Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bad: reparere eller renovere?

#1

Jålebeinet sa for siden:

Varmekablene på badet har sagt takk for seg. Vi kan få inn et firma til å søke etter feilen, ta opp fliser, fikse bruddet og legge flisene på plass.

Eller, vi kan totalrenovere badet. Litt fakta: badet er 21 år gammelt (vi flyttet inn da huset var nytt), og vi har hatt en liten vannlekkasje fra dette badet og ned til badet under, men som tørket opp uten at vi gjorde noe mer med det.

Er det noen som har pusset opp bad nylig og har noen råd å komme med? Om vi går for totalrenovering vil vi kvitte oss med badekaret og gå for dusjkabinett. Er det bare å få inn tre total-leverandører og be om tilbud? Vi kommer ikke til å gå for vegghengt toalett og det blir ingen endring av plassering av rør.


#2

Lille meg sa for siden:

Jeg vil bare tipse om at det kan være feil med regulatoren. Det var det hos oss, viste det seg.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Takk for tips, men varmekablene slår ut jordfeilbryteren og elektriker har bekreftet at de er kaputt


#4

Lille meg sa for siden:

:neiognei: Usjda!

Vi pusset nylig (føles det som - men det er nok 7 år siden nå) opp et annet bad hvor det dessverre ikke var mulig å fikse problemet med ny regulator. Som deg ville vi ha inn dusjkabinett og toalett som er montert på badegulvet, men vi endte opp med dusjdører og dusjing rett på gulv, samt vegghengt toalett likevel. Alt anbefalt av rørleggermester Amundsen hos Søstrene Amundsen (i Oslo).

Vi var veldig godt fornøyde med hjelpen vi fikk for å utforme badet. Alle tipsene hun kom med, har vi i ettertid vært fornøyde med. Søstrene Amundsen tok betalt for å tegne opp et forslag til bad, men om man valgte dem som totalleverandør, så slapp man å betale for opptegningen.

Jeg tror vi hentet inn tilbud fra to stykker, men vi syns det forslaget som kom fra Søstrene Amundsen var best, om enn ikke billigst.

Uansett tror jeg det er lurt å hente inn tilbud fra flere. Det kan jo være at noen av bedriftene har gode forslag til smarte løsninger som andre bedrifter ikke tenker på?


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg hadde inne folk som søkte opp feilen, og sveiset den sammen igjen. Det kostet en del tusenlapper. Etter 6 måneder skjedde det igjen. De kom tilbake, søkte opp feilen, og sa at vi måtte regne med at det ville skje igjen og igjen. Med andre ord - er det gammelt så kan det bli dyrt å forsøke å lappe. Så nå har jeg sluttet å reparere, og lever med iskaldt badegulv. Mens jeg venter på mot til å renovere badet.


#6

Jålebeinet sa for siden:

Takk for innspill. Kablene er eneste varmekilde, så det er kaldt der ja.


#7

meisje sa for siden:

Jeg ville ikke ha reparert varmekabler i et 21 år gammelt bad. Hvis badet ellers er i god stand, kunne jeg ha valgt å installere sånn stråleovner i taket hvis det er nødvendig med varmekilde på badet og gode dusjmatter foran speil og dusj for å unngå kalde føtter. Vi har stort sett varmekablene innstilt til å ikke gå på vårt bad, vi lar døren være åpen og da kommer varmen inn fra tilstøtende rom.


#8

liefje sa for siden:

Vi valgte å reparere da våre gikk i stykker bare tre uker før vi skulle flytte. Leiligheten var solgt, og det var et h.... kaos med sånt midt oppi flyttingen. Men det gikk fint og hvor lenge det holdt, aner jeg ikke, men vi fikk i alle fall ingen klager.


#9

Jålebeinet sa for siden:

Takk for innspill og forslag, og for konkrete forslag til fagfolk man har brukt selv.


#10

veobra sa for siden:

Interessant, vi har samme problem. Ukjent hvor gammelt badet er hos oss, men sikkert minst 20 år. Vi har ikke hatt elektriker til å se på det. Vi får begynne der. Jeg er bekymret for at det ikke tørker skikkelig der inne.


#11

Jålebeinet sa for siden:

Jaja, anbud er innhentet og sjokket har begynt å gå over. Dette blir dyrt :sjokk:


#12

Polyanna sa for siden:

Bad er grusomt dyrt. Vi har to som er 19 år og ikke godt laget den gangen, så det er jo bare å glede seg...


