Her i byen selger Godt Brød noen små kvadratiske kakestykker til over 30 kr stykket. Det er en slags mektig sjokoladekake med nøtter (valnøtter tror jeg). Den er mørk, litt klissete, salt og ubeskrivelig god. :nam: Men til den prisen er det ikke ofte jeg unner meg et stykke, og jeg er desperat etter en oppskrift som likner. Det er ikke glasur på den, den er lav som en brownie-kake, men mye saftigere, tror det er lite hvetemel i den, men sikkert mye smør, sukker og sjokolade. Det er rett og slett den beste sjokoladekaken jeg har smakt. :nemlig:
Jeg mener det er denne jeg har oppskrift på i en eller annen skuff. Den er kjempegod og du kan helt sikkert ha valnøtter i røren!
Barmens sjokoladekake
100 g smør
100 g sjokolade
50 g mel
150 g sukker
3 egg
Smør og sjokolade smeltes i en kasserolle.
Så blander du mel, sukker og egg. Du skal ikke vispe dette så luftig, konistensen skal være mer som en seig, tjukk saus.
Når smøret og sjokoladen er smeltet, rører du det inn i deigen.
Vil du gjøre kaken ekstra god, kan du rive litt appelsin skall i. Og kanskje også slenge oppi en skvett konjakk... Da får kaken litt ektra herlig og fyldig smak. Steking
Så er gjenstår kanskje det vanskeligste, nemlig selve stekingen. Stekingen er helt avgjørende for resultatet, kaken skal være hard utenpå og på toppen, og bløt, nesten rå, inni.
-Jeg anbefaler å steke kaken i litt dype suppeskåler, sier Barmen. Smør bollene først med litt smør og litt mel, da er det lettere å få løsnet kaken.
Inn i ovnen på 150 grader i ca 20-30 minutter.
-Her gjelder det å følge litt med. Kaken skal steke så lite som mulig for det beste resultatet, sier Lars.
Jeg lager den i en liten springform. Har laget den ofte (dersom det er samme oppskrift, men jeg tror det) og jeg serverer med is og bærsaus innimellom.
Cream Cheese Brownies - oppskrift på www.detsoteliv.no/ er mektig og god. Den smaker bedre for hver dag som går.
Hva gjør jeg forresten egentlig inne på enda en kaloritråd?
Lister meg stille ut før jeg oppdager flere oppskrifter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.