Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veldig enkle, men også veldig gode kaker?

#1

LilleT sa for siden:

Det vil jeg gjerne ha oppskrifter på! :blafre:


#2

Syrinx sa for siden:

Den enkleste kaken jeg "lager" har kun kjøpte elementer. Pappa (trønderhøvdingen) har godkjent denne romkaken.

Du trenger

1 ferdig sukkerbrød
1 kjøleskapskald piano romkrem
1 liten kartong fløte
romessens
5 g eller to blad gelantin
melis
1 eggehvite

Bruk ringen til en kakeform når du monterer kaken.

Løs opp gelantinen og bland den i fløten, tilsett noen dråper romessens. Pisk krem og rør inn romkremen.

Legg sukkerbrød (dynket lett med melk) og krem lagvis.

På toppen av kaken legger du en melisglasur av melis, eggehvite, vann og romessens.

Jeg pleier å ta litt melisglasur som jeg farger med enten farge eller kakao. Legg denne i striper over kaken, for så å bruk en kniv til å dra på tvers av stripene. Annenhver gang hver vei. (dårlig forklart, men resultatet blir som kaken i denne bloggen.)



#4

frukt sa for siden:

Denne kan lages med alle slags bær. Jeg steker den i brødform.

Solbærkake
150 g smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 1/2 dl kokos
1 1/2 ts bakepulver
3 dl solbær

Randform eller annen form, ca. 1 1/2 liter I stekeovnen: 175 °C, ca. 45 minutter

Rør smør, sukker og vaniljesukker til lett og luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett av gangen under kraftig omrøring. Bland mel og bakepulver og ha det i smørkremen. Hell røren i godt smurt form som er strødd med kokos og trykk solbærene lett ned i deigen. Stekes. Smaker godt med vispet krem, vaniljesaus eller is til.


#5

liefje sa for siden:

Toro brownies. :nemlig:



#7

Nenne sa for siden:

Jeg har lagt ut oppskrifter på enkle langpannekaker her, både kanelkake og karamellkake. De er gode begge to synes jeg.


#8

Lykken sa for siden:

Denne lagde datteren min i går på farsdagen (som vi hadde glemt), superenkel og saftig og god! Vi lagde også et lokk oppå med ostekrem av melis, kremost naturell og vaniljesukker.

www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=955

Slår et slag for Mad muff pie som det er oppskrift på her på forumet, veldig enkel og ungene elsker den. Vi kaller det for Oreo dessert.


#9

Timar sa for siden:

:nemlig:


#10

Lavender sa for siden:

Toro brownies med smør og nøtter.
Kladdkaka med bær, Trines oppskrift.
Verdens beste sjokoladekake med kefir fra Det søte liv.
Pavlova fra matprat, det er bare å piske og å steke marengs, krem og bær dagen etter.


#11

sindrome sa for siden:

Pluss en på toro brownies.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg blir overraskende ofte spurt om oppskriften på Toro Brownies. Jeg har forsøkt å lage fra grunnen også, men de får ikke samme gunstige konsistens.


#13

Timar sa for siden:

Ja, samme her. Hjemmelaget blir ofte for mektig og litt merkelig konsistens. Jeg mistenker dog at det var palmeolje i brownisene tidligere? Jeg husker den ihvertfall som enda bedre enn den er nå.


#14

Tjorven sa for siden:

I følge nettsidene til regnskogfondet er det IKKE lenger palmeolje i Toros bakeprodukter. :puh:


#15

LilleT sa for siden:

Supert! Takk for gode tips!


#16

Ine sa for siden:

Nydelig sjokoladekake fra det søte liv.


#17

Toffskij sa for siden:

Jeg synes denne brownies-oppskriften på Det søte liv er nær optimal, og jo bedre sjokolade du bruker, jo bedre blir de (jeg bruker gjerne 70%). Bare ikke stek dem for mye! Og la dem stå i kjøleskapet over natta før du spiser dem. Ungene mine har vokst opp med dem og synes alle andre brownies er mindreverdige. Jeg tror ikke egentlig den tar noe lenger tid å lage enn Toro.


#18

GinaK sa for siden:

Den Romkaken må jeg prøve. Lager også en litt lik og like enkel kake som er skikkelig poppis her.

Ferdig sukkerbrød. Fyll et lag/eller begge med ferdigkjøpt Piano vaniljekrem, eller et med vaniljekrem og et med sjokoladekrem.
Dynk lagene med litt melk.
Lag myk sjokoladekrem av mykt smør, melis, kakaopulver og litt espresso/sterk kaffe. Piskes mykt og strø over kakestrø.
Her er et utgangspunkt for sjokoladekrem:
100 g mykt smør
300 g siktet melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss kaffe


#19

Timar sa for siden:

Den så gjennomførbar ut!

Selv for en ikke-så-bakekyndig som lurer på hvorfor det er viktig med stålvisp?


#20

Toffskij sa for siden:

Det er ikke viktig med stålvisp. Du kan røre sammen alt med sleiv.


#21

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg laget denne. Med 300 g 70%-sjokolade. Skal det være, så skal det være. :knegg:

Man trenger ikke ha den i kjøleskap når man likevel skal fryse den, ikke sant? Den vil vel sette seg i fryseren også?