#13

Malama sa for siden:

Vi har et som reelt sett er 43 år gammelt, siden den gang er vel hoved"utbedringe" at det er satt inn dusjkabinett. Ja, og muligens ny våtromstapet wn gang i tiden, da man spikret igjen åpningen inn i det skapet som gikk inn med åpning på badet og på soverommet. (det er satt inn et annet skap på soverommet, så det går ikke inn derfra til badet, derfor ble døren spikret igjen.

Før vi overtok for ti år siden altså. Det har stått på planen at "badet må vi nok ta..." alle de ti årene...


#14

Galathea sa for siden:

Er det ikke mulig å legge nytt gulv oppå det gamle da? Sånne varmematter bygger ikke mye i høyden. Og et alternativ til å ta opp hele gulvet, fikse gamle varmekabler og så legge alt tilbake kan vel like gjerne være ta opp gulvet, legge NYE varmekabler, legge alt tilbake? Eller totalrenovere gulvet, men la resten av badet være som det er?

Vi pusset nylig opp 40 år gammelt vaskerom, og måtte totalrenovere, men tenkte å tipse om gulv, Vi har et fint vinylbelegg fra Forbo, er bare så utrolig fornøyd, slipper å skure fuger og gulvet er lunt å gå på om man vil skru av gulvvarmen for å spare strøm.
www.forbo.com/flooring/no-no/produkter/pnmnqm


#15

Jålebeinet sa for siden:

Det blir det feil med sluket om vi legger noe oppå. Vi har bestemt oss for å bytte ut alt, dvs vegghengt toalett (som vi opprinnelige hadde bestemt oss for å ikke ha :flau: ), mer og bedre lys, dusjvegger fra vegg til vegg (dvs 150 cm) istedenfor badekar med forheng som vi har i dag (eller dusjkabinett som opprinnelig tenkt :flau: ).


#16

Lille meg sa for siden:

Thihi. Sånn kan det gå, ja. Lykke til med nytt bad, selv om det svir noe så inn i gamperæva økonomisk. Jeg er fremdeles veldig fornøyd med badet vårt.


#17

Pepper Lemon sa for siden:

Hvor dyrt er det-ish? Jeg må også snart til pers. :klynk:


#18

Lykken sa for siden:

Jeg har tips til bra firma, men spørs jo hvor du holder til.


#19

Jålebeinet sa for siden:

Vårt bad, 5 m2, 480´. Det det som ikke synes som koster mest.


#20

Jålebeinet sa for siden:

Illustrasjon for de som er interessert.


#21

Dali sa for siden:

Kjempekult! Bad er dyrt, men når det er ferdig får du lyst å bo der hele tiden!


#22

veobra sa for siden:

Lekkert bad!

Prisen later jeg som om jeg ikke så.:skremt:


#23

Pepper Lemon sa for siden:

Oh lord! Er det mye flytting av rør og sånt da? Det ser ut til å bli veldig fint, da!


#24

Jålebeinet sa for siden:

Ikke flytting av eksisterende, men det blir lagt «rør-i-rør». Alt av interiør og flis er vel ca 35 % av budsjett. Det skal vel innom 6-7 personer i perioden (inklusiv en lærling).


#25

Jålebeinet sa for siden:

Vi er nå halvveis inn i renovasjon. Ingen overraskelser mht lekkasje (:lettet:), men da de rev var det masse muggsopp i veggen som det er dusjet mot så badet var på overtid. Håndverker har spurt om han kan jobbe i påskedagene, så da blir det fortere ferdig.

Og godt er det, for alle rom er dekket med plastdører med glidelås, og det er rot og verktøy «overalt».

Alt ble revet i løpet av en dag! Interiør, flis, plater og pigget opp gulv.


#26

Milfrid sa for siden:

Samme her. Eller, jeg har ikke reparert da. Men badet mitt er så lite at jeg må ut for å skifte mening, så det tar veldig kort tid å varme det opp med en vifteovn.

Vi skal lage ekstra bad i kjelleren, og da kan vi fikse varmen i gulvet på badet oppe etterpå. Eller bare leve med at gulvet er kaldt. Det er strengt tatt ikke et problem. Egentlig.


#27

Blondie sa for siden:

Så flott det ser ut! Jeg blir skremt av prisen, ja. Vi sparer til oppgradering av vaskerom/bad i kjelleren, det er vilt dyrt.


#28

Martis sa for siden:

Så fint det blir!

Og det er helt villt hvor mye prisene har steget! Vi laget bad i en loftsbod for ca 5 år siden, 5kvm gulvflate, men skråtak så mindre fliser og måtte få spesiallaget dusjveggene og det kostet ca 300’ inkl alt.
Det andre badet er uten fungerende varmekabler (brrr) så jeg moter meg opp til å ta det, men har ikke lyst å bruke en halv mill!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.