Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Venninne 50. Igjen.

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har (enda en) venninne som blir 50. Neste uke, allerede. Hun står midt i et flyttekaos og skal ikke feire før på nyåret. Gave er mest hensiktsmessig å gi da.

Men jeg skal jo gå innom henne på dagen. Tenker å bake en kake.

Har dere tips til en veldig enkel kake (kan godt være ferdigkjøpt også) som kan pimpes opp (hvordan?) til en spektakulær greie som skriker «hurra»?


#2

Hyacinth sa for siden:

(Kaker er ikke min spesialitet, nemlig.)


#3

amo sa for siden:

Jeg kjøper ofte en ferdig sjokoladekakebunn på bakeriet, også lager jeg kremen som er i originaloppskriften. Firkløver, Troika eller Trøffel går det i nu for tiden…..


#4

Agent Scully sa for siden:

Min go-to er mini champagne. 200kr



#6

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Selges det ferdigbakte sjokoladekakebunner, altså?


#7

millact sa for siden:

Det lurte jeg også på, nytt for meg.



#9

Ine sa for siden:

Nydelig sjokoladekake fra det søte liv. Fyll og hvite sjokoladebiter oppå.


#10

liefje sa for siden:

Hadde gått for minichampagne og en fin cupcake.


#11

millact sa for siden:

Høres godt ut!


#12

Ine sa for siden:

Veldig, og enkel. Brownies-aktig.:jupp:


#13

sindrome sa for siden:

Jeg ville hatt bobler og croissant.


#14

løve70 sa for siden:

:hjerter:


#15

Floksa sa for siden:

Is. Gjerne litt sånn luksus is. Med sjokoladesaus som stivner.


#16

007 sa for siden:

Drit i kake, kjør bobler!
Hilsen kvinne, nylig 50.


#17

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror det blir mye bobler og lite kaker fra andre folk.


#18

Syrinx sa for siden:

Denne kaka er ei skikkeleg snopekake, browniesaktig botn med kjempegod glasur i rause mengder.

BOTN
100 g smør
3 dl sukker
1½ ts vaniljesukker
¼ ts salt
4 ss kakao
1½ dl kveitemjøl
2 egg
4 ss hakka mandlar. (Eg har gjerne i nokre ss ekstra)

SJOKOLADEGLASUR
100 g smør
3½ dl melis
3 ss kakao
3 ss kaffe
2 ts vaniljesukker

Smelt smøret og avkjøl, bland saman alle ingrediensane. Ha i ei 24cm form. Eg har bakepapir i botn og neste gong må eg hugse å ha papir langs kantane også, for den heng lett fast sjølv om ein smører godt.
Steik på 175 grader, 30 min nederst i ovnen.
Avkjøl

Smelt smøret til glasuren og bland inn resten av ingrediensane. Smør på når kaka er kald.


Får ikkje heilt til EDB i dag, så planen om å legge til bilete gjekk ikkje heilt. Her er lenke til pyntetips iallfall. Snopet kan lett byttast ut til noko meir eksklusivt om ein ynskjer.

drive.google.com/file/d/1-TrBonl5crV2-9jBMTTVkrEJE5iPf5Y9/view


#19

Hyacinth sa for siden:

Den både så og hørtes veldig god ut!


#20

Syrinx sa for siden:

Og, ikkje minst, enkel å lage.


#21

Millen sa for siden:

Syrinx, må man ha mandler i, eller kan de droppes? Kaka så veldig god, men jeg tåler ikke mandler og nøtter.


#22

Syrinx sa for siden:

Er temmeleg sikker på at det skal gå heilt fint å droppe mandlane.


#23

Millen sa for siden:

Supert, da må jeg prøve den en dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.