Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ukeshandling med Oda

#1

Hyacinth sa for siden:

Noen som gjør dette?

Jeg har lest at Oda er et sånt lavpriskonsept på linje med feks Kiwi. Og jeg hører overalt at folk er fornøyde.

Mannen er den som ukeshandler her, og han har ingen problemer med å gjøre det, men det tar nesten en halv lørdag. Han er innom flere butikker for å få tak i akkurat de produktene vi bruker.

Jeg kunne tenke meg å teste Oda, men han vil absolutt ikke. Argumentene er at «det er dyrere, samme hva du sier, jeg har sjekket produktene vi bruker» (og han er et luksusdyr i matveien, så jeg flirer litt av argumentet) og «de har ikke alle varene vi bruker, så jeg må uansett i flere butikker».

Mitt hovedargument er at jeg liker å se og kjenne på grønnsakene selv.

Nå har jeg igjen sett en reklame, hvor en familie slår hull på de fleste argumenter, og i hvert fall pris.

Så jeg lurer på: Bruker du Oda, og er det så billig som det påstås?


#2

Tallulah sa for siden:

Vi bruker det på jobben og jeg har brukt det et par ganger hjemme når de har hatt kampanje.

Billig: Både og. De er ganske gode på pris, men man får ikke den fordelen av å nettopp kunne gå til den butikken der den spesielle varen er på salg den uka, for eksempel. Eller velge de grønnsakene og frukten som du vil. I tillegg må du betale for frakt, og den prisen varierer. Kan du få det levert på et ugunstig tidspunkt så er det billigere.

Utvalg: Jeg syns de har ganske labert utvalg. Basisvarer er de ganske gode på, men utover det er det kjedelig.

Vi har Rema i nabobygget og både Extra, Mega, Kiwi og Meny i en 700-meters radius, så for oss så lønner det seg ikke, verken på pris eller tilgjengelighet.

Det er uansett gratis å registrere seg, så kan man jo veldig raskt få oversikt over hva de har og hva det koster.

Om mannen din trives med å gjøre handlingen, så skjønner jeg ikke helt hvorfor du skal ta fra ham det?


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk for gode svar! :)

Angående det siste: Fordi han alltid har mye å gjøre, også i helgene, og dette er en tidstyv. Jeg tror ikke at han absolutt trives så voldsomt med det, men det koster ham heller ingenting å gjøre det. Men det tar tid. Mye tid. Det går ut over både hans egne ting og felles ting, så helgene oppleves stappfulle. Hverdagene også.


#4

Tallulah sa for siden:

Skjønner! Da hadde jeg bare registrert meg, så får du raskt oversikt over om de har et utvalg dere er fornøyd med.


#5

Millen sa for siden:

Vi handler der noen ganger, men det er mest basisvarer.
Frukt og grønt kjøper vi stort sett på Kiwi/Meny.
Jeg sjekker ofte pris hos Oda med Meny (har begge fanene oppe) og sist gang droppet jeg hele handelen hos Oda, for enkelte varer hadde Meny pris. Og dette var ikke noe luksus vare.
Samt at mye av det vi skulle ha var utsolgt.
Vi handler mest på Kiwi fir den er billigere og har mye bra. Brente dyre vare over er 8 kr billigere hos Kiwi feks.
Enig at det er dårlig utvalg hos Oda. Jeg nekter å betale frakt så tar heller ugunstige tidspunkt.


#6

Hyacinth sa for siden:

Det tror jeg at jeg skal. Og jeg kan jo faktisk bare teste det selv og bruke når han er bortreist, for eksempel. :knegg:


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Pr i dag er runden hans omtrent sånn at det meste tas på Kiwi, og iallfall det meste av frukt og grønt. Og så er det visst en del 3 for 2-tilbud på Meny, så han er innom der også. Spesielt for (dyre) brød. Og så er det Coop/Mega, for de har noen egne merkevarer vi bruker.

