Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletråden for treiginger 2022

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg innser at det er desember om 2 dager, og hodet mitt er ikke helt der. Jeg klarer ikke helt å engasjere meg i den andre juletråden med de som hadde alle presanger klar i oktober og nå diskuterer bordpynt.

Foreløpig har jeg invitert min mor med mann til julaften. Hans datter med mann har andre planer, så da slipper jeg å lage noe vegetaralternativ.

Jeg innser at jeg må fikse julekalendere til ungene i løpet av dagen. Det burde jeg tenkt på tidligere. :knegg:


#2

Nera sa for siden:

Dette er min tråd. Til datteren har jeg julekalender fra Rituals, kjøpt da den ble sluppet (og før hun kommuniserte at hun heller ville hatt en annen :rolleyes:). Til den ekstremt fotballgale sønnen har jeg null-niks-nada ideer for kalender, annet enn at jeg nekter å fylle huset med enda flere fotballkort på alle tilgjengelige flater.

Ellers skal vi spise hos svigerinnen min, og ca. null gaver er innkjøpt, og ideene er også relativt få.

Hilsen Grinchen Light.


#3

Isprinsessen sa for siden:

Aner ikke hvor eller hva vi skal i julen.
Mannen fant pærer til adventstjerna på butikken i dag så håper vi får lys i den.
Har påbegynt julegavene.


#4

Mex sa for siden:

Desember kommer altfor brått i år.
Jeg som pleier å ha kontroll, være isj tidlig ute - i hvert fall med planlegging, henger bakpå i år.
Ungene har fått kalender - kjøpt på Extra. Mannen sin kaffekapselkalender fikk jeg melding om fra Posten just nuh om at den har kommet og kan hentes. Just in time.
Jeg er litt mer spent på om alt det jeg fikk sendt inn av bestillinger i helgen rekker å komme frem til meg, jeg får pakket det inn og sendt det igjen før Posten sin deadline 16. desember.
Vi vet enda ikke hvem som kommer på julaften til middag. Vi blir enten 6 stk eller 12 stk.. eller et sted i mellom der.
Jeg føler jeg først må lande en 16. års dag i neste uke med familiebursdag og "home alone" party før jeg helt kan prioritere jula..

.. vi fikk hengt opp julestjernen i går da, om ikke annet.


#5

Tjorven sa for siden:

Mannen hang opp julestjerne med lys på søndag. Og det er SÅÅÅÅ koselig å stå opp med sånt fint lys i stua når man står opp. :hjerter:


#6

Dragen sa for siden:

Min tråd, dette.

Jeg skal feire jul førstkommende lørdag. Jeg har orden på: brente mandler. :stolt:

Jeg har julekalender til alle.

Pæra i julestjerna har gått. Pakkene er ankommet eller underveis, jeg er ikke helt sikker på om det er riktig antall ennå.

Jeg mangler:
Gave til jente 11, som liker å tegne (budsjett ca 300,-)
Gave til jente 11 som liker å lese (budsjett ca 300,-)
Gave som skal sendes i posten til jente 14 (budsjett 300,- +)

Mat til lørdagens selskap og restefest på søndag. Har menyen klar.
Drikke til lørdag og søndag.

Husvask - har tatt fri på fredag, men tenker jeg nøyer meg med å feie over rommet med Drageblikket.

Julegavene må pakkes inn.

Kjøpe kransekakestenger og andre julekaker.

Jeg har tilbud om hjelp til ryddig og vask. Jeg får hjelp til å pynte hus og tre på fredag. Jeg kan overlate matinnkjøp til noen andre. Da blir det dyrt, men gode råvarer.

Skal se det blir jul i år også. :tullerdunisse:


#7

Hyacinth sa for siden:

Dette var en deilig tråd! Takk! :)

Jeg nekter også for at man er treig hvis man starter nå. Tvert i mot. Det er mer enn tidsnok.

