Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan vasker du ulltøy som du har trent i?

#1

Mex sa for siden:

Teknisk treningstøy kjører jeg noen ganger på 60 grader, eller om jeg kjører det på 40, så kjører jeg med en lengre vasketid. (Default på maskina for teknisk tøy er litt over 2 timer)
Men så til ulltøy som blir brukt til trening. Normalt ullprogram bruker jo bare 40 min. Jeg er redd for å bruke for høy varme, og kjører jeg lengre vasketid, så føler jeg at det ikke er bra for tøyet.
Hva gjør du?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg trener ikke i ull. Nettopp derfor. Det blir ikke rent på ullprogram.


#3

Millen sa for siden:

Jeg trener ikke i ull, men på min maskin er ullprogram litt over 1 time.


#4

frukt sa for siden:

Vasker på ullprogram. Det blir rent nok for meg. Det er bare håndklær og sengetøy som vaskes på 60°.


#5

Bluen sa for siden:

30 grader ullvask. Jeg kan uansett ikke ha ull rett på kroppen, så det blir et lag 2 når det er kaldt. Selv om jeg er såpass forsiktig med disse klærne, får alt hull så det holder. :gal:


#6

C3PO sa for siden:

Jeg trener mye i ull, og 30 graders ullvask holder for meg. Det må da sies at det lukter ikke så vondt av tøyet mitt. Jeg vasker heller ikke ullet hver gang jeg trener. Det er litt verre med ulltøyet til mannen min, da det lukter mye verre av ham, men det går som regel greit.


#7

løve70 sa for siden:

Samme her :nemlig: Vasker på 40° ullprogram og har i en dæsj eddik.


#8

Strå sa for siden:

Dette. Jeg har ikke opplevd at ull lukter etter vanlig ullvask. Om mulig henger jeg tøyet ut på verandaen til tørk. Jeg bruker ikke tørketrommel.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg pleier heller ikke å lukte vondt. Men det hender ofte at jeg trener om morgenen, før jeg dusjer. Og når jeg har gått lang fjelltur uten å dusje/vaske meg om morgenen, har det hendt at jeg har gått i ulltrøye. Da har den gjerne luktet litt under armene når jeg kommer hjem. Den blir tilsynelatende ren i ullvask, men neste gang jeg tar den på, merker jeg da lukt under armene på trøya etter en stund, når den blir oppvarmet igjen.


#10

Hyacinth sa for siden:

Dessuten er jeg litt skeptisk til hvor rene klær faktisk blir i maskin. Vi har hatt mange vaskemaskiner de siste årene (fordi de har blitt ødelagt, det har vært et styr uten like, og det er snakk om dyre maskiner og mange ulike merker). Men til poenget: Klær som sitter rett på kroppen lukter ofte deodorant (aldri svette) når de er rene. Hvis jeg vasker med parfymefritt vaskemiddel og sniffer under armene på tettsittende klær, lukter de deodorant som nyvasket, særlig når de er våte (ikke når de har tørket). Det er fascinerende. Og ja, jeg bruker eddik.


#11

Lavender sa for siden:

30 ull, vaskes med en gang trening er slutt, eller luftes til det kan vaskes. Eddik mot lukt.


#12

Fintdethei! sa for siden:

Går på ullvaskprogram som har 40 grader. Jeg har i det siste også begynt å trene innendørs i en ullt-skjorte, det er superdigg. Jeg blir ikke kald på samme måte etter trening,


#13

Lyppa sa for siden:

Jeg tror det er sømmene i ulltøyet som lukter mest. Bruker ofte en dæsj eddik i tillegg til milo for å få vekk lukta.


#14

Pasta sa for siden:

Henger det til tørk etter trening, og bruker det mange ganger før jeg vasker på ullprogram som tar 40 minutter. Ikke merket noen lukt. Syntetisk treningstøy derimot …


#15

Pelen sa for siden:

Møll? Ofte usynlige, vi har hatt hjemme i perioder og vi har ordnet det med møllkuler (som vi har på nytt sedertremiddel på jevnlig).

Vi vasker i 30 grader.


#16

Mex sa for siden:

Når dere bruker eddik, har dere det rett i maskinen? Eller bruker dere det i forvask?