Jeg vet at vi er litt «trofaste» mot enkelte produkter. Men det er også sånn at jeg, som skriver det meste av handlelisten, ofte skriver på ting som ikke er nødvendig, men kjekt å ha, for eksempel granatepler. Hvis han da ikke finner det, så kjører han ofte rundt for å lete, og SÅ viktig var det ikke, og det prøver jeg å formidle, men det er nesten så jeg ikke skriver det på handlelisten. :knegg:


#8

liefje sa for siden:

Vi har handlet mye både på meny.no og Oda og er fornøyde med begge. Dog er det hverdagshandelen vi bruker dem til og store eller tunge basisvarer. Skal vi ha noe ekstra godt til helgen, går vi heller i butikken. Frukt og grønt kjøper jeg hos den lokale tyrkeren. Jeg må se sånt. Har en haug av butikker i gangavstand hvor Kiwi er den nærmeste. Der handler vi hverdagsgreier hvis vi ikke har handlet på Oda. Jeg er mer kjent med vareutvalget hos Kiwi/Meny etc. (Norgesgruppen) og Oda, som vel har Rema-sortiment (pluss en god del ekstra) er litt "uvant", så jeg liker egentlig Meny.no bedre (men det er dyrt). Jeg er fornøyd med begge når det gjelder levering og kundeservice. Null spørsmål eller diskusjon hvis det en sjelden gang er noe feil eller noe er ødelagt. Veldig misfornøyd med muligheten til søk i vareutvalget til Oda, man får alt for mange irrelevante treff, Meny er bedre der. Meny har også trumf-bonus, mens Oda er billigere på levering. Det ble litt rotete, men håper du skjønner


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, skjønner. Takk! :)

Hm, kanskje det ikke er det helt store for oss likevel, da.


#10

Blondie sa for siden:

Vi bruker det i perioder, ulempen her i provinsen er st de har nokså lav kapasitet. Det betyr at vi bestiller på søndag og går levering tirsdag, for eksempel.

De har både billige og dyre varianter av produkter, vi handler stort sett det samme som vi ville gjort på Rema/Kiwi. De har også ganske godt utvalg av allergimat, som vi er avhengige av.

Vi synes det er deilig å slippe handle-stresset og sparer på å ikke impuls-handle. Særlig samboer er rå på å finne ting vi «trenger» når han handler etter jobb.


#11

Hyacinth sa for siden:

Det forstår jeg godt. Jeg hadde syntes det var deilig om den halve (iallfall kvarte) lørdagen kunne gått til andre ting. Han klager aldri, men det er jo masse han ikke rekker eller utsetter fordi han ikke fikk tid likevel. Dessuten burde han slappet mer av…


#12

Millen sa for siden:

Det jeg ikke liker med Oda som jeg foretrekker med Meny hjemleveing er at der kan man huke av om en ønsker erstatningsvare eller ikke om produktet er utsolgt.
Eks. jeg bestilte Philadelphia på Oda, da varene kom fikk jeg Snøfrisk istedet som overhodet ikke er det samme. Så nå hat jeg to bokser Snøfrisk jeg ikke vet hva jeg skal bruke til.


#13

liefje sa for siden:

Da kan du bare kontakte kundeservice, så fikser de det nok. Vil tro du får beholde varen og får pengene tilbake.

Forøvrig opplever jeg at Oda ekstremt sjelden er utsolgt (de leverer direkte fra lager tror jeg), mens det ofte er utsolgt på Meny (som leverer fra butikk). Derfor er det - i min erfaring - ikke nødvendig med erstatningsvaregreiene hos Oda.

En annen forskjell er at man på Meny kan legge til og fjerne varer helt til x antall timer før levering (typisk sent kvelden før). På Oda kan man bare legge til, ikke fjerne.


#14

Input sa for siden:

Jeg har brukt Oda til ukeshandling hver eneste uke siden 2013. Da jeg bodde alene med poden i 4. etasje ute heis var det gull verdt at de bærer opp varene.

Jeg synes Oda har veldig godt utvalg, men vi er nok ikke sånne som handler mye spennende. Vi handler det meste vi trenger der, men mannen går innom Meny på vei hjem fra jobb og handler grønnsaker og eventuelle andre ting, feks om vi skal ha spesiell ost eller noe.