Vi var «tidlig» ute i år, for under Black week haglet det inn med ønsker fra nieser og tanter og onkler. Så vi har bestilt en del julegaver på nett. Vi har uansett ikke så mange å kjøpe til.

Får juleferie 21/12, så vi handler ikke mat før det.

Ellers er det vel ingenting å gjøre? :gruble:

Jo, litt baking, men det er et overskuddsprosjekt. Baker kun hvis jeg har lyst. Og helst så sent som mulig, for jeg spiser alt opp selv hvis ikke.

Vi har store/voksne unger, så avslutninger og kalender utgår. Mulig den greia på veggen med 24 lommer kommer opp, og så legger jeg en Twist i hver lomme. Har ofte gjort det.


#8

tink sa for siden:

:juhu:

Her føler jeg meg hjemme.

Adventstjerner og julegardiner kom på plass i helga, med en litt grundig helgevask. Vi skal feire julaften et annet sted, men har invitert til stort familieselskap helga før, så da er det greit å få vasket, ordnet og pyntet litt ekstra i løpet av de nærmeste ukene. Har ordnet med 2 av tre gaver som skal ut av huset. Den siste kan jeg sannsynligvis samarbeide meg unna.

Ungene har ønsket seg smågodt + litt ekstra i pakkekalender. Kjøpte mesteparten på REMA i dag, må pakke inn.


#9

Hyacinth sa for siden:

Helt enig, men jeg drar ut kontaktene om natten, er livredd for brann… Men det er kanskje helt trygt? :undrer:


#10

Tjorven sa for siden:

Ungene mine er fremdeles mørkeredde, så det er alltid lys på i gangen i 2. etasje. Så det har jeg ikke tenkt på. En måned i året er et lys i et vindu i 1. etasje også.

Det hører med at jeg bor i et hus som ble ferdigstilt i 2018, så det elektriske anlegget er ganske nytt.


#11

Hyacinth sa for siden:

Åja, jo, men vi har mye som står på om natten. Men adventsstjernene har sånn digert støpsel, sånn transformatorgreie, og de blir så varme…


#12

IzziCreo sa for siden:

Her passer jeg inn! Jeg har ikke turt å gå inn i den andre tråden engang :knegg:

Ref. gruffetråden så hang jeg opp julestjernene i vinduene på fredag i rent sinne og frustrasjon, dog ikke på julens kjas og mas, men det kom i hvert fall noe godt ut av det. De pleier ikke å komme opp helt i tide forråsiresånn:knegg: Og ja, jeg er så enig! Det er nydelig å komme inn i stuene og se skinnet fra stjernene :hjerter:

Jeg har handlet noe på Black week tilbud hvor det var sammenfallende med julegaveønsker. Ellers er lite gjort.

I år blir vi kun oss fem på julaften, så mannen og jeg drømmer om pysj-jul :knegg: Eldste kan dog finne på å kreve at vi i det minste pynter oss litt...

Et par faste planer for romjulen ellers ikke tenkt en meter på noe som helst.

Vi har musikerbarn, så nå er det først og fremst julekonserter, og så kan jeg starte å tenke på førjulstiden videre.

Jeg er egentlig en som hvert år prøver å ta julen tilbake. Dvs at jeg har mistet mye juleglede på veien, og jeg skulle gjerne funnet den igjen.


#13

Divine sa for siden:

Dette var en mer passende tråd for meg, ja. :knegg:

Jeg elsket alltid å stå opp og se adventslysene da jeg var yngre, men nå tør jeg ikke annet enn å slå dem av om natta.

Vi kjøper veldig få gaver, og det er et bevisst valg, men jeg føler meg alltid litt utafor når jeg leser om alle gavene folk kjøper inn. Begynner å lure på om vi er litt "unormale". Men – det er jo et valg jeg har tatt selv, så jeg får stå inne for det.

Mannen vil at vi skal lage pepperkakehus i år. Det har ikke jeg gjort siden 1977. Jeg ser for meg full fiasko, men jeg vil ikke være kjip og si nei.

