Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er branngodkjent dør som inngangsdør i leilighetsbygg?


#2

Anita72 sa for siden:

B30 skal holde tilbake brann i 30 minutter, vanlig å bruke inn til ulike brannceller. Dører mellom brannsoner f.eks. må holde lengere. Tror ikke den er verken mer- eller mindre sikker mot innbrudd enn andre utgangsdører.


#3

Polyanna sa for siden:

Jeg skjønner ikke hva det betyr. :blond:

Er den godkjent som branndør som en dør mellom leilighet og oppgang?


#4

Kaprifol sa for siden:

Spørsmålet her er hva bygningens brannklasse er for noe. Du må finne ut hvilken brannklasse bygningen er plassert i, for det vil si noe om hvor stor brannmotstand det skal være mellom oppgangen og leiligheten. Det skal antakelig være enten 30 eller 60 minutters brannmotstand mellom de to branncellene (leilighet og oppgang regnes som to adskilte brannceller).

Det er mulig at styret i sameiet/borettslaget vet dette. Hvis ingen vet noe, er det smart hyre inn en fagperson til å se på det. Brannsikkerhet er en sånn ting som du ikke vil google og så ta fullt ansvar for.


#5

Polyanna sa for siden:

Vi eier en leilighet der forsikringsselskapet byttet dør i forbindelse med et innbrudd, for bare noen måneder siden. De gamle dørene var/er noe gammelt rakkel. Det har tydeligvis også styret skjønt, så nå skal alle dører byttes til brannsikre dører. Så jeg prøver å finne ut om den vi har der nå (som det er lenket til), vil tilfredsstille kravene, eller om vi må bla opp 30 000 kroner for å bytte ut en nesten ny dør. :dåne:


#6

-ea- sa for siden:

Skal ikke alle inngangsdører være like? Kan enhver kjøpe hvilken dør som helst (innenfor godkjent klasse)?
De sameier og borettslag jeg har bodd i, har hatt likt for alle.


#7

Polyanna sa for siden:

De er ikke sånn kjempenøye. :knegg: Men alle skal males i samme farge, da. Tror den de har valgt er veldig lik, altså, så tror ikke den skal skjære så mye. Vi har jo ulik nå også, siden vi måtte bytte den etter innbruddsforsøk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.