Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lesebrett med lån av bøker?

#1

Blondie sa for siden:

Barnet mitt sverger til Kindle, men jeg er usikker på om det dekker mine behov. Finnes det andre alternativer?

Jeg låner bøker via biblioteket og leser mest norsk samtidslitteratur. Jeg bruker BookBites mye, men det er litt kløn å lese på mobil med mitt dårlige syn. Finnes det gode alternativer?


#2

Shun sa for siden:

Jeg låner bøker fra Deichmans Allbok-app til min elskede Ipad Mini. Vet ikke om BookBites er kompatibel.
Det er ikke slitsomt for mine øyne å lese på Ipaden.


#3

Skilpadda sa for siden:

Moren min leser også masse bibliotekbøker på ipad og synes det går fint. Man kan jo justere størrelsen på bokstavene, og på ipad har du ganske mye bedre plass enn på mobilen til å gjøre det. (Jeg vurderte å kjøpe Kindle til henne i 80-årsgave, men oppdaget at biblioteksappen ikke var kompatibel med Kindle, så da var det ikke så mye vits. Har ikke undersøkt om det fremdeles er tilfelle.)



#5

Input sa for siden:

Jeg tror nokon bruker Kobo. Hun vet uansett alt om ting som dette.


#6

Adrienne sa for siden:

Jeg har en veldig billig Lenovo nettbrett 7 tommer til bruk på BookBites og Libby. Kjøpte det på Elkjøp Outlet til 400 kroner. Duger ikke til noe annet enn å lese bøker, selv om det i prinsippet skal kunne brukes til all surfing, for det er veldig treigt. Men til å lese på fungerer det helt ok. Har spart det inn, for jeg har brukt det mye og sluppet unna en del bokkjøp til Kindle.


#7

trøtt sa for siden:

Jeg bruker pocketbook, men det er ikke kompatibel med bookbites dessverre. Jeg låner bøker gjennom NLB.
Min pocketbook er kjøpt brukt og det lå 800 bøker inne på den, men det var egentlig ingen jeg hadde veldig lyst til å lese av de. :knegg:

Jeg klarer ikke å lese bøker på mobil eller nettbrett, det blir for slitsomt for øynene. Å lese på pocketbook er som å lese en vanlig papirbok.


#8

Blondie sa for siden:

Hvordan er utvalget på NLB? Kommer det for eksempel nye bøker?


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Blondie: Kindle er dessverre ikkje kompatibel med bookbites. I følgje Kobo sine sider, så skal det gå ann å lese bøker frå biblioteket på den.


#10

ingling sa for siden:

Utvalget er kjempebra, men en får ikke konto der uten behov. Vi har fordi minste har autisme, for eksempel.

"Hvem har lånerett?
svekket syn som ikke lar seg korrigere med briller.
dysleksi og andre lesevansker.
ADHD.
fysisk funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å lese en bok (for eksempel CP, ME og Parkinson)
kognitive utfordringer og/eller språkvansker på grunn av sykdom eller skade.
"


#11

Blondie sa for siden:

Det vet jeg, har tilgang via jobb. (Men bruker det ikke privat)

Jeg bruker BookBites nå, fordi det er det letteste. Det er ikke viktig at det er kompatibelt med den appen, forsåvidt, men jeg leser stort sett bare norske forfattere. (Jobbskade).


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Tidligare lasta eg ned bøker frå biblioteket og la dei inn i Calibre. Då fekk eg gjort om formatet slik at eg kunne legge boka inn på Kindle. Dette trur eg ikkje går lengre.


#13

nokon sa for siden:

Eg har gjort ein del research på dette, og funne ut at for å kunne ha apper som bookbites eller andre norske bibliotekapper, må ein ha eit lesebrett som kjører på Android. Eg kjøpte Onyx Boox av den grunn, då min Kindle slutta å vere bærbar. Det var middels god brukaroppleving, blant anna fordi brettet går veldig treigt når ein bruker eksterne apper, men det gjekk an å lese lånte bøker i bookbites-appen. Dette døydde imidlertid etter ca. eit år, eg har framleis ikkje skjønt grunnen. Men det virker veldig "billig plastikk" samanlikna med andre lesebrett eg har sett på og tatt på. Så eg trur det har fått ein liten støyt den ikkje tålte, då det var med på telttur.

Eg kjøpte Kobo Libra på forsommaren. Der får eg (gjennom Deichman) veldig godt utval i dei bøkene dei har i Libby. Det er stort sett engelske bøker. Sidan eg les mykje engelsk, sparer eg fort inn brettet ved å låne i staden for å kjøpe her. Men Kobo har ikkje Android, så du kan ikkje laste ned bookbites. Kobo støtter utlånsordningar som går gjennom eit system som heiter "overdrive". Og foreløpig er det bare det du finn i Libby-appen som funker som lånebøker her.

NLB er som biblioteket. Det kjem nye bøker, men det er begrensa lisenser og ofte litt venteliste. Det er veldig bra til lydbøker eller kombinasjon lydbøker/ e-bøker. Men eg synes personleg ikkje formatet er så veldig greit til lesing av e-bøker. Men som Ingling seier, må du ha ein grunn til å få tilgang.


#14

nokon sa for siden:

Det går ikkje lenger, nei.


#15

nokon sa for siden:

Tilleggsinfo: Dei ulike fylkesbiblioteka har ulike avtalar og biblioteka kjøper inn lisenser kommunalt. Derfor vil det variere kva du har tilgang til i Bookbites, Allbok og Libby (evt. andre system?) etter kva bibliotek du er registrert som lånar på. Eg veit at Oslo, Viken og Bergen har Libby, som eg bruker mest.


#16

Dragen sa for siden:

Du kan være låner på så mange bibliotek du vil.


#17

Unicorn sa for siden:

Jeg har et samsung-nettbrett jeg bruker til å lese bøker i BookBites-appen. Funker supert!


#18

nokon sa for siden:

Ja. Men ein må vel fysisk innom biblioteket i den kommunen og registrere lånekortet sitt? I alle fall måtte ein det sist eg sjekka.

Men det er godt tips: Å stikke innom bibliotek og registrere lånekortet i ulike kommuner.


#19

Input sa for siden:

Kan man ikke bruke nasjonalt lånekort?


#20

nokon sa for siden:

Jo, samme lånekort kan brukast på alle bibliotek. Men sist eg sjekka, måtte det scannas av personalet på det aktuelle biblioteket før første gongs bruk.


#21

venla sa for siden:

Det kan du, men det avhenger hvilke(t) bibliotek du har knyttet kortet til.

Fylkene + Oslo og Bergen har ulike avtaler og apper. For norske e-bøker er det Bookbites eller Allbok. For engelsk og andre språk kan man lese i Libby, men det er stort sett bare de store byene og noen fylker som tilbyr dette.


#22

Blondie sa for siden:

Hm. Svaret på mitt spørsmål er vel egentlig nei, da? Det finnes ikke lesebrett som fungerer til mitt bruk. :gruble:


#23

nokon sa for siden:

Det finst, men det er dårlig og blir fort øydelagt. :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.