er pizzamelet med 12,5% protein, mot 12% i kakemelet.
meny.no/varer/bakevarer-og-kjeks/mel-og-gryn/mel/caputo-pizzamel-8014601036100
Tallulah sa for siden:
Nei, det er et mel til fin gjærbakst, altså pizzabunner og slikt. I bakevarer der man bruker bakepulver eller natron framfor gjær så vil man ha mindre protein, ikke mer gluten. Forskjell på Tipo 0 og 00 er utmalingsgrad.
Her står det om ulike meltyper: www.kitchenstories.com/en/stories/every-type-of-flour-explained-from-all-purpose-to-type-00
meisje sa for siden:
De hadde ikke på menyen jeg var innom idag. Mulig jeg bare lager med vanlig hvetemel. Jeg har startet på fyllet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.