Vi har for øvrig bestilt juletre fra Plantasjen. Veldig uvant å ha tenkt på dette så tidlig. Som regel blir juletreet kjøpt i siste liten den 22. eller 23.


#14

Fluke sa for siden:

Treiginger? :knegg: Tenker det må bli 20 desember eller noe før vi er i gang her. Kanskje det blir en super-tregning-tråd da?

Men pakkekalendergaver er på plass, gavene må bare pakkes inn og jeg må finne ut hvor jeg skal henge kalenderen. Skulle få opp lys ute nå i helgen, men har vært sengeliggende hele gjengen så det får vente til vi er oppe og går igjen.

Jeg elsker desember og førjulstid, men har alltid veeeeldig god tid med å pynte og kjøpe gaver. Jeg er med på jobbens julekalender og har en del "flotte" julekjoler som skal brukes hver torsdag i desember (det er da vi skal ha julegenser på, men jeg går for kjoler i badedraktstoff med julemønster - kjøpt på Aliexpress - veldig fine :jupp: )


#15

Tjorven sa for siden:

Jeg er heldig og har en datter som elsker jula, og pleier å ta masse ansvar for både bakst og pynting. Men nå har det skjedd så mye i livet hennes, blant annet har hun fått butikkjobb ved siden av skolen.

Hun har tryllet frem de mest fantastiske pepperkakehus, men det er kanskje ikke så rart med tanke på at hun drømmer om å bli arkitekt. Jeg er spent på hva vi får i år.


#16

Maverick sa for siden:

Jeg har et sted hjemme 72 kalenderposer. De har jeg tidligere år brukt opptil mange timer på å dekorere, spesielt tilpasset barnet de er tiltenkt. "Nå slipper jeg hvertfall å gjøre det flere ganger", har jeg tenkt, når jeg har sittet om natten og tegnet og kalligrafert.

Jeg finner ikke de fandens kalenderposene. :gaah:


#17

veobra sa for siden:

Vi har ikke lys i vinduene på kjøkkenet. Da jeg lette etter dem kom jeg på at de ikke virket lenger og er kastet. Hva i alle dager setter eller henger jeg i de vinduene? Jeg finner heller ikke den ene delen til julestjerna i stua. Mørkt der også. Må lete litt til og kanskje kjøpe en ny.

Lampehuset hadde halv pris på alt i går, cyber mandag eller noe slik. Mulig jeg må ut og handle. Ønsker de fra Le Klint, men de er så dyre.

Vi har fått noen ønskelister. Jeg tar alltid utgangspunkt i dem når jeg kjøper gaver. Jeg kan ikke finne på noe fint til alle, jeg har ikke fantasi til det.


#18

veobra sa for siden:

Jeg har kjøpt 48 poser på ikea. Jeg orker virkelig ikke å pakke inn alle kalendergavene. Heldigvis kom de i går, så jeg vet hvor de er.

Håper du finner de fine posene.


#19

Malama sa for siden:

Vår har vanlig stikkontakt, og ledpærer (kjøpt ny stjerne for noen år siden etter at den forrige gikk i stykker) så i år har selv min "strøm om natta er farlig"-mann latt den stå på om natta.

Vi har jo også et lys på i trappa nattestid året rundt


#20

Malama sa for siden:

Forøvrig, jeg har hengt i den andre tråden lenge, men jeg har jo ikke GJORT så mye, så jeg føler meg hjemme er også. Har en viss plan om et butikkraid på søndag ettermiddag, og håper å få i havn mye av svigersgavene da. Har NESTEN alle kalendergavene på plass, så det er bare å få inn de siste...

Sånn halvveis i rute og ikke helt sent ute, så jeg får henge i begge trådene da.

