Jeg synes sånn generelt at julekaker er best nylaget. Konfekt har også relativt kort holdbarhet. Men hvor lenge før jul kan man lage karameller? Jeg skal ikke lage dem ennå, altså, men har tenkt å gi dem bort i gave, og det hadde vært greit å få det unna en stund før jul. Har lest noe om at de kan fryses, men når jeg googler, finner jeg ikke mer om dette.
Jeg pleier å lage karameller av søt kondensert melk, ikke fløte.
Jeg lagde karameller for etpar uker siden. Brukte termometer og fulgte oppskriften. Allikevel ble de skikkelig suppete så det endte med at jeg spiste av deigen med skje. Og alt endte i min mage... uff.
Men er det enklere å bruke kondensert melk? Bruker du termometer da?
Jeg har en tendens til å spise dem selv, og det kan jeg bare ikke gjøre mer. :sparke:
Den med kondensert melk er ikke bare god, den er også ufattelig enkel! Og alltid vellykket. Anbefales. Har brukt både hvitt og brunt sukker. Resultatet blir nokså likt.
Vi pleier å lage harde/seige fløyte karameller og dersom noen stikker seg bort og blir avglemt så holder de i evigheter, men somregel blir de spist lenge før det er aktuelt å anse dem som ødelagt. Myke har jeg ikke erfaring med, men vil nok tro at oppbevart i lukket boks ikke i høy varme etc så holde de sikkert til de blir spist opp?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.