#17

meisje sa for siden:

Jeg vasker det sammen med teknisk tøy på 40 grader med 1/2 porsjon vanlig omo pulver og 1/2 porsjon med vanish pulver. Sliter muligens på ulltøyet, men luktfritt teller mest for meg.


#18

frukt sa for siden:

Jeg har det i kammeret for skyllemiddel.


#19

banana sa for siden:

Akkurat det samme her. Trener i ull hele vinteren.


#20

Hyacinth sa for siden:

I skyllemiddelkammeret.


#21

Adele sa for siden:

Jeg henger det opp til lufting, og bruker det mange ganger før det vaskes. Det lukter aldri svette. Vasker det så på vanlig ullvask.


#22

Floksa sa for siden:

Jeg bruker ull i fjøset hele vinteren. Vaskes på vanlig vask, 40 grader. Brukes kun til akkurat det. Men det lukter ikke fjøs når det er nyvasket.


#23

Strå sa for siden:

Jeg gjør også det. Tidligere i tråden svarte jeg at jeg vasker på ullprogram, og det er rett, bare at ulltøyet har vært brukt mye mer enn en gang før vask. Ull er jo veldig mottakelig for lufting og slites av vask.


#24

Morella sa for siden:

Ull er egentlig ganske unikt som treningstøy mener jeg da. Jeg husker jeg var i London og hadde bomma litt på hvor mye treningsklærklær jeg skulle ha med meg. Jeg vasker alltid klærne etter hver trening, jeg svetter sykt mye. Men nå var jeg tvungen til å bruke det samme på flere økter. De syntetiske plaggene luktet grevling allerede dagen etter, men ulla var helt luktfri, og det til tross for at jeg hadde ull innerst.
Jeg har prøvd noen ganger etterpå også å bare lufte ullklærne og det fungerer veldig bra. Men det skal sies at jeg alltid vasker meg før jeg trener og foretrekker nyvaskede treningsklær uansett.


#25

Hyacinth sa for siden:

Vasker du deg før trening? But why? Jeg dusjer 1-2 ganger daglig, også håret. Men å vaske meg før trening orker jeg ikke. Mannen min dusjer før trening, fordi han påstår han må våkne. Det synes jeg er helt vilt. Ikke at han må våkne, men fordi jeg synes det er så unødvendig.


#26

frukt sa for siden:

Jeg blir veldig fort svett, så det hender at jeg vasker meg med klut før trening sånn at jeg ikke skal stinke når jeg blir svett igjen.


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg svetter som en gris når jeg trener. Lukter dog sjelden, fordi jeg ikke er så svett før jeg trener. Men jeg må ærlig innrømme at jeg føler meg en smule ustelt og sjuskete på treningssenteret. Ikke luktmessig, men utseendemessig. De andre ser så freshe ut. Jeg pusser tennene før jeg går, men ellers har jeg bustete og halvfett hår og null sminke. Men jeg gidder ikke bruke tid på å stelle meg før trening, så det får bare være sånn.


#28

safran sa for siden:

Hvordan jeg vasker ull kommer an på hva slags ull det er. Ubehandlet ull går bare på ullvask, ellers krymper det. Superwashull går på 40 graders vanlig vask, ellers blir det ikke rent.

Min erfaring er at tøyet ikke blir så rent som med eldre maskiner, fordi nyere maskiner sparer vann. Den maskinen jeg har nå kan man bare velge én ekstra skylling på, og noen ganger er heller ikke det nok.

#29

løve70 sa for siden:

Jeg svetter også som en gris (når jeg trener cardio, ikke på tung styrke). Er mer der at jeg kan finne på å fjerne sminke før trening - for å unngå at jeg ser ut som en vaskebjørn :knegg:


#30

Morella sa for siden:

Det har jeg egentlig ikke noe godt svar på. Jeg gjør det selv om jeg går rett ned på mølla, helt alene i huset. :knegg: Det bare føles best sånn.