Jeg vet vi er alene i jula oss fem, og at vi egentlig hr bursdag for minstemor første juledag med mine foreldre og min bror med familie, men at dersom mine foreldre får min bestemor hjem til seg, så blir den dagen feiret der. Det bestemte hun seg i helgen for at hun ikke vil likevel, så vi får ta en ny rudne på det dersom det blir.


#21

Divine sa for siden:

Jeg er ikke oppvokst med pakkekalender, så ergo har ikke mine barn fått det heller. Hos oss går det i Flax-kalendere for alle mann.


#22

millact sa for siden:

Er nok litt i begge trådene. Skal hjem og lete etter adventsstaken i boden og kanskje få hengt opp noen flere julelys ute. Det er enda to dager til desember; jeg har ikke panikk.


#23

løve70 sa for siden:

Dette var tråden for meg ja :) Jeg har sålangt gjort følgende: Kjøpt julekalender til meg selv, bestilt sokker til arvingens julekalender. That's it :knegg:

Ellers skal vi til moren min på julaften. Jeg skal ha julefest for vinklubben lørdag 17. Jeg skal til en venninne på mandag for å lage julesnop. Har ellers tenkt å lage to typer julekaker, sjokoladecookies med røde og grønne non-stop, samt kolakaker. Kanskje også hvite kakemenn om jeg gidder. Ellers må vi få ryddet hjemme. Det gruer jeg meg til. Er på jobbreise og kommer ikke hjem før på lørdag. Det ser også ut til at det ikke blir rolige uker frem til jul...

Arvingen har siste eksamen i morgen. Jeg håper da at jeg kan sette henne litt i arbeid :)


#24

tink sa for siden:

Haha, ja, jeg glemte å skryte av det viktigste. Mann og barn har hamstret 12 små flasker med Dahls julebrus til meg. :elsker:
Også har jeg kjøpt meg selv en tekalender, sånn som de har på REMA 1000. :blånn:


#25

Bluen sa for siden:

Det er altfor tidlig å starte en slik tråd nå. :knegg:


#26

Fluke sa for siden:

Vi får nok starte en ny den 20. ;)


#27

Elise sa for siden:

Jeg har funnet ut hvem vi skal feire med, det får holde foreløpig. Har også etterspurt noen ønskelister, så mulig jeg kjøper noen gaver snart hvis jeg kommer over noe.


#28

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg er egentlig litt enig. Den 12. desember hadde passet fint for meg. :)
Men jeg har jo begynt å tenke litt på jul, det har jeg. Selv om det faktisk ikke er så mye å tenke på, egentlig.


#29

ingling sa for siden:

Jeg passer bedre her enn i den andre, tror jeg. Men foreløpig tenker jeg ikke at jeg er sånn kjempetreig, da. Jeg har kjøpt de fleste kalendergavene til eldste, minste vil ha godterikalender, som også er i boks. Julegaver har vi ikke kjøpt stort av, men mannen har fikset et par til ungene i hvert fall. Vi skal ikke ha så fryktelig mange gaver uansett. Julaften er vi bare oss fire, så det blir lavterskel. Utover det vet jeg lite annet enn at jeg skal ha fri i romjulen, hvis alt går som det skal. Det skal bli godt etter noen juler i litt pandemimodus på jobb. :nemlig:


#30

Retz sa for siden:

Pakkekalender ble avviklet da minsten var 12, og jeg er like lettet hver desember over at jeg ikke har gjeninnført dette til andre i familien, inkludert meg selv. Jeg har kjøpt noen julegaver, og strikker sokker for harde livet, men jeg synes egentlig jeg har veldig god tid til resten av forberedelsene. Er ikke mye å gjøre, bake et par sorter, kjøpe juletre, pynte litt og så er jeg i mål, tenker jeg. Skal ha gjester på julaften, men det går like kjapt å kjøpe inn pinnekjøtt, kålrabi og poteter som annen middag.

I morgen drar jeg til København på førjulskos. Det blir deilig.


