Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blå/grønne farger som passer til washed linen?

#1

Timar sa for siden:

Hele leiligheten min er nymalt i fargen washed linen fra Jotun. Sammen med fargeløst interiør så blir totalen temmelig fargeløs. Så jeg trenger å få inn noen farger! Jeg tror ikke jeg orker eller vil male alt nå, så jeg trenger tips til farger som kan passe sammen med washed linen. www.jotun.com/no-no/decorative/interior/colours/10679-washed-linen-interior

Hvordan leter jeg meg fram til farger som kan passe? Jorun oppgir noen få konkrete eksempler, men jeg tror ikke jeg vil ha noen av dem.

Spørsmål:

  • Kan jeg gå i hvilken som helst malingsbutikk å få hjelp, eller bør det være en som selger Jorun maling?
  • Får man gode hjelp til fargevalg i en tilfeldig malingsbutikk?
  • Finnes det et fargekart som viser meg alle farger som egner seg sammen med washed linen?

Og til slutt:

  • Hvilken farge (blå/grønn) syns du er den fineste til stuevegger? :vilha:

#2

isola sa for siden:

Hvis du bruker Fargerike sin nettside, ligger fargen på toppen selv om du scroller, og så får du en viss idé om hvordan forslagene passer sammen. Jeg har sett sprekere forslag enn det de kommer med til Washed Linen, men de foreslår for eksempel grønnfargen Exhale.
Selv har jeg jo helgrønn stue. Veggene er malt i Antique Green, og brannmuren i Organic Green. Det er litt over et år siden vi malte, og jeg har ikke angret eller blitt lei.



#4

Erica sa for siden:

Jeg syns washed linen er veldig fin sammen med Minty Breeze.


#5

Fersken sa for siden:

www.fargerike.no/farger/gul/sitrus/
Ser den ligger under gul, men den passer like mye i det grønne hjørnet.

Jeg anbefaler alltid fargen vi har på ene veggen i stua, S5045-B10G. Har aldri greid å gjengi den på skjerm, men den er nydelig og rolig og sprek på samme tid.


#6

Timar sa for siden:

Takk! Jeg spurte Jotun om råd, Takk Frukt!, og jeg fikk jo et bra svar, men med forslag om rødt. Som jeg er enig i at nok er veldig stilig til beige + grått i leiligheten. Men jeg vil ha blått eller grønt! :trasser:


#7

Primrose sa for siden:

Vi malte stua i Krydderurt grønn for to år siden og har ikke angret. Jeg kjøpte 5-6 ulike fargeprøver og malte på de ulike veggene i stua for å se hvilken som passet best hos oss. Anbefaler det for lys har så mye å si for hvordan det blir. Jeg prøvde for eksempel en farge jeg hadde sett mye av på instagram men som ble helt feil hos oss.


#8

nokon sa for siden:

Eg er ganske god på farger og kan bli med deg å sjå på prøver (viss du henter meg). Eg har beige og rødt, og liker den kombinasjonen veldig godt, men ser føre meg at blå/grønn er meir «deg».


#9

Marla Singer sa for siden:

Bare svar tilbake at du ønsker tips om blått eller grønt?


#10

sindrome sa for siden:

Jeg liker godt linblå som jeg har har på en vegg i stua mi. Av de alternativene som fargerike forslår ville jeg prøvd Nordic breeze eller exhale.


#11

Pøblis sa for siden:

Malerstua på Slependen er veldig gode.


#12

Timar sa for siden:

Isola, NÅ skjønte jeg endelig hva du mente med å se fargene sammen på Fargerike. :dåne:

I nytt svar fra Jotun så fikk jeg tips om noen blåfargen. Hun var også veldig opptatt av at det må passe til gulvflaten. Og det er selvfølgelig et veldig godt poeng. Hos meg er alt i hvitoljet eik.

[i][/i][quote=Pøblis;5189077]Malerstua på Slependen er veldig gode.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.