Vi betaler aldri for levering, men siden vi er småbarnsforeldre kan vi alltid velge levering mellom 16 og 21 på torsdag eller fredag kveld.


#15

Blondie sa for siden:

Jeg har aldri opplevd å få erstatningsvare, vi har blitt oppringt med beklagelser de få gangene et produkt har vært utsolgt.

Vi har alltid levering når det er gratis.


#16

Millen sa for siden:

Under pandemien og da alt var stengt fikk jeg tlf fra Odas kundeservice. Da hadde de klart å levere våre varer til noen andre kunder... fikk alt det vi skulle ha dagen etter. De kunne jo ikke ta tilbake varene som var feil levert.
Jeg liker og det at hos Meny kan du endre bestilling kort tid i forveien før levering.


#17

Elise sa for siden:

Vi har brukt Oda i karantene/covid-perioder. Synes det funket veldig godt, og vet egentlig ikke hvorfor vi ikke har fortsatt. Jeg tror rett og slett ikke vil bruker så mye tid på handling, men jeg vet egentlig ikke helt når vi handler. Jeg skriver inn ting på lista og mannen handler på vei hjem fra jobb et par ganger i uken, tror jeg.


#18

Input sa for siden:

Vi fikk noen andre sine varer en gang, da fikk vi beholde dem uten å betale for dem. Det var ikke under pandemien.

Det er litt hipp som happ om vi får erstatningsvarer eller pengene trukket.


#19

Karamell sa for siden:

Har aldri hørt om Oda. :knegg: Er det noe som bare finnes sør for Sognefjorden eller Dovre? :må google:


#20

Anne C sa for siden:

Pappa bruker kun Oda når han handler. Jeg tror han var litt mer fornøyd med de før, det virker som de har blitt nesten litt for store. Men for han er det praktisk å få maten på døra. De bærer det helt inn for han.


#21

Bokormen sa for siden:

Jeg prøver (med vekslende hell, men det skyldes dårlig planlegging fra mjn side) å handle basisvarene fra Oda, og bare spe på fra butikken her. Før jul pleier jeg å bestille en stor levering med alt fra mel til drikkevarer til godt pålegg og snacks, det sparer meg for mye bæring. :)

Vi har fått istykkerklemt frukt en del ganger tidligere, men jeg synes de har blitt flinkere til å pakke riktig. Ødelagte varer har alltid blitt kreditert raskt.


#22

meisje sa for siden:

Vi brukte Oda tidligere og var superfornøyd. Det hadde virkelig god kvalitet på grønnsakene og andre ferskvarer. Vi ukeshandler. De fikk voksesmerter og ny filosofi, der vi opplevde å få ferskvarer med svært kort holdbarhet. Så kort at jeg ikke kjøper det i butikk der jeg velger selv. I tillegg fikk man grønnsaker som var over middagshøyden. Derfor sluttet vi å bruke dem.

Usikker på om de har sluttet med de utleveringsbodene, det var veldig praktisk å hente i boden på vei hjem fra jobb. Og man kan stortsett alltid få levering i boden dagen etter bestilling. Den boden jeg brukte står ikke der lenger.


#23

meisje sa for siden:

Og jeg kjørte mannen min på jernbane stasjonen tidlig idag, dvs rett før kl 08, så var det faktisk en Oda levering på veien.


#24

apan sa for siden:

Vi lager ukemeny for neste uke hver onsdag. Så bestiller vi på Oda med levering fredag. Mens jeg bestiller lager jeg supplerende handleliste, mest med frukt og grønt. Det tas kjapt på Rema på lørdag; bedre og billigere. Jeg synes utvalget er bra (men vi handler stort sett bare på lavpris fra før og lite på Meny etc) og det er bare bra at det tvinger oss til å planlegge.