#31

Martis sa for siden:

Desember kom litt raskt i år, så adventstingene kom opp en dag for sent, mrn nå er vi ajour på det i hvertfall. Jeg har slått to fluer i en smekk på julekalender i år, gutta skal bytte på å finne et godt formål som jeg så vippser 50 kr til hver dag. Tenker det er fint for dem å finne ulike hjelpeorganisasjoner som de vil støtte. Og godt mulig de trenger hjelp for å finne noen andre enn røde kors.


#32

Hyacinth sa for siden:

Eldste (21) steilet da jeg spurte om hun virkelig trenger kalender. Hun har i flere år kun fått Twist, og de siste årene har kun knapt giddet å plukke ut dagens Twist. Så det er mulig jeg skal gjøre det dette siste året hun bor hjemme.

Vi hadde en eske After Eight i boden. Hvis det er 24 biter i en en sånn eske, blir det kalender til guttungen på 18.


#33

Maverick sa for siden:

Hah! 16-åringen fant kalenderposene! :hyper:


#34

Hyacinth sa for siden:

:elsker:


#35

GinaK sa for siden:

Herlighet, da dere. Det er jo ikke engang desember enda. Vi har et hav av tid.
Vi fikk opp litt lys og pynt i helgen siden vi hadde familien på grøt på søndag. Er koselig med lys i vinduene.
Gutta her vil ha sjokoladekalender til 10 kroner så jeg kjaser ikke opp stemningen med det altså. :o


#36

Hyacinth sa for siden:

Det er 24 After Eight i en pakke. :informerer:

Det er mindre enn én krone pr dag! :knegg:


#37

Fintdethei! sa for siden:

Er bare kommet til 29.november, jeg altså.


#38

millact sa for siden:

Lurt å trekke ut, ja. Brannvesenet sier det samme.


#39

millact sa for siden:

Fant ikke adventsstaken, men fikk opp lys ute og har ringt elektriker som skal montere en lampe over spisebordet en dag.

I morgen har jeg tatt fri og skal ut og kjøpe julegaver.


#40

Matilda sa for siden:

Jeg har hengt opp adventsstjerne (og notert meg at det ligger et tjukt lag støv på toppen av gardinstengene både på kjøkkenet og i stua - jaja). Jeg har et sted 71 små kalenderposer i tøy. Et av barna mangler pose nummer 8. Jeg har kjøpt små sjokoladenisser fra Freia, Fox, Dumle og et par-tre små julepyntgreier til hver. Mer spennende enn det blir det ikke i år.

Vi er litt på felgen om dagen og legger ikke opp til så store greier i år. Vi skal fikse gaver til de nærmeste, handle inn julemat og hvis vi orker baker vi et slag med ungene og stikker ut pepperkaker av ferdigdeig. Vi har pynt et sted, den kommer ikke opp før på lille julaften uansett. Det ordner seg nok.


#41

Madicken sa for siden:

Jeg er egentlig alt for juleflink til å henge med julebermen i denne tråden, men lure tips finner man jo her: den perfekte julekalenderen til en After Eight-elsker jeg skal besøke i helgen. :hyper:


#42

Madicken sa for siden:

Noe føltes litt feil med denne formuleringen. :knegg:


#43

My sa for siden:

Har du funnet julekalender til before-eight elskeren din da? :knegg:

#44

millact sa for siden:

9.klassingen har lekse til neste uke, bake en sort og skrive logg. Da skal han få bake serinakaker tenker jeg.


#45

Martis sa for siden:

Hehe, ja. :knegg: Adventa i november skaper bare stress, det kom litt brått på at 1. i advent var i «midten» av november. Og for å toppe det skal jeg på julekonsert i kveld og det er fortsatt bare november! Mulig jeg hører hjemme i den andre tråden?!


#46

Malama sa for siden:

Advent i november skaper krøll

Men i 2023 er 4. søndag i advent 24.12 og det skaper også krøll. Da starter jo advent i desember, men de 4 lilla lysene på julaften blir litt sånn kræsj, for da ER det jul.


