Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan kan jeg kjøpe ting på Google Play uten bankID på mobil?

#1

Input sa for siden:

Jeg har ikke bankID på mobil lenger, bare den dumme appen. Den kommer ikke opp som alternativ når jeg prøver å kjøpe noe på Google Play (og Nintendo og xBox og andre liknende greier) og derfor får jeg ikke betalt. Hjelp.


#2

Benzo sa for siden:

Kan du bruke paysafecard? Du får kjøpt det på Narvesen og noen matbutikker.


#3

Input sa for siden:

Det har jeg aldri hørt om. Er det som et gavekort?


#4

Stompa sa for siden:

Hvis det står kodebrikke som alternativ kan du velge det og likevel bruke appen. I hvert fall var det sånn sist jeg prøvde.


#5

Input sa for siden:

Det går ikke for meg, jeg får bare opp den koden med de to ordene.



#7

Propella sa for siden:

Du kan betale med appen. Det gjør jeg. Men der var mye mindre med bank id.


#8

Input sa for siden:

Hadde håpet å slippe å lage paypal-konto. Jeg er redd for alt som er nytt. :knegg:

Men hvordan? Jeg får det ikke opp som alternativ.


#9

Lille meg sa for siden:

Jeg vil anta det blir litt som et gavekort, ja, men at man her trekkes litt i gebyr. Sjekk mer her.

Men - hvorfor ikke kjøpe et (eller flere) Google Play gavekort? Når dette uansett skal brukes på Google Play, så burde jo det være greit? Google er dessverre ikke flinke til å fortelle hvor man kan få kjøpt slike kort i Norge, men jeg vil tippe Narvesen og 7-Eleven er muligheter. Kanskje til og med vanlige matbutikker, for alt jeg vet.


#10

Lille meg sa for siden:

Å kjøpe Google Play-kort er en måte å fikse det akutte (må kjøpe fra Google Play nåååååå!!!!!) problemet. Det er litt mer omfattende å fikse problemet med BankID-problematikken koblet opp mot Google.

Det er ikke sikkert at det er BankID som er problemet, men man vet jo aldri. Siden du bruker Google Play, så har du sikkert en Google-konto knyttet til deg. Gå inn på denne siden her: myaccount.google.com/payments-and-subscriptions

Klikk på Betalinger og abonnementer. Klikk på Administrer betalingsmåter.

Da jeg gjorde dette, så jeg at jeg hadde flere utgåtte kredittkort liggende. Jeg fjernet disse. Jeg så også at Mastercard-et fra COOP stod med "Ufullstendig kortinformasjon" og varselstrekant. Kan det være noe slikt hos deg også?

Jeg er usikker på hvorfor du får beskjed om at det er tull med BankID, men for meg er det i alle fall slik at COOP-kortet krever at jeg identifiserer meg før enkelte kort-transaksjoner. Det kan være derfor dette stopper opp.

Selv er jeg skrekkelig lei av alle 2-faktorautentiseringene som skal gjøres over hele linja, så det jeg gjorde - for lenge-lenge-lenge siden - var å legge inn mitt debit-Visa-kort i Google Play. Slipper å forholde meg til BankID da.


#11

Benzo sa for siden:

Ja, du får en kode som fungerer som betaling.


#12

Stompa sa for siden:

Jeg har hatt Paypal i mange år, og det er virkelig uproblematisk, og helt trygt. Man kan legge inn penger, eller man kan legge inn kort sånn at betalinga i praksis trekkes fra kortet. Hvis noe går galt med kjøpet, får man pengene tilbake fra Paypal.

Også lettvint hvis man skal ha refusjon for noe kjøpt med et gammelt kort som er gått ut, og/eller refusjon fra et utenlandsk firma. Tidligere i år fikk jeg ut av det blå mail fra USA om at en gammel Fitbit jeg fortsatt hadde liggende var trukket fra markedet og at man kunne få pengene refundert hvis man gjorde diverse. Jeg fant både klokka og papirkvittering (kjøpt på XXL for mange år siden), fulgte stegene, og etter noen uker fikk jeg over 2500 kroner inn på Paypal-kontoen min fra Fitbit i USA, som jeg kunne føre videre over til den ordinære kontoen min.


#13

Luftslottet sa for siden:

Paypal er da aldeles ikke nytt, det er eldre enn både Google Pay og Vipps. :knegg:

Jeg har brukt det i det som føles som en evighet, over ti år, og det er totalt uproblematisk.


#14

Fluke sa for siden:

Var dette i går ettermiddag/kveld? Jeg fikk ikke betale regning i nettbank via mobil fordi jeg ikke har bankID på mobil (kun appen jeg også). Jeg måtte logge inn i bank på pc for å betale og bekrefte med app. Trodde det bare var meg, men det kan jo ha vært bankID som hadde krøll.


#15

Input sa for siden:

Jeg har ikke funnet noe Google Play-gavekort med valgfritt beløp, og jeg skal bare kjøpe ett spill til lillesøster. Det koster 39 kr. Vi kjøper aldri noe på Google Play ellers, så det føles litt teit å måtte betale 200 kr for det.

Ja, jeg vet det. Nytt for meg. :knegg:

Ja, det var det, men det har vært et problem flere ganger. På Nintendo og Xbox har vi gått for gavekort-varianten, men der kjøper vi ting mye oftere. Men kan prøve igjen i ettermiddag.


#16

Lille meg sa for siden:

Jeg mener det tidligere har vært mulig å kjøpe ned til 50 kroner, men jeg kan jo ikke være sikker. Uansett ser jeg her at verken Norge, Sverige eller Danmark er notert som land hvor man kan kjøpe Google Play gavekort. :eek: Har jeg gått glipp av noe?


#17

Input sa for siden:

Åh, det kan forklare hvorfor jeg ikke finner det. Men det må jo ha eksistert før, jeg er så sikker på at vi kjøpte det i julegave til noen nevøer for mange år siden.


#18

Lille meg sa for siden:

Det har definitivt eksistert før. Jeg har et slikt kort med verdi 150 kroner, liggende fra gammelt av (hjelpeteksten har copyright 2014).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.