#25

nokon sa for siden:

Vi brukte det mykje før eg blei skilt. Eksen hata og handle og eg var ganske dårleg. Eg har brukt det nokre få gonger etter at eg blei aleine, men med ein 1,5-persons husholdning blir frakta dyr, fordi eg ofte ikkje kjem opp i minstebeløpet for billig frakt. Men til større husholdning var det veldig greit. Etter nokre bommerter, gjekk eg over til å kjøpe frukt og grønt sjølv, men handle resten på Oda (eller Kolonial, som det heitte før).


#26

Retz sa for siden:

Å bare handle på ett sted hadde ikke fungert for meg. Jeg bruker gjerne 3-4 butikker, alt etter hvilke som har ok datodisk, er generelt billig, har gode tilbud, fører varer som har fokus på dyrevelferd, klima, miljø osv. Det er et fordømt puslespill! :svimmel:


#27

Embriksmamma sa for siden:

Samme her.
Bruker Oda ca. en gang i uka og er veldig fornøyd, har gjort det lenge.


#28

Milfrid sa for siden:

Men tilbyr de i vårt område, Hyacinth? De leverer ikke her jeg bor, og jeg sjekket flere andre adresser mer sentralt i byen, og fikk vare beskjed om at beklager, vi leverer ikke til ditt område enda.


#29

Hyacinth sa for siden:

Det trodde jeg da. Har iallfall sett bilen i gata vår mange ganger.


#30

Milfrid sa for siden:

Så rart! Jeg lastet ned app og forsøkte med adresser både på Sunde, Madla, Vaulen og på Eiganes, og fikk beklager-svar hver gang.


#31

Skilpadda sa for siden:

De het kolonial.no før, mulig du har hørt om det? Jeg vet ikke hvor i landet de finnes.


#32

Hyacinth sa for siden:

Hm. Ja, jeg har ikke sjekket, men jeg har sett Oda-bil i gaten vår.


#33

Karamell sa for siden:

Jepp, skjønte det nedover i tården, og ja, de har jeg hørt om, og aldri hatt her i Trønderhovedstaden. Vi har kun Meny med netthandel.


#34

Karamell sa for siden:

Kanskje Oda-sjåfør bor i gaten din.


#35

Milfrid sa for siden:

På ferie fra Østlandet da? Når jeg googler står det at de kun leverer på Østlandet men skal informere når de utvider til «Stavanger, Bergen og Trondheim». Det var i slutten av 2021 da, men jeg klarer ikke å finne noe spor på nettet om de leverer i Stavanger enda, og de adressene jeg har sjekket ligger i ulike bydeler i Stavanger, og en av dem fryktelig sentrumsnært. Så synes det ville være rart om de levere der Hyacinth bor og ikke i noen andre bydeler liksom.


#36

Hyacinth sa for siden:

Ja, ikke vet jeg. Jeg kan jo ha sett feil, men jeg minnes en Oda-bil jeg har sett flere ganger, altså. :gruble:


#37

Milfrid sa for siden:

Bare en ting å gjøre - laste ned appen og sjekke adressen din. :nemlig: Hvis de leverer til deg er det jo en viss sjanse for at de også leverer til meg om ikke så lenge, og det hadde vært interessant i en travel hverdag.


#38

IzziCreo sa for siden:

Jeg er fornøyd med både Oda og Meny. Vi bruker de når tiden ikke strekker til, og det er ordentlig digg. Vi handler også hos ulike kjeder og er pirkete på produktene vi velger, så erstatningsprodukt er alltid uaktuelt for oss. Så ta med i beregningen at du da kan få leveranse uten essensielle produkter til f.eks. en middag, for man får ikke beskjed i forkant hvis de blir utsolgt mellom bestillingstidspunkt og leveranse.
Vi bruker endel hel Stange kylling, og det ender jeg opp med å kun kjøpe i butikk for vi kan ikke spesifisere max vekt på kyllingen.

For oss er både Oda og Meny gull da begge har spesialprodukt vi ikke får i butikk, f.eks. diverse Stange og Grøstad produkter.

