Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sykkelhjelm med visir, eller briller?

#1

Tallulah sa for siden:

Etter å ha syklet til jobb med øynene delvis lukket store deler av veien, så innser jeg at jeg må ha noe foran dem. Snø i full fart inn på øyeeplet stikker. :nemlig:

Jeg er en bysyklist, har et bittelite ansikt, og tenkte meg en hjelm med visir framfor briller. Jeg ser for meg at det er lettere å få til å passe, framfor briller. So attpåtil ikke er helt min stil. :sparke:

Argumenter for/mot visir vs. briller? Tips til god vintersykkelhjelm/vintersykkelhjelm med visir og evt. briller?


#2

Blånn sa for siden:

Tror jeg henger her for tips.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Jeg tenker det at du må fjerne det som havner på brillene/visiret for å ha sikt.

Det er lettere å håndtere hjelm og briller, fremfor en hjelm med visir. Visiret er stort, det dekker hele øvre del av ansiktet. Det kan ikke tas av og på i fart. Om du bruker visiret på vei til jobb, men ikke trenger det på veien hjem er det ikke lett å ha en sted hvor det kan lagres uten av det blir ødelagt.

Jeg har tidligere brukt en slik en da jeg syklet tempo

Jeg anbefaler deg briller, det er mindre styr. Og jeg anbefaler denne hjelmen til alle pendlere.


#4

Bluen sa for siden:

Jeg bruker iblant caps under sykkelhjelmen, jeg. :sparke: Det ser sikkert kjempedumt ut, men hindrer regn og snø i å komme inn i øynene.


#5

annemede sa for siden:

Jeg bruker blanke briller, det er skikkelig vondt med kald luft på øynene, for ikke å snakke om regn eller snø/hagl. :skremt:

Jeg ble anbefalt en lue med skjerm av den lokale sykkelbutikken for å skjerme brillene.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg ser flere hjelmer har visir som kan flippes opp, så det ser jeg ikke for meg at er mye styr. Briller som ikke sitter godt ser jeg for meg at er mye mer styr. Og at visir beskytter mer mot vind i ansiktet. :vetikke:

Har også skap på jobb, og sykkelvesker, så verken oppbevaring på jobb eller å frakte det hjem er vanskelig.


#7

Heilo sa for siden:

Jeg har brukt sykkelbriller som vintersyklist i mange år. Etter å ha prøvd visir er jeg ikke i tvil om at det er best for meg i alle fall. Snø kombineres gjerne med dugg, og sykkelbriller blir gjerne så tette at duggen ikke kommer ut. Visiret gir mer lufting og dermed mindre dugg, så det er lettere å bare ta sykkelhansken og stryke over for å bli kvitt snø og sludd som samler seg på den. En annen fordel med visir for meg som er avhengig av å bruke enten briller eller linser er at det kan brukes utenpå mine vanlige briller, og beskytter da dem mot sludd og dugg også.

Jeg har en slik hjelm, der visiret er festet magnetisk til hjelmen og lett kan tas av, samt festet motsatt vei for oppbevaring hvis jeg ikke trenger det. Jeg pleier dog som regel å bruke det også når det ikke snør/regner, siden det beskytter øynene mot vind som gjør dem tørre og rennende.
www.lazersport.com/no/hjelmer/fritid/urbanize


#8

daffy sa for siden:

Har samme behov og henger her. Den du linker til ser fin ut Heilo. Er det unisex slik de fleste damer trenger størrelse small tror du?


#9

Tallulah sa for siden:

Og den har ørevarmere!


#10

frukt sa for siden:

Det er størrelsestabell der så jeg ville målt. Se spesifikasjoner. Jeg er definitivt ikke som de fleste damer for jeg må ha L eller Xl når det kommer til hodeplagg. :knegg:


#11

daffy sa for siden:

Har den ørevarmere også?! Jeg er solgt. :) Denne må jeg ha.


#12

Tallulah sa for siden:

Tilvalg!


#13

nokon sa for siden:

Eg treng ny hjelm og tenkte på det samme sist eg sykla. Takk for tråd, Tally!


#14

venla sa for siden:

Kjekk tråd. Lurer på om jeg og trenger den typen Heilo lenker til. Nå har styrt med duggete blanke sykkelbriller, og leter etter slalombrillene jeg foretrekker på vinteren. Har allerede nok lag med klær og utstyr på, så noe som kombinerer flere behov er kjærkomment.


#15

Tallulah sa for siden:

Jeg bestilte like godt den som Heilo lenket til, takk for tips. Hadde sikkert vært billigere med briller, men, men. :knegg:


#16

Heilo sa for siden:

Jeg burde hatt kommisjon på den hjelmen. :knegg: Har solgt den inn til veldig mange IRL også. Det skal sies at de øreklaffene er litt vanskelige å få til å sitte godt. Men når de sitter er de gode. :ja:


#17

daffy sa for siden:

Hvilken størrelse kjøpte du?


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg målte hodet mitt til å være 58, så jeg gikk for medium. Da har jeg kanskje plass til en tynn lue under på vinteren. Jeg har veldig tykt hår og veldig stort bakhode. :knegg:

Hodefasongen min er faktisk litt trøblete på veldig runde hjelmer. Blir for mye luft på sidene og trangt i panna.


#19

Fakse sa for siden:

Jeg har akkurat samme erfaring som deg. Luftingen gjør hele forskjellen for min del.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.