Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge før jul kan man lage karameller?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes sånn generelt at julekaker er best nylaget. Konfekt har også relativt kort holdbarhet. Men hvor lenge før jul kan man lage karameller? Jeg skal ikke lage dem ennå, altså, men har tenkt å gi dem bort i gave, og det hadde vært greit å få det unna en stund før jul. Har lest noe om at de kan fryses, men når jeg googler, finner jeg ikke mer om dette.

Jeg pleier å lage karameller av søt kondensert melk, ikke fløte.


#2

Input sa for siden:

Er det harde karameller eller myke? Harde holder lenger enn myke, synes jeg. De myke blir raskt smuldrete.


#3

GinaK sa for siden:

Jeg lagde karameller for etpar uker siden. Brukte termometer og fulgte oppskriften. Allikevel ble de skikkelig suppete så det endte med at jeg spiste av deigen med skje. Og alt endte i min mage... uff.

Men er det enklere å bruke kondensert melk? Bruker du termometer da?

Så IdaGJansen fryste sine på Instagram.


#4

Polyanna sa for siden:

Den med kondsensert melk ER SÅ GOD! :elsker:

Mine har aldri rukket å bli dårlige, tror jeg.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en tendens til å spise dem selv, og det kan jeg bare ikke gjøre mer. :sparke:

Den med kondensert melk er ikke bare god, den er også ufattelig enkel! Og alltid vellykket. Anbefales. Har brukt både hvitt og brunt sukker. Resultatet blir nokså likt.


#6

Hyacinth sa for siden:

Midt i mellom, vil jeg si.


#7

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg bruker ikke termometer. Bruker Fru Timian sin oppskrift, tror jeg, dvs jeg googler bare «karameller med kondensert melk». :knegg:



#9

Malama sa for siden:

Vi pleier å lage harde/seige fløyte karameller og dersom noen stikker seg bort og blir avglemt så holder de i evigheter, men somregel blir de spist lenge før det er aktuelt å anse dem som ødelagt. Myke har jeg ikke erfaring med, men vil nok tro at oppbevart i lukket boks ikke i høy varme etc så holde de sikkert til de blir spist opp?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.