#47

liefje sa for siden:

Ja, enig. Uansett farge på lysene. Når julaften er 4. søndag i advent har man liksom mistet en adventshelg. Og den trenger man :nemlig:


#48

Malama sa for siden:

JA, uansett fargen på lysene, det er ikke fargen som skaper krøll, men det at fjerde søndag i advent er normalt en "jobbedag" i form av "komme seg klar til jul", også ER det allerede jul.


#49

My sa for siden:

Snitzel til de som liker det, falafel til hun som ikke liker det. Ris og salat til.


#50

Malama sa for siden:

Er dette rett tråd?


#51

polarjenta sa for siden:

Sånn er julemiddagen hos My, men jeg syns jo ikke hun er treig som har bestemt det allerede.:knegg:


#52

My sa for siden:

:lol: Kanskje foreslå det som julemiddag ja. Bli populært.

Mulig den skulle i middagstråden ja ... :wacko:


#53

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg begynt å høre på Julestemning med Live og Ronny. Det er så koselig. Hørte på det i fjor også. :)


#54

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er nedtur. Da er adventtiden bare 3 uker, og ikke 3 uker og 6 dager.
Jeg synes også at advent i november er litt sånn... jah, jeg er ikke klar overhodet. Men det er deilig med den siste uka, og at man kan tenne de fire lysene i nesten en uke.

(27/11 er faktisk den første mulige datoen for advent. 3/12 er den siste mulige. Kuriosa.)


#55

Divine sa for siden:

Jeg googlet dette forleden, for til og med JEG syntes 1. søndag i advent kom litt vel tidlig i år. Jeg bruker å si at 1. søndag i advent eller 1. desember (alt etter hva som kommer først) er første dag jeg får lov til å høre på julemusikk, og som regel teller jeg uker og dager til jeg får lov. Men i år har det vært helt feil. Så jeg har holdt meg til novemberspillelista mi med dyster høstmusikk, og satser på julemusikk fra i morgen av i stedet. Mannen har imidlertid gått all in og har funnet fra jule-CD-ene i bilen.


#56

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil egentlig vente til 1. desember, men jeg har jukset med julemusikken. Har hørt på julemusikk (sporadisk) i en uke nå.


#57

Input sa for siden:

Men var ikke 1. søndag i advent 28. november i fjor? En dag senere enn i år?

Jeg synes det er en ærekrenkelse å si at man er treig om man begynner forberedelser til jul .


#58

Dragen sa for siden:

Hvor er Knerten når vi trenger henne? Får alle ta med seg bikkja til juleselskapet i år? HVa skjedde egentlig med konseptet om å stå på pinne i alle vinkler for alle gjester?


#59

frukt sa for siden:

Jeg er ikke motivert for å fikse julegaver, ikke i det hele tatt. :sukk: Selvom jeg har prioritert bort de voksne, og bare har mine egne barn og de tre til søsteren min å kjøpe til.


#60

Neket sa for siden:

Advent kom brått på her også, men heldigvis har plantasjen lilla lys og søndagsåpent. :knegg: Har vage planer om å få opp julelysene ute i morgen siden det er 1 desember, men mulig det må vente til helgen.

Ellers, kidsa har (ferdig-)kalender, og har tenkt å svinge innom Meny på veien hjem, de påstår de har ølkalender der. Full kontroll, alltid.


#61

IzziCreo sa for siden:

Jeg kan melde om at adventsstaken kom opp på lørdag, med lilla lys jeg fikk av venninnen min som hadde kapret den siste pakken, men har vi tent dette ene lyset?! Neeeeeeida! Men det er vel mer tradisjon tro her i huset enn om vi hadde gjort det :knegg:


#62

Fluke sa for siden:

Jeg fant frem den vi bruker som adventsstake i går (sånn stake med to buer som står over hverandre så det kan være kryss eller ved siden av hverandre - og den brukes hele året "separert", men nå satt jeg den i kryss så den er adventsstake - burde kanskje funnet bilde, for denne forklaringen var mangelfull ser jeg :knegg: ) Uansett; vi har ikke lilla lys, så da ble det hvite og da tente jeg likeså godt på alle fire. Så, staken er nå på bordet, men lysene mangler fremdeles.

