Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser du mye av i førjulstiden?

#1

Taien sa for siden:

Ja det lurer jeg på.
Selv spiser jeg uante mengder med klementiner. Vi snakker kilovis....jeg kjøper gjerne et par kilo og det, fordelt på meg mannen og guttungen, holde i to til tre dager.
Ellers er Berentsen julebrus en vinner.

Har du noe du spiser/drikker mer av i førjulstiden enn andre tider?


#2

Isprinsessen sa for siden:

Pepperkaker, skumnisser, klementiner, serinakaker. Spiser mest julegodt før jul enn i juledagene.


#3

frukt sa for siden:

Bare et marsipanbrød med mørk sjokolade i ny og ne. Foreløpig ihvertfall. Kjenner ikke på noe førjulsstemning enda.


#4

Nada sa for siden:

Klementiner.
Sparer annet julegodt og julebrus til lille julaften. Ellers blir det ikke spesielt for meg.


#5

Isprinsessen sa for siden:

Her er det ikke førjulstid før desember.


#6

Elise sa for siden:

Sjokolade. Twist. Kjeks.


#7

Input sa for siden:

Har tenkt å spise mye av Skyr med julebrussmak i hvert fall!


#8

007 sa for siden:

Vi har ofte pepperkakebokser stående på lunchrommet i adventstiden, så det hender jeg jafser i meg noen. Ellers ingenting spesielt.


#9

Magica sa for siden:

Det er ikke førjulstid enda nei. Men i desember blir det jo pepperkaker og klementiner og aniskringler og div godis utover.


#10

Taien sa for siden:

For meg er førjulstid fra midten av oktober. :skratte:
Neida....joda...


#11

My sa for siden:

Klementiner her også ja. Men har ikke begynt enda.


#12

Retz sa for siden:

Klementiner her også, men det er mer knyttet til høst- og vintersesong generelt enn til førjulstida. Ellers spiser jeg ikke særlig annerledes i tida opp mot jul.


#13

Che sa for siden:

Klementinene er bedre nå enn i desember, så det spiser jeg - alt annet spiser jeg ikke før desember. - Da går det greit mye i marsipan, dessverre.


#14

Madicken sa for siden:

Egentlig ingenting som jeg spiser mye av, særlig fordi jeg ofte prøver å knappe litt inn på kaloriinntaket i denne tiden, men klementiner, som jeg aldri spiser ellers, går det noe av.


#15

Blondie sa for siden:

Det blir nok mest av klementiner, men det blir noen pepperkaker med brie også. Julebrus er jeg godt i gang med.


#16

Embriksmamma sa for siden:

Det er ikke førjulstid før i desember, men da går det mye i julesjokolade i diverse varianter og julebrus. :hjerter: Er forsåvidt godt i gang med sistnevnte allerede... :knegg:


#17

Floksa sa for siden:

Klementiner og Bertils pepperkaker.
Og rød julebrus. Den egentlige julebrusen (Dahls ja) røres ikke før julaften. Men er innkjøpt allerede så vi vet at vi har.


#18

Hyacinth sa for siden:

Dette.

Prøver virkelig å ikke spise mer i førjulstiden. Som begynner i desember.


#19

Malama sa for siden:

Klementiner og papperkaker eret det går mest av i førjulstiden.


#20

Malama sa for siden:

Også har jeg allerede begynt, gilde julesylte. til jul har jeg hjemmelaget, men i en lang førjulstur går det en del i gilde, på jobb og tidvis hjemme i helga


#21

veobra sa for siden:

Vi begynner med kos og glede i november. Kaller det novent. Det er en blanding av november og advent. Setter frem lys inne og ute, begynner så smått med forberedelser til advent og jul.

Klementiner spiser jeg mansse av nå som det er i sesong. Jeg forbinder det ikke så mye med jul.

Pepperkaker har jeg allerede spist en del av. Jeg leter etter julebrunost, det er så godt.


#22

Selma sa for siden:

Jeg har drukket Fun saft med "julebrus-smak" et par ganger nå i november. Ellers så venter jeg med de typiske juleproduktene til månedsskiftet november/desember. Unntaket er klementiner

For meg er desember førjulstiden. Da blir det alltid litt pepperkaker og julebakst og innimellom litt julebrus også


#23

liefje sa for siden:

Jeg spiser og drikker såklart ting i førjulstiden som jeg ikke spiser og drikker til vanlig, men det er da i stedet for andre ting, ikke i tillegg. Jeg drikker julebrus i stedet for Mozell light eller Coca Cola uten sukker, jeg spiser pepperkaker med blåost og har sild på brødskivene til lunsj i stedet for vanlig pålegg og det hender jeg kjøper julegodteri/marsipan i stedet for det vanlige godteriet (men jeg spiser generelt lite godteri). Det blir også en gløgg eller to eller sjokolade med krem på julemarkeder. Selve juledagene er det mer utskeielser med store, gode frokoster og julemiddager (men dropper som oftest lunsj i julen), småkaker, godteri og sånt, men det er jo bare snakk om noen dager, så julen er ingen stor utskeielse for meg, på linje med en ukes ferie vil jeg tro.


