Ja det lurer jeg på.
Selv spiser jeg uante mengder med klementiner. Vi snakker kilovis....jeg kjøper gjerne et par kilo og det, fordelt på meg mannen og guttungen, holde i to til tre dager.
Ellers er Berentsen julebrus en vinner.
Har du noe du spiser/drikker mer av i førjulstiden enn andre tider?
Klementiner her også, men det er mer knyttet til høst- og vintersesong generelt enn til førjulstida. Ellers spiser jeg ikke særlig annerledes i tida opp mot jul.
Egentlig ingenting som jeg spiser mye av, særlig fordi jeg ofte prøver å knappe litt inn på kaloriinntaket i denne tiden, men klementiner, som jeg aldri spiser ellers, går det noe av.
Det er ikke førjulstid før i desember, men da går det mye i julesjokolade i diverse varianter og julebrus. :hjerter: Er forsåvidt godt i gang med sistnevnte allerede... :knegg:
Klementiner og Bertils pepperkaker.
Og rød julebrus. Den egentlige julebrusen (Dahls ja) røres ikke før julaften. Men er innkjøpt allerede så vi vet at vi har.
Også har jeg allerede begynt, gilde julesylte. til jul har jeg hjemmelaget, men i en lang førjulstur går det en del i gilde, på jobb og tidvis hjemme i helga
Vi begynner med kos og glede i november. Kaller det novent. Det er en blanding av november og advent. Setter frem lys inne og ute, begynner så smått med forberedelser til advent og jul.
Klementiner spiser jeg mansse av nå som det er i sesong. Jeg forbinder det ikke så mye med jul.
Pepperkaker har jeg allerede spist en del av. Jeg leter etter julebrunost, det er så godt.
Jeg har drukket Fun saft med "julebrus-smak" et par ganger nå i november. Ellers så venter jeg med de typiske juleproduktene til månedsskiftet november/desember. Unntaket er klementiner
For meg er desember førjulstiden. Da blir det alltid litt pepperkaker og julebakst og innimellom litt julebrus også
Jeg spiser og drikker såklart ting i førjulstiden som jeg ikke spiser og drikker til vanlig, men det er da i stedet for andre ting, ikke i tillegg. Jeg drikker julebrus i stedet for Mozell light eller Coca Cola uten sukker, jeg spiser pepperkaker med blåost og har sild på brødskivene til lunsj i stedet for vanlig pålegg og det hender jeg kjøper julegodteri/marsipan i stedet for det vanlige godteriet (men jeg spiser generelt lite godteri). Det blir også en gløgg eller to eller sjokolade med krem på julemarkeder. Selve juledagene er det mer utskeielser med store, gode frokoster og julemiddager (men dropper som oftest lunsj i julen), småkaker, godteri og sånt, men det er jo bare snakk om noen dager, så julen er ingen stor utskeielse for meg, på linje med en ukes ferie vil jeg tro.
Hva er det med de klementinene? :knegg: Jeg synes bare det er styr med skrellingen og belegget man får på hendene etterpå. Men jeg spiser sjelden frukt og da. Ironisk nok. :humre:
Jeg likte også Skyr med julebrussmak. Dessverre. Haha, jeg elsker alt sånt snop og kliss så det ante meg. Har bare spist en sålangt da.
Jeg og eldstesønnen har delt en pepperkakeboks. Det må være Berthas sin.
Jeg kjøpte feil på Meny for en stund siden, pepperkaker med sjokolade og den var ikke noe god. Det må være helt vanlig pepperkaker.
Har smakt på pepperkakeis og den var en skuffelse. Lite smak, så den ble igjen hos mamma.
Har kjøpt Fun light julebrussaft og har kjøpt rød og brun Soho og jeg likte den brune fra Soho best så har kjøpt 2 flasker til i tilfelle den går tom.
For noen år siden ga Tine ut 4pk med små yoghurt med julesmak. 2 med salt karamell og to med lakris. De var skikkelig gode men har ikke vært i handelen siden. Dumt, men det solgte vel ikke da.
Jeg sto ved stabelen med pepperkakebokser på butikken i stad og debatterte heftig med meg selv om det var for tidlig å kjøpe, eller ikke. Jeg konkluderte med at pepperkaker absolutt ikke er feil en regntung novemberdag, men at det er for lenge til jul til at jeg kan venne meg til fri flyt av pepperkaker.
Jeg har begynt å kjøpe klementiner, og jeg har kjøpt både brun og rød julebrussaft. Så også sylte på butikken i dag, og gleder meg til å kaste meg over den!
Jeg har en regel på at jeg ikke kjøper noe julerelatert før første søndag i advent. Det er likevel et solid unntak fra den regelen og det er juleleverpostei. Det er noe av det beste pålegget jeg vet om.
I adventen går det mest i pepperkaker og brente mandler, i tillegg til julepostei.
Jeg spiser alltid for mye av alt mulig, det være seg førjulstid eller ikke. MEN – jeg er likevel litt streng, og venter med å kjøpe inn julerelatert mat og snakcs til etter 1. søndag i advent. Med unntak av klementiner. Der er jeg på kjøret allerede.
Spiser klementiner, og så baker jeg supergode vørterbrød . Iom at jeg lager de sukkerfrie (med unntak av rosinene) unner vi oss å spise de også i november.
Artig spørsmål siden jeg hadde debatten med ungene under dagens frokost. Vi hadde liten rest gilde leverpostei med bacon pluss en nykjøpt gilde juleleverpostei med bacon så jeg leste på begge og ungene spiste. Den ene mente det var forskjell i smak men ikke den andre. Så kom den første på at den hadde jo glemt litt smør under som den ellers bruker. Når det kom på plass var de enige om nokså lik smak. Forskjell i ingredienser er at vanlig versjon har vann først og deretter 27% hodekjøtt av svin mens juleversjon har omvendt med 27% hodekjøtt først og deretter vann. Neste forskjell er juleversjon har 2% mer bacon (som egentlig bare ser strødd ut på toppen av begge så det spiller kanskje ingen stor rolle). Videre har vanlig versjon 9% svinekjøtt mot 6% i juleversjon. Ellers er alt likt i samme rekkefølge. Juleleverpostei har altså vann som nr 2, mer bacon men mindre svinekjøtt. Tenker at når de har mindre kjøtt trengs mindre vann, at det er derfor.
Den beste leverposteien kjøper jeg på Bondens marked før jul. En lokal produsent, som lager en aldeles nydelig leverpostei med kjøtt av villsau. :dån: De har også en hjortepate, god den og, men den leverposteien av villsau er absolutt best.
Den smaker mer som hjemmelaget, og er den beste av de med "dansk type", etter min mening. Selges på Coop og Rema, og ikke hos NorgesGruppen, dessverre (som er min nærbutikk - Kiwi).
Guilde selger jo også sylte hele året, men fra november selger de julesylte, det er norkså likt innhold, men rød logo, men noe forskjell o krydder er det noe "julekrydder" liksom. En lten forsjell i smak, men ikke så stor