Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nynorskbok for ungdom - fantasy eller lignende?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg ble helt blank da minsten spurte. Han er en sterk leser, og liker mye fantasy, men sliter like mye med attention span som resten av oss som har blitt SoMe-ødelagt. :gal:


#2

Toffskij sa for siden:

Skammar-bøkene til Lene Kaaberbøl. De er riktignok oversatt fra dansk, men virkelig nydelig oversatt sånn at man ikke skjønner at de kunne vært noe annet enn på nynorsk.


#3

Polyanna sa for siden:

Takk, den ser jo absolutt perfekt ut! Filmatisert og greier!


#4

gajamor sa for siden:

Lars Mæhle er visst forfatteren over alle forfattere i følge mine to. Hun som var lesehest fra før slukte den, og hun som knapt nok hadde fullført ei bok før ble helt oppslukt og har begynt på murstein nummer to. Han har skrevet mye forskjellig, men hvis det er fantasy så er det Landet under isen som gjelder.


#5

Luftslottet sa for siden:

+1 på Lars Mæhle og Lene Kaaberbøl.

Husker ikke alder på minsten, men bøkene til Kristine Tofte er kanskje også en mulighet?
Udyr er vel for yngre lesere, mens Song for Eirabu er en skikkelig murstein.


#6

Polyanna sa for siden:

Han er 15, takk for tips!


#7

nokon sa for siden:

Einig i alt.

Det er ei ny bok og, som kom ut i vår. Noko med Terra … vent litt …. Terra Victoris av Asbjørn Rydland. Nynorsk sci-fi med veldig intenst høgt spenningsnivå.


#8

Maverick sa for siden:

Ringenes Herre på nynorsk er faktisk helt fantastisk, men med begrenset attention span må man jo bli fenget umiddelbart - det er en tykk bok.

Men altså - Ringdrotten! :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.