#24

frukt sa for siden:

Hva er det med de klementinene? :knegg: Jeg synes bare det er styr med skrellingen og belegget man får på hendene etterpå. Men jeg spiser sjelden frukt og da. Ironisk nok. :humre:


#25

Syrinx sa for siden:

Et ganske enkelt svar: smaken.


#26

Luftslottet sa for siden:

Alt. :knegg:

Hilsen bjørn på vei i vinterdvale


#27

løve70 sa for siden:

Pepperkaker :nemlig:

Prøver å holde meg til desember da.


#28

Dragen sa for siden:

Kameler.


#29

Syrinx sa for siden:

:knegg:


#30

Fersken sa for siden:

:what:
:skeptisk:


#31

GinaK sa for siden:

Jeg likte også Skyr med julebrussmak. Dessverre. Haha, jeg elsker alt sånt snop og kliss så det ante meg. Har bare spist en sålangt da.
Jeg og eldstesønnen har delt en pepperkakeboks. Det må være Berthas sin.
Jeg kjøpte feil på Meny for en stund siden, pepperkaker med sjokolade og den var ikke noe god. Det må være helt vanlig pepperkaker.

Har smakt på pepperkakeis og den var en skuffelse. Lite smak, så den ble igjen hos mamma.
Har kjøpt Fun light julebrussaft og har kjøpt rød og brun Soho og jeg likte den brune fra Soho best så har kjøpt 2 flasker til i tilfelle den går tom.

For noen år siden ga Tine ut 4pk med små yoghurt med julesmak. 2 med salt karamell og to med lakris. De var skikkelig gode men har ikke vært i handelen siden. Dumt, men det solgte vel ikke da.


#32

veobra sa for siden:

Vi fabler også om de gode 4-pakkene med juleyoghurt, GinaK. Jeg tror det var spesielt rom og rosin som falt i smak.


#33

Røverdatter sa for siden:

Alt som er søtt, fett og usunt. :nemlig:

Ikke noe vits i å pynte på det. Jeg er glad i å spise vanligvis og tar som regel helt av i Desember.


#34

Timar sa for siden:

Jeg sto ved stabelen med pepperkakebokser på butikken i stad og debatterte heftig med meg selv om det var for tidlig å kjøpe, eller ikke. Jeg konkluderte med at pepperkaker absolutt ikke er feil en regntung novemberdag, men at det er for lenge til jul til at jeg kan venne meg til fri flyt av pepperkaker.

Jeg har begynt å kjøpe klementiner, og jeg har kjøpt både brun og rød julebrussaft. Så også sylte på butikken i dag, og gleder meg til å kaste meg over den!


#35

Blondie sa for siden:

For min del er november så tung og mørk at juleprodukter og tanker er en absolutt nødvendighet.


#36

Input sa for siden:

Den er kjempegod. Men smaker ikke egentlig jul, bare bringebær.


#37

Madicken sa for siden:

Jeg så etter jule-Skyr på Meny i dag, men fant den ikke. :leppe: Jeg liker veldig godt både Skyr og julebrus, og tenker at dette kan være noe for meg.


#38

Magica sa for siden:

Spiste juleskyr i dag. Syns den var god men ikke noe mer enn en vanlig jordbær/bringebær yoghurt.


#39

amo sa for siden:

Pepperkaker, mandariner og julebrød. Jeg lager knallgode julebrød, og spiser til det er tomt om jeg ikke får de i frysen.


#40

Ruslebiffen sa for siden:

Julekakedeig, spesielt pepperkakedeig :flau:


#41

veobra sa for siden:

Det er derfor vi trenger novent. Advent i november. Helt nødvendig med lys og varme.


#42

Karamell sa for siden:

Så langt kun to Solo super julebrus. Den var så god at det er synd den er umulig å få tak i.

Ellers spiser jeg ikke noe spesielt nå, men til jul kommer jeg til å mumse hjemmelagede Oreokuler i desember (etter jeg har laget dem en gang).


#43

millact sa for siden:

Deler du oppskriften med oss?


