Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er egen reiseforsikring bare tøys å ha?

#1

Trulte sa for siden:

Hvorfor holder ikke reiseforsikring gjennom kredittkort og innboforsikring?


#2

frukt sa for siden:

Reiseforsikring gjennom kredittkort gjelder vel bare reiser som er betalt med kredittkortet.


#3

Trulte sa for siden:

Jo, men det gjør jeg. Betaler bensin og alt annet. Men feks sykkel stjålet på skolen ble dekket av innbo. Så jeg lurer rett og slett på når jeg skal ha bruk for den.


#4

Musemus sa for siden:

Hvis noe skjer på tur og du trenger helsehjelp eller bagasjen blir borte/forsinket?


#5

Trulte sa for siden:

Det dekkes av reiseforsikring på kredittkortet..


#6

frukt sa for siden:

Jeg betaler ikke alltid med kredittkort så for meg er det et poeng. :ja: Hvis vilkårene er like gode som vanlig reiseforsikring er det vel nok med kredittkortet.
Men en reiseforsikring gjelder vel fra man går ut døren hvis jeg ikke tar feil. Det gjør jo ikke den gjennom kredittkortet.


#7

Lille meg sa for siden:

Jeg vil anta det avhenger av hva som er dekket av reiseforsikringen, og hvor mye. Et eksempel ser du her. Jeg ble for eksempel ganske overrasket over å se at når det gjelder "reisesyke og hjemtransport" for reiseforsikring via kredittkortet til Sparebanken Vest, så gjelder ikke dette etter 75 år. Greit å huske på om man tar med seg noen gamle på ferie. Ja, og det som frukt skrev om at helårs reiseforsikring gjelder fra du går ut døren hjemme.



#9

Milfrid sa for siden:

Men med mindre summer. Og reiseforsikring dekker når du drar ut av hjemmet. Så i sum har man en vesentlig bedre dekning med reiseforsikring vs kredittkortet.


#10

Timar sa for siden:

En reiseforsikring dekker alle reiser, også de du ikke har betalt for. Feks. fikk jeg flere tusen i mén-erstatning da jeg snublet midt i en spurt for å rekke t-banen og ødela et lite bein i hånda. Nå var ikke det penger jeg forventet å få, men hadde jeg knust mobilen eller ødelagt ting jeg bar på, så er det reiseforsikringen som dekker det.

(Med et lite forbehold om at mobil kanskje er dekker av innbo uavhengig av hvor man befinner seg?)


#11

veobra sa for siden:

Jeg trenger forsikringen for.p være dekket på jobbreiser, dem betaler jeg ikke selv.


#12

Trulte sa for siden:

Mobilen blir dekket av innbo ja. Så reiseforsikringen blir mer en ulykkesforsikring når man ikke er på reise med overnatting?

Noen som nevnte jobbreiser, men da er jo arbeidsgiver pålagt å forsikre deg.


#13

Neket sa for siden:

Sjekk om arbeidsgiver har forsikring? Vår gjelder på fritidsreise også, og for hele familien - samme har mannen via sin jobb.


#14

Adrienne sa for siden:

Det kan være store forskjeller i dekning på vanlig reiseforsikring og forsikringen du får gjennom kredittkortet. Man kan risikere en ubehagelig opplevelse dersom uhellet virkelig er ute (alvorlig sykdom på reise f.eks.) og ikke er dekket for så store utgifter man kan få. I tillegg er, som Timar sier, man dekket fra man går ut husdøra med reiseforsikring, med kredittkortet er det bare de reisene du har betalt med kredittkortet som er dekket.


#15

liefje sa for siden:

Jeg mener å ha hørt at det er store forskjeller på hva som dekkes ifm. syketransport på hjemreise hvis man blir syk på ferie, altså hvis man trenger spesialtransport.


#16

Lavender sa for siden:

De på reiseforsikring kredittkort nærmest himlet med øynene på telefon da jeg fortalte at et reisefølge på seks ikke ble hentet som avtalt av shuttle service og at vi alle mistet flyet. Men på IF helårs familie fikk vi dekket alle utgiftene, snakk om 20 000,-, kunne vært mye mer. Covid ble dekket ca null med kredittkort, alt av IF. Jeg bruker nå bankens kredittkort, og har helårs reise for familien i tillegg. God innboforsikring også.


#17

Malama sa for siden:

Jeg betaler nesten alltid med kredittkort, men så godt som absolutt ingen av reisene våre. Ettersom ferie for oss er biltur, svigers og camping.

Helårs forsikring dekker alt, fra egen trapp, som andre har nevnt. Og ikke en eneste av reisene vi er på ville bli dekket av en forsikring via kort. Selv de som drar på ferie på den måten har vel mye annet i løpet av et år som ikke er betalt med kredittkort?


#18

veobra sa for siden:

Vi er ikke forsikret gjennom arbeidsgiver når vi reiser. Vi må ha egen forsikring der.


#19

Isolde sa for siden:

Jeg jobber i staten og har derfor ikke reiseforsikring gjennom jobb. Mye blir jo dekket ol det skjer noe, men det er veldig godt å ha vanlig reiseforsikring i bakhånd. Spesielt til private gjenstander. Den dekker jo små turer i Norge også.


#20

Lavender sa for siden:

Helårsforsikringen dekker egenandel leiebil hvis skade, maks 10 000,-, kredittkort null.


#21

zinatara sa for siden:

Vi har helårs reiseforsikring og jeg sammenlignet med reiseforsikringen vi får igjennom kredittkortet. Det var nokså store forskjeller på hva som ble dekket og hvor stor dekningen var. Så for meg føles det som en trygghet å ha en helårsforsikring. I tillegg er nå eldste på folkehøgskole med flere skoleturer i løpet av året som jo ikke blir betalt med kredittkort, men hun er fortsatt folkeregistrert hos oss og dekkes derfor av helårs reiseforsikringen.


#22

tink sa for siden:

Det samme som folk har sagt over her. Bilen streiket på sommerferie, da fikk vi hjelp av reiseforsikringen til alternativ reise hjem og utlegg for å få hentet den hjem etter reparasjon.

Har vel også brukt helårs reiseforsikring på lommebok som ble stjålet på tog (det var jo før jeg fikk og brukte kredittkort), men kunne blitt brukt om det samme hadde skjedd på bussen/eller bybanen på vei til jobb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.