Og så lurer jeg på en veldig viktig sjokoladerelatert ting: Er det sånn at jo mer, jo bedre gjelder denne kaken også? Det jeg egentlig spør om er om den blir enda bedre med en sykt god glasur eller krem. Eller ødelegger det kaken, i og med at den er så god som den er allerede?


#22

Katinka sa for siden:

For å ikke svare på spørsmålet: Pai. Amerikansk eplepai. Servert med en kule god vaniljeis. Paien hiver du sammen på et kvarter.


#23

Timar sa for siden:

Hyacinth, venter spent på oppdatering! :jupp:


#24

Hyacinth sa for siden:

Ja, men da må noen svare meg først. :knegg:


#25

Toffskij sa for siden:

Jeg synes kaka er perfekt som den er, den trenger ikke noe glasur. Og hvis du skal fryse den, trenger du ikke å ha den i kjøleskapet først, nei.


#26

Hyacinth sa for siden:

Takk! Da blir det uten glasur :)



#28

Taien sa for siden:

Denne må jeg prøve. Kan den dobles og ha i vanlig langpanne, eller må den da triples?


#29

gnuri sa for siden:

Tusen tok for tips. Denne smelte jeg sammen sukkerfri for noen dager siden. den var supergod!


#30

Hyacinth sa for siden:

Hva erstattet du sukker med?


#31

gnuri sa for siden:

Jeg brukte halve mengden med sukkr gull. Det ble egentlig litt lite, burde ha brukt vanlig sukkr. Men jeg hadde sukkr gull og kokosmasse på toppen også, så det ble veldig bra.


#32

LilleT sa for siden:

Så mange geniale saker! Takker!


#33

Hyacinth sa for siden:

Er det sukrin gold du mener? :undrer:


#34

Hyacinth sa for siden:

Googlet og fant ut at det ER noe som heter sukkr gull. Jøss. Men det ser jo egentlig til å være det samme som sukrin gold?


#35

gnuri sa for siden:

Ja det er nok nokså likt- jeg er ikke fan av ettersmaken på sukrin, men jeg lurer på om ikke sukrin gold er noe bedre?

Sukkr funker i allefall bra.


#36

Hyacinth sa for siden:

Jeg har hørt at sukrin gold ikke har den ettersmaken. Jeg er nemlig ikke glad i sukrin.


#37

Hyacinth sa for siden:

Ut fra min raske googling ser det faktisk ut som det er samme produkt.


#38

LilleT sa for siden:

Nå har jeg bakt brownien til Toffskij med stort hell et par ganger.

I dag tenkte jeg å prøve meg på denne som Che tipset om:

Jeg skal servere den til gjester. Kan jeg lage den på forhånd eller bør jeg bare gjøre de ulike delene klare for så å slenge alt sammen når den skal serveres, tro?


#39

LilleT sa for siden:

Og der så jeg at det sto i oppskriften at den kan lages noen timer i forveien om man ikke trenger å ha kjeksen helt sprø.


#40

polarjenta sa for siden:

Jeg spiste den her om dagen, var veldig god. Den var laget noen timer i forveien og det gjorde ingenting. Vi hadde litt problemer med å få tak i bær, så hadde mandariner, kiwi og mango på, syns det var godt.


#41

LilleT sa for siden:

Så bra! Og takk for frukttips!


#42

Cauchy sa for siden:

Serverer man disse kalde eller med romtemperatur?


#43

tink sa for siden:

Fristende å lage denne til egen snart forestående bursdag. Kan den "lages" (monteres) dagen før?


#44

Syrinx sa for siden:

Absolutt. Eg syns den er best når den har fått stått over natta.


#45

Nada sa for siden:

Jeg vil slå et slag for Toscakake, enkel og kjapp. Og ekstremt god!


#46

Toffskij sa for siden:

Jeg liker dem best kalde, men gode er de uansett.


#47

Gerbera sa for siden:

Nøttebunn, jeg brukte oppskriften fra «det søte liv», og brukte halvparten mandler og hasselnøtter. Stekte bunnen, hadde på tett i tett med hermetisk fersken. Pisket kremfløte med en liten t-skje pulverkaffe og litt vaniljesukker, og bredde over pærene. Hakket sjokolade på toppen.

Fikk tipset fra en kollega som hadde den med på jobb, og vi gjorde bokstavelig talt rent bord med den kaken :knegg:


#48

tink sa for siden:

Jeg har akkurat oppdaget at det er veldig enkelt (og ikke særlig dyrt) å kjøpe en ferdig kake fra ferskvaren/bakedisken på Coop Mega. :neie:


#49

frukt sa for siden:

Har dere forslag til kaker som er gode med ostekrem, bortsett fra gulrotkake? Har en pose med Toro ostekremmiks jeg jeg gjerne skulle ha brukt.


#50

tink sa for siden:

Krydderkake er godt med ostekrem. Ikke er den særlig krevende å lage heller, så vidt jeg husker.


#51

Myria sa for siden:

Jeg skulle også til å foreslå krydderkake. Hva med squashkake?


#52

Syrinx sa for siden:

Vanlige, enkle vaniljemuffins med ostekrem er godt.


#53

tink sa for siden:

Åja, jeg husker toscakake fra diverse større samlinger og dugnader fra jeg var liten. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.