Og vi fikk 20-åringen til å dandere utelys på hekken ute. :jupp:


#63

millact sa for siden:

Kjøpt en stjerne med lys som skal stå i vindu på mitt soverom. Har også kjøpt noen smågaver i dag og til hemmelig nissevenn her inne.

Mangler noen, men haster ikke.


#64

veobra sa for siden:

Lilla lys var på halv pris da jeg kjøpte dem. Det er min glede med å være sent ute med ting. De er ofte satt ned i pris. :gnien: :knegg:


#65

Elise sa for siden:

Jo, naturligvis. 27. i år, 28. i fjor, 29. året før det. Men det blir ikke 26. neste år.


#66

ingling sa for siden:

Jeg har plutselig kjøpt nesten alle julegavene, så da er jeg ikke treig lenger, eller? :humre:


#67

Malama sa for siden:

Nei det blir derimot 3.12 neste år, som er den dumme at når du plusser 21 og 3 så får du at den siste søndagen er 24.

Så bedrer der seg sånn gradvis derfra igjen, til vi sitter der med advent tidig i november igjen


#68

007 sa for siden:

Her ble det tre lilla og et svart lys i år. Jeg pleier ha hvite lys, men hadde bare tre av de også.

Hun som skal ha pakkekalender kommer ikke hjem før 10. desember, så jeg har all verdens tid til å være treig i år.


#69

Input sa for siden:

Advent i november er helt strålende!


#70

My sa for siden:

Her er det resten av familien som er treige. :mumle: Jeg har hengt opp alle mine fire pakker på familiekalenderen, pluss de tre lørdagene som er godteri til alle. Mannen har levert sine fire (jeg som har hengt opp dem også), mens ingen av ungene har levert sine pakker. De er visstnok innkjøpt, men bare ikke puttet i poser og hengt opp. To av ungene er fortsatt på trening, og den tredje stresser med matteprøve i morgen. Forhåpentligvis blir det ordnet i løpet av kvelden, kalenderen ser litt skabbete ut nå. :sukk:


#71

millact sa for siden:

Adventsstaken er forsvunnet i flyttingen. Tror den må stå i mammas bod i en eske. Vi har den ikke.


#72

Appelsin sa for siden:

Jeg hører også hjemme her, men det er delvis et bevisst valg å gjøre mest jule-relatert i desember, og ikke før.
I år har november vært veldig travel, så jeg hadde ikke hatt noe valg uansett, da.
I helgen hang jeg opp lys i hagen og kjøpte stearinlys til adventsstaken. Så bestilte jeg noen bilder jeg tenker legge i julekort som skal kjøpes på bokhandelen.. snart. Bildene fra fotoknudsen bestilte jeg altså søndag, og de kommer fredag.
Har laget 24 x 3 kalender i dag, en snop per dag og noen med småtterier jeg kjøpte på utlandstur nylig. Skal lage en til kjæresten til eldste også, i morgen tidlig.
Jeg har strikket to julegaver og resten må jeg ordne helga 10.-11. desember (takk, søndagsåpent). De fleste har jeg ikke planer for, men jeg finner alltid ut av det.

Vi baker pepperkaker lørdag og kakemenn søndag. Juletre 19. desember, pynte 21.
Levere fra meg barna 22., og handle til meg selv 23.
:hjerter:

Jeg vasker ikke mer enn vanlig.