#31

frukt sa for siden:

Det gjør jeg og. Men jeg svetter også når jeg sykler til togstasjonen, eller springer opp en trapp. Det er derfor jeg vasker meg før trening. Sminke på trening er jo helt meningsløst spør du meg. :knegg: Men jeg sminker meg nesten aldri så jeg føler meg ikke ustelt uten.

Kanskje jeg burde begynne å trene i ull t-skjorte. :gruble: Bh i ull kan jeg ikke bruke for jeg finner ingen som passer.


#32

Lavender sa for siden:

Mulig jeg behandlet Aclima BH-en for bra, den ble stjålet svett fra tørkerommet i garderoben på jobb. Greit å få den luftet og tørket før de 20 km hjem tenkte jeg. Og ikke låse den inn i garderobeskapet, det kostet ca 600,-.


#33

Fintdethei! sa for siden:

Skulle ønske jeg kunne finne en sports-bh i ull som passer, men det er det visst ikke å oppdrive.


#34

Nera sa for siden:

Northern Playground har sports-BH i ull med glidelås i sidene, men jeg aner ikke noe om størrelsene.


#35

Fintdethei! sa for siden:

Har den, funker like bra som et lommetørkle. Altså funker overhodet ikke.


#36

Primrose sa for siden:

Jeg vasker også på ullprogram med eddik som skyllemiddel.

Hvis det ikke går så kan du kanskje prøve å koke det? Det er et tips jeg fikk herfra i hine hårde dager når jeg hadde baby og fikk både tran, oppkast og annet på ulltøyet. Da legger du ulltøyet i en kasserolle med kaldt vann og koker opp. Du må ikke under noen omstendigheter røre på kasserollen for da krymper ulla. Når det har kokt opp så skrur du av varmen og lar det stå helt i ro til vannet er kaldt igjen. Jeg lurer på om det var snakk om at man kunne tilsette natron i vannet også mot lukt? :gruble:


#37

Mex sa for siden:

Eddik tar lukta. Jeg syns det er veldig godt å trene i ull når det er litt kaldt ute.


#38

m|nken sa for siden:

Mannen min koker ulltøy i en kjele på ovnen. Fjerner lukt og masse såperester fra ullvask i maskin. Han gjør dette når han føler at det henger igjen lukt i tøyet.


#39

GeekyGirrrl sa for siden:

Mye av ulla tåler 40-graders finprogram. Kommer an på om det er superwash eller ikke. Janus, kari traa og devold vasker jeg fint på 40 grader, da blir det også bedre skylt enn ullprogrammet klarer.

Jeg trener mye i ull på vinteren. :)


#40

Hyacinth sa for siden:

Standardinnstilling på mitt ullprogram er 40 grader. Jeg har aldri hatt en maskin som vasker ull på 30, men jeg har mulighet til å regulere temperaturen ned.


#41

venla sa for siden:

Lufter først og vasker på 40 graders ullprogram.
Har og vasket noe på 60 grader vanlig vask om det har luktet eller vært flekker. Feks Devold sin med syntetisk lag (active duo) og flere av Janus sine plagg har tålt det. Trener i ulla som er mest slitt i utgangspunktet, så det er ikke så farlig med den.


#42

Mex sa for siden:

Men om du vasker på 60 grader vanlig vask i maskina, krymper den ikke da?

Jeg kom til å slenge noe ull sammen med syntetisk sist jeg vasket, og så brukte jeg ikke ullprogrammet, men program for syntetisk, og det var vel bare 40 grader, men et mye lengre program. Opplevde da at et par ullsokker hadde krympet.
Så jeg vil tro at et 60 graders vanlig program også vil krympe ullklær i maskinen min, og at jeg dermed bør holde meg til ullprogrammet.


#43

venla sa for siden:

Det jeg har puttet inn har ikke krympet. Men de plaggene er Superwash-behandla ull og blanding med akryl, bomull, thermolite etc.

Men gjør det på eget ansvar. Kan hende jeg har hatt flaks.


#44

banana sa for siden:

Det var en god idé, En person her hos oss får ulla si til å lukte, så den bør få en kokerunde. Men funker det på superwash-ull? Har bare kokt ubehandlet ull tidligere.


#45

Fintdethei! sa for siden:

Standard 40, men jeg kan justere til 30 på min.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.