Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hull i ørene for dummies

#1

Bluen sa for siden:

16-åringen har tatt hull i ørene i piercingstudio i dag - bare vanlige hull i øreflippene. Vi har kjøpt en salve på B ett-eller-annet og klorhexidin, men aner ikke hvordan dette skal påføres. :flau: Da jeg tok hull i ørene hos frisør for 40 år siden, husker jeg at øredobbene skulle snurres rundt så det ikke grodde igjen, men nå skal de ikke røres. Hvordan og hvor skal man da få på salve? Og hvordan skal man teipe om natta og under f.eks. fotballspilling?


#2

zinatara sa for siden:

Når jentene mine har piercet har det blitt sagt at de kun skal bruke saltvann til å rense.


#3

Camomilla sa for siden:

Ikke snurre.
Her har vi fått beskjed om saltvann ved rens, enten kjøpt i piercingtudioet eller ampuller fra apoteket. Den fra studioet, vi hadde siste, er en spray som du kan spraye rett på hullet.


#4

safran sa for siden:

Ikke snurre, ikke klorhexidin. Bare rense med saltvann.


#5

veobra sa for siden:

Samme beskjed som de andre fikk vi. Vi skulle heller ikke tape om natten. Såret trenger luft og ikke å pakkes in så lenge. Vil jeg som ikke er helsepersonell tenke. Jeg kan ikke huske hva vi gjorde på aktivitet med kontakt og fare for støt.


#6

Blånn sa for siden:

To av mine har fått beskjed om å bruke pyrisept. De har brukt q-tip til å forsiktig rense rundt piecingen. Eldste tok på studio, mellomste et litt mer shady sted.


#7

skyfri sa for siden:

Ganske nye hull i ørene i heimen her også. Piercingstudio ga beskjed om å ikke snurre/ta på de, kun spraye med saltvann ikke pyrisept eller klorhexidin, holde det tørt. Hvis det kommer puss og skorper, spraye med saltvann og tørke av med q-tips


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Saltvatn. Ikkje noko anna. Kjøp små ampuller på apoteket (igrunn øyedråper) ta på ein Q-tips eller bomullsdott og vask forsiktig. Ikkje noko meir. La dei vera mest mulig i fred. Eit seriøst piercing studio ville ha gitt ho god informasjon om dette når ho tok dei.


#9

Floksa sa for siden:

Da poden her tok fikk vi med noen servietter. Som han ikke brukte. Ble en infeksjon men vi fikk bukt med den ved å vaske med saltvann og bruke pyrisept.
Tok hos frisør (vi prøvde tre studioer først men alle var stengt). Hullene funker bra pg han er kjempe fornøyd.


#10

Bluen sa for siden:

Takk for alle innspill!

Det er vel strengt tatt et (renommert, tror jeg) tatoveringsstudio, men jeg vil tro de er gode på piercing også. Jeg så etterpå at hun hadde fått et ark med noe informasjon, men hun er fortsatt usikker på hvordan hun teknisk sett skal gjøre det. Hvordan får man renset dem hvis det ikke er lov å røre dem? Og ja, klorhexidin var spesifikt nevnt, så det er ikke noe vi har funnet på.

Jeg kjøper saltvannsampuller etterpå.


#11

Magica sa for siden:

Vi brukte sånne servietter fra frisørsalongen en liten stund, og så kjøpte jeg pyrisept spray, og bare brukte den morgen og kveld, foran og bak hullet (når jeg husket det).


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Eg pleier å enten ta ein heil ampull med saltvatn på ein bomullpad og brette den over piercingen. Slik at eg får tatt både fram og bakside på ein gong. Eller tar nokre dråper på ein Q-tips og vasker forsiktig rundt piercingen. Sidan den kan vera ein smule øm dei første dagane ville eg nok helst brukt bomullspad først og gått over til Q-tips om nokre dagar.

Klorhexdin og pyrisept kan bli for tøft for piercingen og tørke den ut. Trur eg. Eg husker ikkje heilt, men mine piercingfolk er opptatt av at eg kun bruker saltvatn og ikkje noko anna.


#13

Blånn sa for siden:

Det virker jo som om også piercingstudioer har ulike anbefalinger? Min tok også helix-piercing, så mulig at rådene er annerledes da?


#14

frukt sa for siden:

Jeg har alltid brukt saltvann. Enten ta på med q-tips eller bomullspad, eller spruteflaske. Har aldri hatt noen problemer.


#15

apan sa for siden:

Lillesøster tok også hull på piercingstudio. Fikk med flaske med saltvannsspray der. Spraye på og bruke Q-tips for å få rengjort litt.
Hun fikk infeksjon 1 gang og da var vi tilbake og fikk råd om sterkere lut en kort periode.


#16

Gaia sa for siden:

Klorhexedin kan visst forsinke sårtilhelingen. Yngste fikk beskjed om å bare spraye med saltvann, og ellers la ørene være i fred. Hvis det ble infeksjon, fikk vi beskjed om å komme tilbake. Det fikk hun ikke, så jeg vet ikke hva de anbefaler ved infeksjon.


#17

frukt sa for siden:

Jeg fikk infeksjon da jeg hadde bridge piercing, altså på neseryggen mellom øynene. Men den gikk vekk med saltvann.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.