Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizzasausoppskrift søkes

#1

kamp sa for siden:

Har ikke spist pizza på 14(?) år minst så heller ikke laget noensærlig pizzasaus. Men nå har jeg endelig begynt tåle noe mel og jeg har laget en egen type «ost» som jeg kan ha oppå. Som faktisk har ostesmak selv om den er uten melk.

Så trenger oppskrift på god tomatsaus til pizza.

Google gir meg for mange forslag..

Hva er din?


#2

liefje sa for siden:

Mutti pizzasaus på boks. Den er så god at jeg har sluttet å lage selv.


#3

Señora sa for siden:

Idun pizzasaus liker vi godt. Har ikke klart å lage noe lignende.
Det er både sukker og stivelse i den da.


#4

meisje sa for siden:

Finhakk løk, selleristang og 2 gulerøtter. Fres til de blir gylne. Tilsett hvitløk og chili 1 min før du tilsetter tomatpuré. Når du har brunet tomatpureen 1-2 minutter tilsett litt vann og et par Ss ajvar, litt rødvin og litt honning. Og en dæsj med balsamico.


#5

Eia sa for siden:

Mengder? :blafre:


#6

Myria sa for siden:

Jeg har sluttet å lage pizzasaus som kokes. Jeg bruker bare en boks Mutti cherrytomater, litt salt, litt pepper, oregano, basilikum og hakket hvitløk. Mos med stavmikser og vipps ferdig.


#7

Effie sa for siden:

Eg brukar denne, og er heilt einig med bloggaren at den vart virkelig snaskens.

greenbonanza.com/2016/03/13/verdens-beste-tomatsaus-tar-minst-fem-timer-lage/

INGREDIENSER
4 bokser hele tomater

1 gul løk

4 hvitløksfedd

2 ss olivenolje

1 ss smør (kan sløyfes)

1 ts chilliflak

1 ts godt salt

1 ts brunt sukker

1 neve frisk basilikum

FREMGANGSMÅTE
Start med å sette gryta på medium varme, ha oppi olivenolje og eventuelt smør (du merker det nok ikke på smaken, men det kan bidra til å gjøre det lettere å surre løken, ettersom olivenolje ikke tåler så høy varme på egenhånd). Det skal ikke ryke av olja, så her må du passe på varmen. Ha oppi finhakket gul løk og en klype salt, og la det surre sakte, men sikkert, i 10-12 minutter til løken er mør, gylden og salig god.
Finhakk hvitløk, og rør inn den og chilliflakene i løkblandingen. Om det blir tørt i gryta, ha oppi en spiseskje til med olivenolje. La det surre i et par minutter, før du har oppi tomatene.
Jeg brukte en skarp kniv til å dele opp tomatene litt på kryss og tvers oppi boksene, før jeg fant frem en tresleiv med rett kant og gikk til verks for å dele opp tomatene. Du kan også eventuelt ha dem i en separat bolle først og mose dem med henda. Ha oppi brunt sukker og basilikum, og la tomatene koke opp.
I mellomtiden varmer du opp ovnen til 200 grader, og setter en rist nesten nederst. Jeg satt et bakebrett med bakepapir under det igjen, i tilfelle det ble søl. Sett gryta inn i ovnen når den har kokt opp, og la lokket stå litt åpent slik at luft slipper ut.
Og så er det bare å vente. En gang i timen kan du godt ta ut gryta og røre rundt før du setter den inn igjen, slik at den karamelliserte toppen blander seg og øker. Sjekk den hver time og la den stå så lenge du har tid til, jeg tror denne bare blir bedre jo lenger den får stå. Min fikk fem timer, da orka jeg ikke vente lenger.


#8

Tjorven sa for siden:

Du har ikke bedt om det, men jeg kommer med det allikevel. Oppskrift på god og enkel hvit pizzasaus:

Boks med creme fraiche
4 fedd med hvitløk - finhakket
salt
pepper
bittelitt cayennepepper


#9

Lavender sa for siden:

Samme her, men med en litt frisk rosmarin i sausen, en skvett balsamico i, og basilikumen frisk på toppen. Jeg liker litt løk mellom saus og ost, skjærer sjalottløk syltynn.


#10

meisje sa for siden:

Hvor langt er et tau :knegg:

Basismengde:
1 løk
2 små eller 1 stor selleristang
2 gulerøtter
2 hvitløksfedd
1 chilipepper
1 SS oregano
1 boks med tomatpure
Fyll opp tomatpureen med vann som du tilsetter
2 ss ajvar
Kan vurdere å sette til 1 boks med mutti cherrytomater også.
0,5 dl rødvin
1 ss honning
1 ts balsamico

Finhakk løk, selleristang og 2 gulerøtter. Fres til de blir gylne. Tilsett hvitløk og chili 1 min før du tilsetter tomatpuré. Når du har brunet tomatpureen 1-2 minutter tilsett litt vann og et par ss ajvar, litt rødvin og litt honning. Og en dæsj med balsamico.
Småkok lenge for å få rette konsistens. Lager gjerne sausen først før jeg setter deig på heving, og lar den modne på lav varme mens deigen hever. Muligens må man tilsette mer vann underveis. Hvis jeg ikke har rødvin bruker jeg bare mere balsamico istedenfor.

Gang opp etter antall pizzaer du skal lage. Dette holder til 4 porsjonspizzaer.


#11

løve70 sa for siden:

Jeg er enig. Den er god nok til at det ikke er verdt bryet å lage selv....


#12

Muskat sa for siden:

Denne bruker jeg:

1 løk
1-2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1/2 buljongterning
1 ss Balsamicodressing
1 liten ss sukker el honning
1 ss provencekrydder eller lignende
Cayennepepper

Surr løk til blank og myk, ha i finhakket hvitløk mot slutten, ha i alle andre ingredienser og la stå og putre ei stund. Jeg pleier å stavmikse sausen før jeg har den på pizzaen. Rekker til fire pizzaer på pizzasteinen vår (fire porsjoner).


#13

Tjorven sa for siden:

Enig. Denne kjøper vi også. Vi har sluttet å lage egen pizzasaus etter at vi fant denne. Den er ofte på 50 % på Meny, så da hamster vi.


#14

My sa for siden:

Passata. Trenger nesten ikke noe mer hvis man bare koker inn en boks med passata. Kan selvsagt tilsette litt hvitløk og annen smak hvis man ønsker det, men det er faktisk ikke nødvendig.


#15

kamp sa for siden:

Den med grønn skrift på?

Meny har alltid 3 for 2 på en del mutti.



#17

kamp sa for siden:

De har to men antok det var den grønne.
Er faktisk den jeg har kjøpt når jeg baket pizzahorn i bakeriet mitt i sin tid så fint jeg valgte en god tomatsaus uten å vite den vist var veldig god :rolleyes: :D


#18

liefje sa for siden:

Ser det er to ulike ja. Har nok brukt begge. Veldig godt uansett.


#19

Erica sa for siden:

Pizzanerdene vil bare bruke ren hermetisk tomat av tomattypen San Marzano. Mose den lett, og sile av litt av væsken til den blir passe tykk. tilsett salt og litt pepper.


#20

Eia sa for siden:

Takk, dere har påvirket meg til å kjøpe inn Mutti sin pizzasaus. Test i kveld. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.