Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket sukker er minst farlig?

#1

Pelen sa for siden:

Da tenker jeg på sukker som brukes på f.eks. grøt, både til voksne og barn.


#2

safran sa for siden:

Minst farlig? Jeg har lyst til å svare fruktose. Sukkererstatninger ville jeg ikke brukt til barn.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville sagt Sukrin. Har ikke smakt det enda, men skal bestille det nå. Stevia er også bra, men det finnes vel ikke som sukkerstrø, bare i flytende eller pulver.



#5

safran sa for siden:

Jeg har sukrin i hus. Det smaker ikke så verst, og kjennes akkurat som sukker i konsistens. Men jeg har ikke introdusert det for barna. Det føles ikke riktig. :sparke:


#6

Aminta sa for siden:

Genialt er det :)
Jeg bruker det i kornkaffen bla., i kakao, og har brukt det i en tiramisu-kake som alle skrøt opp i skyene (det står på pakken at man skal bruke litt mer sukrin enn den angitte mengden sukker i kakeoppskrifter ol. men det gjorde jeg ikke, og den var jo som sagt supergod).


#7

Aminta sa for siden:

Hvorfor ikke?
nyskjerrig
Det er jo helt naturlig.


#8

Divine sa for siden:

Hmm, det høres for godt ut til å være sant. Og det hjelper jo ikke å lese sidene fra produsenten, da. De er vel neppe objektive. :p Noen som har argumenter MOT Sukrin? :skeptisk:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Hvorfor ikke? Tror nok det er fordommene mot kunstig søtt som henger igjen, men dette er jo ikke kunstig søtt. Jeg ville mye heller brukt dette enn sukker/fruktose til barn.


#10

Mamma Rosa sa for siden:

Hvor får jeg kjøpt Sukrin?


#11

safran sa for siden:

Det er kanskje helt naturlig, men ikke i de mengdene man finner på å strø på grøten. Jeg stoler ikke på at en har funnet ut nok om dette, og føler meg ikke komfortabel med å eksperimentere med barna. De spiser så lite sukker at jeg ikke ser det problematisk at de får strø vanlig sukker på grøten de få gangene vi har det. Sukrin kan også gi magetrøbbel fordi det er et sukkeralkohol.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Det stod et sted at Sukrin IKKE ga magetrøbbel slik som andre sukkeralkoholer, men jeg har ikke prøvd. Jeg ser iallfall ikke argumentet med å bruke raffinert sukker FREMFOR Sukrin. Jeg er ikke ett sekund i tvil om hva som er mest skadelig. I mengder, selvsagt, men allikevel.


#13

Aminta sa for siden:

Det tenkte jeg også, før jeg nå har brukt det en god stund og er veldig fornøyd.
Jeg finner ikke et eneste argument mot.
Jeg har snakket med ernæringsfysiologen om det også, og gastrolegen, og de finner heller ikke det.

Jeg har også "lurt" mamma en gang, med sukker i kaffen, og hun merket ikke forskjell (jeg sa det etterpå altså, det var en blindtest).



#15

Aminta sa for siden:

Nja, er ikke helt enig i det gitt.
Det blir jo ikke mindre naturlig fordi man strør det på grøten?
Vi spiser ikke grøt her i huset da, så det bruker vi det ikke til, avkommet spiser så ekstremt sjelden sukrin (og aldri sukker her hjemme), så det plager meg virkelig ikke. Den lille mengden er greit for meg, og heller det enn sukker i den lille mengden.
Jeg har ikke fått magetrøbbel, heller ikke avkommet eller noen andre som har forsøkt det/fått av meg.


#16

Aminta sa for siden:

Helsekosten; Helios, Life, Naturli' Vis.


#17

DM sa for siden:

Jeg gir heller rosiner og kanel enn sukker og kanel. Sukker på grøten er en uting, og ikke noe barna trenger.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Rosiner er godt i grøt ja. Rosiner er godt i alt!


#19

Maz sa for siden:

At noe er naturlig betyr ikke nødvendigvis at det er bra. Det er en stor missforståelse.

Jeg vil nok prøve sukrin selv, men sukker på risgrøten til jul anser jeg ikke som det helt store helseproblemet. Dersom en er insulinresistent og karbojunkie er det noe annet.


#20

Aminta sa for siden:

Jeg vil dog foretrekke naturlig søtning fremfor kunstig søtningsstoff til barn.
Og meg selv faktisk.
Kunstig søtning finner du ikke her i huset.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Det vet vel alle, men jeg skjønner ikke dette med å mener at hvitt raffinert sukker skal være så mye mer "sunt" enn feks. Sukrin, når man leser om sukker kontra Sukrin. Kunstig søtt er ikke bra, men noen av de naturlige søtstoffene kan faktisk være direkte bra for helsa, og iallfall MYE sunnere enn hvitt raffinert sukker om man først skal sette dem opp mot hverandre. Det beste er vel å unngå søtt uansett, men av to onder velger jeg helst det som har minst skadelige effekter på helsa. Det er ikke hvitt raffinert sukker, for å si det sånn.