#44

Adrienne sa for siden:

Jeg har en regel på at jeg ikke kjøper noe julerelatert før første søndag i advent. Det er likevel et solid unntak fra den regelen og det er juleleverpostei. Det er noe av det beste pålegget jeg vet om.

I adventen går det mest i pepperkaker og brente mandler, i tillegg til julepostei.


#45

Magica sa for siden:

Måtte ta meg en klementin. Det er jo ganske sunt og veldig godt!



#47

Karamell sa for siden:

Hvilken er best?


#48

Charlie sa for siden:

Julemarsipan. :sukk:


#49

Adrienne sa for siden:

Mills. Gilde sin funker også, men Mills sin er best synes jeg.


#50

Hyacinth sa for siden:

Men er ikke juleleverpostei vanlig postei med jul i navnet? Jeg kjenner ingen forskjell?


#51

Divine sa for siden:

Jeg spiser alltid for mye av alt mulig, det være seg førjulstid eller ikke. MEN – jeg er likevel litt streng, og venter med å kjøpe inn julerelatert mat og snakcs til etter 1. søndag i advent. Med unntak av klementiner. Der er jeg på kjøret allerede.


#52

gnuri sa for siden:

Spiser klementiner, og så baker jeg supergode vørterbrød . Iom at jeg lager de sukkerfrie (med unntak av rosinene) unner vi oss å spise de også i november.


#53

Adrienne sa for siden:

Det kan godt være. :vetikke: Man skal ikke se bort fra at det er en god dose placeboeffekt i det. :knegg:


#54

Hyacinth sa for siden:

Jeg merker isllfall ingen forskjell på Mills julepostei og Mills baconpostei. Men det betyr jo ikke at det ikke ER noen forskjell, altså.


#55

Acino sa for siden:

Artig spørsmål siden jeg hadde debatten med ungene under dagens frokost. Vi hadde liten rest gilde leverpostei med bacon pluss en nykjøpt gilde juleleverpostei med bacon så jeg leste på begge og ungene spiste. Den ene mente det var forskjell i smak men ikke den andre. Så kom den første på at den hadde jo glemt litt smør under som den ellers bruker. Når det kom på plass var de enige om nokså lik smak. Forskjell i ingredienser er at vanlig versjon har vann først og deretter 27% hodekjøtt av svin mens juleversjon har omvendt med 27% hodekjøtt først og deretter vann. Neste forskjell er juleversjon har 2% mer bacon (som egentlig bare ser strødd ut på toppen av begge så det spiller kanskje ingen stor rolle). Videre har vanlig versjon 9% svinekjøtt mot 6% i juleversjon. Ellers er alt likt i samme rekkefølge. Juleleverpostei har altså vann som nr 2, mer bacon men mindre svinekjøtt. Tenker at når de har mindre kjøtt trengs mindre vann, at det er derfor.


#56

My sa for siden:

Den beste leverposteien kjøper jeg på Bondens marked før jul. En lokal produsent, som lager en aldeles nydelig leverpostei med kjøtt av villsau. :dån: De har også en hjortepate, god den og, men den leverposteien av villsau er absolutt best.


#57

Karamell sa for siden:

Jeg har innimellom laget leverpostei til jul, så det er derfor jeg spør.

Jeg kommer nok til å fortsette med min favoritt jul eller ei, og det er IKKE Gilde eller Mills. Men en som smaker mye bedre, denne: julebygdaengros.no/produkt/leverpostei-dansk-grov-190g-stryhns/

Den smaker mer som hjemmelaget, og er den beste av de med "dansk type", etter min mening. Selges på Coop og Rema, og ikke hos NorgesGruppen, dessverre (som er min nærbutikk - Kiwi).


#58

Karamell sa for siden:

Tar gjerne link når du finner den. :jupp:




#61

My sa for siden:

Skal minne deg på det. :nemlig:


#62

Canisa sa for siden:

Klementiner og pepperkaker i såpass store mengder at jeg er lei i desember. :knegg:


#63

Hyacinth sa for siden:

Dette ante meg. Og det er særdeles merkelig at de kaller den ene en julevariant.


#64

Malama sa for siden:

Ikek noe forskjell i krydringen?

Guilde selger jo også sylte hele året, men fra november selger de julesylte, det er norkså likt innhold, men rød logo, men noe forskjell o krydder er det noe "julekrydder" liksom. En lten forsjell i smak, men ikke så stor


#65

Lavender sa for siden:

Klementiner, brente mandler, hjemmelagde pepperkaker og hva det enn bys på på jobb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.