Hvis jeg skal pirke på noe så er det Oda sin frakt-politikk. Det ergrer meg at de har en sånn trappemodell "kjøp for så og så mye" og unngå ekstra pakkekostnader. Jeg forstår at de har det slik, men personlig foretrekker jeg heller 59,- i fastpris hos Meny.



#40

Myria sa for siden:

Vi ukeshandler med Oda og er veldig fornøyd. Vi bruker det samme nå som vi gjorde før. Det er så fantastisk å få levert hele ukeshandelen på døra en gang i uka og de tar med seg pappen og kan ta med panteflasker også.


#41

Input sa for siden:

Jeg synes nesten ikke det finnes noe som er verre tidsbruk enn å gå i butikker, så at noen dere orker å gå i flere butikker er fullstendig uforståelig for meg. :skremt: Forstår selvfølgelig at man kan trenge det pga. økonomi, men hadde aldri orket med utvalg som motivasjon.


#42

Hyacinth sa for siden:

Nei, de gjør jo ikke det, da, men jeg fastholder at de har både kjørt og stått parkert øverst i gata mi. :sta:


#43

Hyacinth sa for siden:

Samme her. Og med krefter som må disponeres i hverdagen, vinner aldri handling. Når jeg en sjelden gang prøver, kommer jeg hjem uten halve handlelisten.


#44

IzziCreo sa for siden:

For oss som handler i ulike butikker, så er det ikke så ofte at det gjøres under samme handling. Men svippes innom når man eller f.eks. kjører til en fritidsaktivitet. Nå skal det sies at vi har Meny, Kiwi og Rema i en radius på 200m eller så, så det er ikke mye styr.

Og så vil jeg absolutt slå et slag for å handle etter kl 20ish, samt er noise canceling headphones er et must for meg. Man må for all del ikke legge handlingen til mellom 15-18, da er det jo mye folk, mye lyd og mye styr :skremt:


#45

Karamell sa for siden:

Jeg handler mange ganger i uken. :knegg: Nesten på bare på Kiwi siden de er rett i nærheten (gangavstand 4-5 minuter). Handler mandag, onsdag og fredag, og så handler mannen hver lørdag.


#46

Tallulah sa for siden:

Jeg syns jo ikke det er gøy å gå på Rema, men siden vi IKKE driver med ukeshandling, så tar det meg 5 minutter.

Å handle til en helgemiddag er litt mer gøy, da er jeg som regel innom grønnsakshandleren og internasjonale markeder som har varer jeg ikke ser hver dag. Da kan jeg gå og titte, ta bilder av ting jeg ikke vet hva er, google dem og finnet ut hva jeg evt. kan lage med det en gang. Siden alt er i gangavstand så er det ikke noe problem å unngå rushet.


#47

nokon sa for siden:

Eg pleier sjekke appen ETilbudsavis vekentleg og ser gjennom kor varer eg vil ha er på tilbod eller planlegg meny etter kva som er billig. Eg har Kiwi, Rema1000 og Meny innan ganske kort rekkevidde og eit par andre butikkjeder i litt større radius. Eg sparer såpass mykje på det, at eg synes det er heilt greit. Forrige skuleår skulle eg uansett slå ihjel ventetid mens ungen var på svømming, nær ein Rema1000 og ein Coop Extra. Då la eg vekeshandlinga til den av dei to butikkane som var mest aktuell.


#48

Karamell sa for siden:

Nettopp.


#49

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker å ha et velfylt kjøleskap og å delvis planlegge måltider i uka som kommer. Sånn sett liker jeg (at noen) ukehandel. Men når det er sagt, går vi ofte innom butikken ellers også. Ofte daglig, av og til to ganger daglig. Jeg takler ikke å være tom for cottage cheese eller knekkebrød, mens mannen ikke takler å være tom for melk, brød eller Bremykt. Forsåvidt heller ikke syltetøy, serranoskinke eller Østavind. Så han er ofte innom butikken.
Problemet når jeg går innom (det gleder for så vidt også ham) er at jeg kjøper alt mulig annet jeg får lyst på.