#22

Aminta sa for siden:

:nemlig:


#23

safran sa for siden:

Som sagt, jeg stoler ikke på at man vet nok om sukrin til å kunne uttale seg om hvorvidt det er mer eller mindre skadelig enn sukker.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Nei det er jo ditt valg, selvsagt. :)
Selv så vet jeg så mye om hvitt raffinert sukker til at jeg helst ikke bruker det fremfor noe annet.


#25

Mamma Rosa sa for siden:

Takk. :)


#26

Maz sa for siden:

Jeg tror ikke alle vet det, Iset. Det argumenteres med at ting er bra fordi det er naturlig stadig vekk. Også i denne diskusjonen.

Jeg har tenkt å prøve sukrin selv, stevia har jeg prøvd og liker det ikke.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg vet det, men klart "naturlig" som regel har et fortrinn overfor "kunstig" eller sterkt bearbeidet. Naturlig er jo som regel bra, selv om det finnes unntak.


#28

safran sa for siden:

Jeg bruker forresten ikke hvitt, raffinert sukker. Jeg bruker økologisk rårørsukker. :overlegen:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Da så. Det er jo mye bedre. Har du prøvd Muscovado? Det ble anbefalt av en ernæringsfysiolog en gang, i en artikkel jeg leste. :D


#30

safran sa for siden:

Aldri hørt om Muscovado.


#31

Mamma Rosa sa for siden:

Vi bruker også økologisk rørsukker.

Jeg har en pose, men har helt glemt å bruke det. :flau:


#32

Mandino sa for siden:

Så lenge storesøster syns grøt er kjempegodt uten sukker, men med kanel og smørøye - ser jeg ingen grunn til å introdusere sukker på den enda.


#33

Chanett sa for siden:

Vi bruker sånn dermerara eller noe sånt. Jeg deler samme skepsis som safran.


#34

Nessie sa for siden:

Vi har så sjelden grøt, at når vi har det får hun sukker.
Men det er på rømmegrøt, ikke på havregrynsgrøt. Da har jeg i litt rosiner og banan.

Men i barnehagen har de (litt for ofte) cornflakes med sukker :himle:


#35

safran sa for siden:

Og nå kan jeg melde fra om at sukrin gir store utslag på en safranmage. :uggen: Mye romling og mange løse leveringer, for å være ganske spesifikk.


#36

Vito sa for siden:

Noen nye synspunkter når det gjelder sukrin?


#37

Tjorven sa for siden:

Sånn rent bortsett fra at det ikke smaker som sukker?
Og prisen?

Jeg bruker sukrin i grøten min. Nå har jeg vært en uke på hytta hvor jeg ikke har sukrin, og sukker på grøten er sååååå mye bedre. :sukk:

Jeg kjøper sukrin på Ultra.


#38

Nip sa for siden:

Jeg er vel enig her :)


#39

Madicken sa for siden:

Det er et greit erstatningsprodukt, men det er da fryktelig dyrt? Husker ikke helt hva jeg ga sist jeg kjøpte det, men mener det var veldig mye dyrere enn vanlig sukker.


#40

Nip sa for siden:

Det er det, da er man kanskje litt mer forsiktig med bruken også. Det er jo bra :)


#41

Hyacinth sa for siden:

Sukrin smaker ikke godt. Det er mitt eneste ankepunkt.



#43

Tjorven sa for siden:

Jeg tenkte litt på dette etter at jeg skrev og skjønte at det var noe merkelig.

Denne tråden er nesten 5 år gammel. Dixie Diner promoterer ikke meierismør lenger. :knegg:


#44

Mrs. S sa for siden:

Lol... jeg så det var en tråd med "patina" når jeg så at hun var quotet som "Iset". :giggle:


#45

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: Må skynde meg å fjerne det! :skremt:


#46

Vito sa for siden:

Ja den er gammel ja. :knegg:
Tråden dukket opp da jeg søkte rundt etter info om sukrin.
Kan ikke finne noe særlig negativt rundt sukrin på nettet, men kjenner jeg er skeptisk lell. Må vel bare venne meg til tanken om at det er et "nytt" og sunt alternativ.
Smakte det nå i påsken (sukkervarianten brukt som strø over bær) og jeg syns det smakte plastikk rett og slett.


