Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, fått lyse riper i det nye spisebordet

#1

Avatar sa for siden:

Jeg skjøv litt på en vase og fikk lyse «riper» i det nye spisebordet vårt. Det er bare overflateriper, men ikke pent likevel. Sjekket vasen og det er bare runde kanter, så forstår ikke hvordan dette kunne skje. :hylgrine:

Legger ved et bilde. Blankheten er bare fordi jeg forsøker å se om olje kunne hjelpe, men det gjør det ikke. Bordet er egentlig helt matt.

Får jeg bort dette? Tips?


#2

Heilo sa for siden:

Valnøtter?



#4

Avatar sa for siden:

Det kan jeg prøve. Billig test i hvert fall. Blir ikke det nesten det samme som olje? Dette er ikke riper man kjenner. Det er bare fargeendring på en måte.


#5

Avatar sa for siden:

Testet. Uten noe effekt dessverre.


#6

Myria sa for siden:

Mamma fikk noe sånt på sitt spisebord. Det gikk bort ved å legge på et fuktig (og godt oppvridd) håndkle og bruke strykejern.


#7

m^2 sa for siden:

Vi ha ret lignende bord (fra bohus). Vi kjøpte farget olje som passet i fargen der - det tok knekken på noen lignende flekker


#8

Avatar sa for siden:

Takk for tips! Oljen vi har nå er blank (og bordet fra Møbelringen, men det spiller jo ingen rolle).


#9

Avatar sa for siden:

Det vet jeg ikke om jeg tør…


#10

Timar sa for siden:

Hva er bordet laget av, og hvordan er overflaten behandlet?

Jeg har et bord i lys eik som stresser meg fordi det så lett blir synlige merker. Bordet ble oljet med hvitpigmentert olje, og etter det har det blitt mer motstandsdyktig og merkene mindre synlige.


#11

Malama sa for siden:

Det har mamma gjort mot hakk, når noe tungt har falt mot bordet, for å få treet til å heve seg igjen. Det funker. Men mot farge - riper?


#12

Madicken sa for siden:

Mens jeg ødela et bord på denne måten, treet "slo seg" på et vis, og resultatet ble ille. Dette var heldigvis et rimelig, lite bord.

Jeg har tatt et par sånn striper med viskelær (sånn blanke viskelær, ikke kritthvite), men dette var på veldig overfladiske riper.


#13

Avatar sa for siden:

Det er mokkaoljet ask. Oljen vi gikk med fra butikken er blank.


#14

Avatar sa for siden:

Sendte en mail til møbelprodusenten i Danmark og håper de har råd.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.