Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste jerngryte?

#1

Pelen sa for siden:

Vi trenger en litt stor jerngryte til steker og annet, hvilken anbefaler du og hvor mange liter bør man ha?


#2

gnuri sa for siden:

Jeg anbefaler deg å kjøpe en ren jerngryte, ikke en sånn tullete med emalje i. De rene støpejernsgrytene har ubegrenset holdbarhet, og blir bedre og bedre jo mer de blir brukt.
Jeg hadde kjøpt minst 5 liter


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg ville heller ikke kjøpt med emalje i. Jeg misliker sterkt min fra Le Creuset. Det går ikke an å steke ordentlig i den.


#4

frukt sa for siden:

Jeg har med emalje, og den fungerer greit til mitt bruk. Har jo stekepanne uten emalje i tillegg. Men hadde absolutt kjøpt uten belegg hadde jeg hatt råd til det. Min er på 4,2 l, og det er mer enn stort nok for meg.


#5

Millen sa for siden:

Jeg får aldri til hvit saus i min Le Creuset,det setter seg alltid fast i bunn.


#6

frukt sa for siden:

Jeg lager hvit saus uten problemer, men jeg bruker kokosmelk og den svir seg ikke sånn som kumelk.



#8

Filifjonka sa for siden:

Men hvorfor lage hvit saus i jerngryte?


#9

Anne C sa for siden:

Jeg digger min fra Le Creuset. Men jeg lager ikke hvit saus den, det har aldri falt meg inn.


#10

Shun sa for siden:

Jeg er superfornøyd med min 4 liters Høyang jerngryte jeg fikk for 50,- på et loppemarked.


#11

frukt sa for siden:

Jeg gjør det når jeg lager hønsefrikassé.


#12

Malama sa for siden:

Vi har ei god jerngryte uten emalje, jeg lager ikke hvitbdaus i den (sikkert fordi jeg ikke laget frikase?) men den funker finfint til sosakjøtt (kjøtt i mørke (?))

Jeg burde brukt den oftere, men den står i kjelleren og hentes bare frem til store anledninger også er det mer styr å vaske den (mye fordi den er stor og tung, men også fordi den jo ikke går i oppvaskmaskin som det meste annet)

Men god er den


#13

Pelen sa for siden:

Hvitsaus skal aldri brukes i den. Takk for avbefalinger også!


#14

Anne C sa for siden:

Jeg har en uten emalje også, men den bruker jeg aldri av en eller annen grunn.


#15

Karamell sa for siden:

Jeg kunne også tenke meg en uten emalje. Kunne tenke meg støpejernstekepanne evt. Er det Høyang dere mener er best? :huskeåsettepåønskelistentiljul:

Jeg bruker min med emalje fra Le Creuset til fiskesupper, bacalao og grytestekt brød. Bruker den til sosekjøtt også, men om jeg lager det har vi som oftest gjester, og de kan den fort bli for liten.


#16

Millen sa for siden:

Har gjerne vært visst jeg måtte ha stor gryte til noe, og de andre ikke tilgjengelig der og da.




#19

GydaG sa for siden:

Jeg lo heftig, og kjøper den bare fordi jeg kommer til å le ofte av den trykkleifen der. :p



#21

GydaG sa for siden:

Jeg hadde inntil nylig en jernpanne fra 1963 som jeg elsket høyt, men der trehåndtaket revnet og forsvant og den ble lagt i garasjen i påvente av å finne en måte å fikse den på. Og nå er den søkk borte, jeg er nokså sikker på at min mor har «hjulpet» til å kaste den i en opprydning. Og basert på hvor ofte jeg virkelig savner den tror jeg ikke det er mulig å tilgi det der før jeg har erstattet den. :(


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.