#47

Nooria sa for siden:

Der er jeg og. Jeg brukte en god del fruktose da det var mye fokus på det for ti år siden, men etter hvert fant man jo ut at det er skadelig for leveren. Nå holder jeg meg unna alt søtt til man har kommet lenger med å dokumentere effekt av sukrin, agave, stevia osv (dvs jeg har en flaske agave som jeg har brukt i veldig små mengder).


#48

Miss Norway sa for siden:

Jeg fikser ikke den mentol/mint-kjølige snurpingen som Sukrin gir. :skremt: Selv bruker jeg Splenda som tilsetning de gangene jeg trenger det i te eller sånt.


#49

Syrin sa for siden:

Vi brukar stort sett vanlig sukker, og har ei jente med diabetes. Eg brukar vanlig sukker i kaker, men det hender eg strør over Splenda på hennar graut - utan at eg egentlig merkar noko særlig forskjell i blodsukker. Ho må ha masse insulin uansett, for melk og risengryn er for sukker å rekne (karbo). Det der sukkerdrysset betyr ikkje all verden (bortsett fra ved store mengder så klart). Eg forstår ikkje dette med at folk syns det er bedre med rosiner enn sukker i maten, særlig om målet er å unngå sukker i kroppen. Rosiner er veldig søtt!

Helsing ei som stadig må forklare folk at jo, ein diabetiker må ha masse, masse insulin for druer og rosiner... ho kan like gjerne få av sjokoladen som var kjøpt inn til dei andre barna :knegg:


#50

Nooria sa for siden:

Mener du at du ikke har funnet mat å gi henne som gir mindre blodsukkerstigning?

En ting er rosiner, druer, melk og ris, men hva med mat som inneholder mer komplekse karbohydrater som ikke gir den samme blodsukkerstigningen?


#51

Syrin sa for siden:

Jo, så klart Nooria :) Vi jobbar ein del ekstra med å finne sunn mat som gir langsom blodsukkerstigning. For kabrohydrat skal jo eit barn ha! Sukker i ein appelsin oppfører seg jo penare enn sukker i ein sukkerbit, sidan det også er fiber i appelsinen. Så vi er klar over dette altså :)


#52

Nooria sa for siden:

Ok :).

Jeg har av helsemessige grunner selv interesse av et stabilt blodsukker, men jeg ettersom jeg ikke har diabetes måler jeg ikke. Jeg innbiller meg at f.eks havregrøt med divers frø (knuste linfrø, hampfrø, chiafrø) og kanel på (ikke noe søtt) ikke er så verst mht blodsukkerstigning. Særlig siden jeg spiser et egg ved siden av. Stemmer det med dine erfaringer?


#53

Syrin sa for siden:

Havregraut er bra ting - vi fekk opplyst på sjukehuset at havre er den kornsorten som er mest langsom, altså fordeler "sukker" over lengre tid enn dei andre kornsortene. Det aller verste i verden for dei fleste som har problem med å regulere blodsukkeret er kombinasjonen fett og karbohydrat, slik som chips, pizza og pommes frites. Og feit, søt jærbakst. Når jentungen et pommes frites ein lørdag kveld må eg opp eitpar ganger om natta for å måle og gi insulin. Blodsukker ligg høgt i mange, mange timar etterpå, gjerne fram til neste dag. Eit normalt menneske regulerer jo dette sjølv ved å produsere insulin, men ein kan jo stille spørsmål om kroppen har godt av å gå på høygir i insulinproduksjon? :vetikke:

Men dette var avsporinga si det. Det dreide seg om kva sukker som er mest sundt :D


#54

m^2 sa for siden:

:nemlig: Smaken - det iser i tennene og munnen synes jeg, det "oppfører" seg ikke som sukker i f.eks matlaging og koster en del.


#55

Nooria sa for siden:

Jeg var ikke klar over det du skriver om potetgull og pommes frites, at det var så ille altså. Jeg har tillatt meg å spise litt sørlandschips i ny og ne, men jeg skjønner at jeg må slutte med det og.


#56

Interference sa for siden:

Sukrin smaker ikke godt, og isingen er vond.

Foreløpig så holder jeg meg til vanlig hvitt sukker, og brunt. Jeg tør ikke prøve meg på andre søtningsstoffer før det foreligger MANGE år med forskning. Man kan si hva man vil om sukker, men det er i alle fall godt forsket på og man vet forhåpentligvis det man bør vite om eventuelle farer og negative ting.


#57

Nextlife sa for siden:

Jeg greier ikke å forholde meg til vanlig sukker som noe farlig i seg selv. Store mengder, javisst,- men det tipper jeg andre søtningsstoffer også er, naturlig eller kunstig.
Jeg lager mat fra bunnene av og har slik kontroll over sukkerforbruket, og lever godt med det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.