Gadd ikke å tenke ut en bedre tittel på denne tråden etter 8 minutter i tenkeboksen.
Etter at jeg trålet gjennom middagstrådene her inne litt og fant noen linker på spesielle retter (feks koreansk kyllinggryte) jeg vil teste ut så tenkte jeg at det hadde vært artig med en oppskrifts-samletråd for nettopp slike litt annerledes retter.
Så, dersom noen har en spennende oppskrift litt utenom det vanlige som de vil dele, del den gjerne her! Her er en av mine gjengangere, som absolutt anbefales! Tofu er en svært undervurdert vare på våre kanter, det er bare så godt, men kan sikkert byttes ut med noe annet for skeptikere. Vil allikevel anbefale å prøve (ikke bruk silketofu, kun fast tofu). Alle 5 ungene her i huset elsker retten og det var den som fikk dem alle til å få dilla på nettopp tofu. :D
Jeg har ingen bidrag, men jeg har merket meg at det er flere her inne med forbindelse til Nederland og kunne tenkt meg noen gode oppskrifter på indonesisk mat. Ikke har jeg vært i Indonesia og ikke i Nederland (bortsett fra mellomlanding på Schipol), og ikke har jeg smakt indonesisk noe annet sted heller. Jeg har googlet en del, men hvis noen sitter på en smashing, egenprøvd/egenerfart oppskrift hadde det vært gøy.
Det lager vi ofte! Supergodt, og mannen i huset sin favoritt. Bruker vegetarisk kjøttdeig, ellers så autentisk som mulig. Pleier å lage/spise den som pizza, ikke rull. Nydelig.
Jeg har oppskrift på en marokkansk lammegryte som er helt magisk god:
Marokkansk lammegryte med søtpotetmos
Her må du ikkje la deg skremme av den lange ingredienslista. Ta sjansen, og du får ei utruleg smaksoppleving.
800 g lammelår i skiver (eller bruk fårikålkjøt, det går også)
salt og pepar
olje til steiking
1 bunt koriander med røter (kjøp på "innvandrarbutikk")
3 cm ingefærrot
3 kvitlauksfedd
2 raude chili
3 raudlauk
1 kanelstang
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts heil spisskummen
1/2 ss anisfrø
5 heile kardemommekapslar
2 stjerneanis
1 liter kyllingkraft
1 dl soyasaus
1/2 dl lønnesirup
200 g svisker
2 lime
600 g søtpotet
100 g smør
1 sitron
2 dl yogurt naturell
Del kjøtet i bitar. Krydre raust med salt og pepar og brun kjøtet i olje. Legg kjøtet til side.
Surr grovhakka raudlauk, finhakka korianderrot, ingefær, kvitlauk og chili blank i oljen etter lammet. Støt kryddera (utanom kanelstang og stjerneanis) i morter, ha dei i laukblanding og steik nokre minutt til.
Tilset kjøt og kyllingkraft, la putre i ein liten time.
Tilset soyasaus, lønnesirup og svisker og la koke minst ein halvtime til. Kjøtet må vere lenge nok på varmen til å bli godt og mørt.
Smak til med limesaft.
Del søtpoteten i terningar og kok den mør. Mos den saman med smør, smak til med salt og pepar.
Så kjekt å høre. :D Jeg elsker den. Lagde faktisk "ribbe" av tofu bare for moro skyld, det ble helt hinsides godt (ikke sammenlignbart på smak, selvsagt, men som en egen rett - nydelig). Håper tofu blir mer vanlig i Norge etterhvert, så det er enklere å få tak i.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.