Men ukeshandling er gull. Da går vi gjennom skapene og frysen og ser hva som mangler. Det er kjipt å mangle spisskummen hvis jeg vil lage chili con varme sånn der og da. Selv om det er mange butikker i nærheten.


#50

Tallulah sa for siden:

Ja, det er jo bare vane hva man foretrekker. Vi har ikke så stort kjøleskap, så det går ikke å fylle det med en ukes melkeforbruk for eksempel. Og brød kjøper vi ca annenhver dag når vi ikke baker. Så når vi har Rema i nabobygget som er åpen fra 07-23 hver dag unntatt søndag blir det kjøleskapet vårt.

Middager blir planlagt dagen før utifra hva vi har. Så tar en titt i kjøleskap og fryser på kvelden, og planlegger morgendagen etter det.


#51

Hyacinth sa for siden:

Omg, så mange skrivefeil i innlegget mitt! :haha:


#52

Anikka sa for siden:

Nå var det ikke det du spurte om, men kan det være et alternativ å ta ukeshandlingen på en hverdagskveld istedenfor på lørdag formiddag? Vi gjør det, oftest en kveld tidlig i uka, og supplerer bare med en snartur rett før helg om det trengs. Da kunne dere jo spart tid på hovedhandel ett sted og tatt suppleringshandel på de andre butikkene ved behov?

Verken mannen (som her også er den som handler oftest) eller jeg orker bruke tid i helga på butikk. På hverdagskveldene er det roligere.


#53

Hyacinth sa for siden:

Har ikke tid. :knegg: Tror faktisk jeg skrev en tråd om temaet en gang.


#54

apan sa for siden:

Jeg tror Oda er best egnet for dem som liker å ta mest mulig i samme slengen og til vanlig ikke pleier handle i mange ulike butikker. Alternativet for oss er å handle omtrent det samme på Rema. Det er utrolig lite av det jeg trenger de ikke har på Rema/ Oda. Vi ender ofte med å stikke innom en liten lokalbutikk eller Rema et par ganger i uka for å supplere med frukt og grønt, i tillegg til lørdag, men det er et helt annet omfang enn ukeshandel. I alle fall i en større familie er det noe med å få grunnbeholdningen til uka i hus. Til supplering kan man for eksempel gå til butikken og ta det som en tur. Men det er ikke like lett når man skal kjøpe 8 liter melk, 2 liter juice, 3 cottage cheese og 4 liter yoghurt, middag til hele uka, 3 skinkepakker og diverse pålegg og i det hele tatt. For å ta et eksempel fra en vanlig ukeshandel hos oss.

Vi ukeshandlet tidligere mandag kveld en periode, og det tok nærmere halvannen time. Når man hver kveld har relativt knapt med tid slik at det blir et valg mellom å trene og handle, jobbe og handle eller handle og å sitte sammen med barna, er valget enkelt for meg.


#55

Maverick sa for siden:

Jeg er en trofast Oda-er, som eneste voksne i husholdningen med tre barn (frem til eldste nå har tippet over i voksenrekkene da), uten bil (frem til svært nylig) og med særs liten tid (fortsatt aktuelt) er Oda som sendt fra himmelen.

Supplerende småhandling er overkommerlig, men grunnhandelen kommer fra Oda.


#56

Hyacinth sa for siden:

Apan, jeg trodde jeg var den eneste som kjøper 3 cottage cheese hver eneste uke. :knegg:


#57

Karamell sa for siden:

Jeg spiser en halv boks hver morgen.


#58

liefje sa for siden:

Vi bruker mindre enn en liter melk i uken.


#59

Hyacinth sa for siden:

Det er jo det beste i hele verden. :elsker:

En kollega så skeptisk på meg en gang og spurte: «Liker du virkelig det der, eller spiser du det fordi det er sunt?»


#60

Hyacinth sa for siden:

Det hadde det vært hos oss også hvis det ikke var for kalven av en mann jeg har. Ingen av oss andre drikker melk.


#61

Millen sa for siden:

Vi bruker også Oda når vi skal ha mye basisvarer, men nå sist gang var det tomme for mesteparten og jeg gidder ikke bare kjøpe melk lizzom...
Men, rett skal være rett, ofte når vi handler blir det for nesten to uker enten om vi gjør det her eller der. Og supplerer ved behov..


#62

Input sa for siden:

Vi kjøper fem poser med yoghurt naturell, sånne store «klemmeposer», hver uke og må likevel av og til kjøpe flere i løpet av uka. :knegg: Men ingen her spiser cottage cheese.


#63

Hyacinth sa for siden:

De klemmeposene varer mye kortere enn tilsvarende mengde i beger, er min erfaring. Vet ikke hvorfor, men det er det samme med tubeost vs beger.

Jeg elsker cottage cheese i grøten (blander 50/50), med syltetøy, blandet med gresk yoghurt, med lemon curd eller med litt granola. Mulighetene er mange med den klumpete osten. :)


#64

Input sa for siden:

De i beger har en annen konsistens. Det er mye mer flytende.


#65

apan sa for siden:

Åh nei da. Her er det mest 17-åringen og jeg som spiser det, men det hender hun på 12 også tar.


#66

Marla Singer sa for siden:

Jeg er altså helt avhengig av Oda. Det blir uten tvil billigere for oss enn å småhandle, og jeg er så glad for å slippe å bruke ekstra tid i butikker. Men vi kjøper frukt og litt helgegreier utenom.


#67

Charlie sa for siden:

Naboen bruker Oda og er da formodentlig fornøyd. Jeg er skeptisk til sjåførvilkårene deres og er ellers veldig fornøyd med Meny her, hvor man både kan få hjemlevering eller få plukket varene og hente på vareinngangen deres. Liker godt at man kan endre handlelista, at man velger selv hva man vil ha erstatningsvare på, og så bruker jeg kommentarfeltet til plukkeren aktivt: «Ønsker brødet oppskåret og i plastpose». «Ønsker bananer som er helt gule». «Ønsker olivensåpe hvis tilgjengelig, ellers åpen for andre dufter bortsett fra orkide. Hvis det bare er orkide skal jeg ikke ha såpe denne gangen». :knegg:

Har alltid vært veldig fornøyd. Det skal sies at butikken generelt har veldig god kvalitet på grønt, så jeg er ikke redd for å la andre plukke.

Så fant jeg ut nylig (annen Menybutikk) at hvor kjøpet er registrert i appen kan man kjempelett reklamere. Valgte bare varen i kvitteringen, reklamerte med bilde av feilen og på et par timer var feilen akseptert og pengene på vei til konto.

Liker også godt å støtte nærbutikken. En annen ting jeg liker er å booke en leveringsslot noen dager fram, og så kan jeg legge til og endre på handlelista over noen dager. Bruker det særlig til storhandel til jul og denslags.


#68

apan sa for siden:

Hva man ender og hva man liker og trenger, avhenger jo både av hva man prioriterer og hvor mye man handler. Dersom man har behov for å dra til mange ulike butikker hver lørdag for å skaffe varene man trenger, tror jeg ikke Oda kan dekke behovet. Om man ønsker å betale for Meny sine varer, tviler jeg ikke på at det er like bra å få det levert derfra, men det er helt uaktuelt for oss å handle annet enn enkeltvarer på Meny av prismessige hensyn. Enda jeg også synes det er mye mer inspirerende inne på Meny enn på Rema. Selvfølgelig.

Om man ønsker å spare seg for den tiden det tar å ta en stor ukeshandel hos en lavpriskjede, tror jeg Oda er et godt alternativ. Vi går ofte gjennom tilbudene der og benytter oss av feks 3 for 2 etc, for å utnytte det bedre.


#69

daffy sa for siden:

Vi har brukt Oda i mange år og er veldig fornøyde. Oda ble vel best på pris i en stor pristest i høst, stemmer ikke det?

Hvis dere planlegger litt og kan gi leveringen noen dager ekstra er det mulig å få varer fra Strøm Larsen og andre skikkelig gode kvalitetsprodusenter. Det sparer man jo litt tid på, hvis alternativet er å farte byen rundt etter spesielle varer.


#70

veobra sa for siden:

Vi har brukt Oda til de tunge tingene og de tingene det blir volum av. Og de tingene vi bare skal ha uansett. Det blir en del. Vi har spart mye bæring. Tid og bæring er viktig for oss.


#71

Millen sa for siden:

Jeg har nå i høst funnet ut at Kiwi er billigst. Ref. tidligere innlegg hvor Oda og Meny hadde samme pris på Delikat kyllingsalat til 41 kr, mens Kiwi har samme produkt til 32 kr.
Melk er feks 10 øre billigere hos Oda enn Meny.
Min drøm er at Kiwi starter med hjemlevering...


#72

Blondie sa for siden:

Vi handler kanskje to ganger i året på Meny, så det er ikke et reelt alternativ. Vi har Spar som aller nærmeste butikk og samme der, uaktuelt pga pris. Da drar vi på Kiwi, hvis hi ikke handler på Oda.


#73

millact sa for siden:

Har brukt Oda den siste måneden siden jeg er på krykker og ikke får kjøre bil. Det har vært utrolig greit! Praktisk å måtte planlegge middager.

Usikker på hva vi gjør når jeg kan kjøre igjen.


#74

Nenne sa for siden:

Vi prøvde en gang. Bare rot og feil varer. Vi fikk en hel kasse med noen andres ting som vi måtte holde kaldt etter beste evne til de gadd å komme og bytte.


#75

Olympia sa for siden:

Jeg sjekket akkurat ca. 20 helt tilfeldige produkter/matvarer vi pleier å bruke mye av. Og absolutt alle kostet 5-10 kroner mer enn hos vår lokale Kiwi og Xtra, så for oss hadde det vært helt uaktuelt. Det ville utgjort flere hundrelapper ekstra i uken.


#76

Myria sa for siden:

Jøss, vi har handlet fra Oda hver uke i ca tre år nå og har aldri opplevd hverken å få andres varer eller at våre varer har havnet hos andre. En gang fikk vi feil vare (de tok en pose spinat i stedet for koriander, vi fikk pengene for spinaten tilbake) og én gang (da det var fryktelig mye snø) kom de en time forsinket (da fikk vi uten å be om det gratis levering på neste bestilling) og det er det eneste jeg kan plukke på.


#77

liefje sa for siden:

Vi har også veldig gode erfaringer med handling fra Oda eller Meny. Veldig få feil og leveransen kommer når de sier det. De veldig få gangene det er feil, er kundeservice tilgjengelige og hjelpsomme. Det eneste jeg er misfornøyd med er søkefunksjonen på sidene deres. Det kommer opp mange varer som ikke burde være der. I tillegg er det ikke mulig å sortere f.eks. på pris, noe som burde vært svært enkelt for dem å få til (men de vil vel helst selge de dyreste varene..) Vi har Kiwi 200 meter unna, men bestiller en del likevel pga. begrenset utvalg på Kiwi eller mye å bære opp (3. etasje uten heis). Har heller ikke bil selv.


#78

Myria sa for siden:

Ja, jeg savner også å kunne sortere på pris.


#79

Maverick sa for siden:

Man kan sortere etter pris når man går inn på varene via kategoriene, men ikke når man søker dem frem.


#80

millact sa for siden:

Har ikke opplevd feil, hyggelige sjåfører som bærer inn for meg og leverer på tiden selv i uværet i går. Ikke merket at det er dyrere heller. Handler normalt på Kiwi.


#81

Hyacinth sa for siden:

Jeg ble skikkelig overrasket over å se at det er jeg som har laget denne tråden. :haha: Vi har jo ikke Oda her engang!


#82

Myria sa for siden:

:ler:


#83

Malama sa for siden:

Ikke her heller. Så ukes handler vi for tiden heller ikke. Men jeg leser åpenbart tråden hver gang den dyttes opp


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.