#73

Input sa for siden:

For meg er det helt patetisk viktig at hele kalenderen er klar til 01. Desember. Jeg føler at jeg like godt kan droppe den hvis ikke. Heldigvis er mannen min likestilt, så han har fikset de fleste pakkene til storebror og jeg har fikser mer til lillesøster. Vi pakket inn sammen i forrige uke og i kveld har vi lagt de i en kurv som står i vinduskarmen. Det blir så bra! :hjerter:


#74

My sa for siden:

To av tre unger har levert sine pakker nå i løpet av kvelden, så nå mangler bare de fire pakkene fra den ene 10.klassingen som for øyeblikket sitter på rommet sitt og spiller inn en naturfagspresentasjon som må sendes inn før midnatt. Makan til prioriteringer. :knegg:


#75

Malama sa for siden:

Jeg har fått opp alle 72 pakkene. (altså, de fleste har hengt der en uke)

Så da ble vi klare. På rett side av midtnatt. De er klare til desember.


#76

My sa for siden:

Og DER, 1.desember kl 00:15, ble den siste av kalendergavene hengt opp. :gal:

(det vil si mangler fortsatt den 24. da, men den bruker alltid å komme opp litt senere ut i advent)


#77

ingling sa for siden:

Jeg stoppet da jeg hadde hengt opp ti av pakkene, jeg. :nemlig: Da var jeg så sliten at det var bedre for alle at jeg la meg. Barnet er vant til at ikke alle henger der fra 1. desember, så det er null stress. Jeg har pakket alle og konstatert at jeg trenger fem til, så det skal jeg ordne i helgen. Minste har godterikalender og er såre fornøyd.


#78

Bluen sa for siden:

Jeg endte med å skulle pakke inn, nummerere og feste (og til dels kjøpe) 72 kalendergaver i går kveld. :gal: Kom bare halvveis før jeg kollapset. I seng halv tre. :gal:


#79

polarjenta sa for siden:

Ungene mine ble fortalt av tanta at det var nissen som kom med pakkene til kalenderen om natta, så i mange år måtte jeg henge opp en pakke om gangen. Når de var noen større så sa jeg at nissen måtte prioritere de minste så det var min oppgave å fikse gaver. Da hengte jeg alle opp før 1.desember. Men nå får de kjøpekalender fra meg og flaxkalender fra bestefar. Etterhvert så satte det mindre og mindre pris på pakkekalender så da slutta jeg med det.


#80

veobra sa for siden:

Jeg henger opp en del til 1. desember og resten etter hvert. Det er tradisjon. :nemlig: Jeg orker ikke stresse med det.


#81

Skilpadda sa for siden:

Imponert over alle som tar jobben med pakkekalendere! :tilber: Jeg tenker ofte at jeg skulle prøve noe sånt (mest sannsynlig aktivitets-/lappekalender), men det blir aldri noe av det. Jeg kjøper tekalender til meg selv og sjokoladekalender til datteren, og i år har jeg kjøpt sjokoladekalender på deling til mannen og meg også (veldig søt, fra Tufto, med to biter hver dag).

Ellers ligger jeg sånn passe godt an med gaver, i grunnen; har kjøpt 5-6 og har litt færre igjen. Det er alltid en utfordring at foreldrene våre overlater gavehandlingen til oss, så vi må ikke bare finne på én gave til en tyveåring som aldri ønsker seg noe, men tre. :knegg: I tillegg til å finne på noe til oss selv - men der har jeg i alle fall flere ideer i år.


#82

My sa for siden:

Ja, pakkekalender var gøy da ungene var små, og syntes ikke det var så mye jobb heller, for da var det så lett å finne på noe til dem. Men det ble vanskeligere etter hvert, og jeg var veldig glad da vi gikk over til konseptet familiekalender, og jeg slapp unna med bare en pakke til hvert familiemedlem. Det er nok jobb bare med det, fordi det er jeg som administrerer den og henger opp pakkene (og lager system for å spre mottakere og givere sånn noenlunde jevnt utover), og må mase på de andre om å komme med sine pakker. Så jeg blir alltid sittende oppe ganske sent kvelden før likevel, fordi det alltid er en eller annen som er sent ute. Er litt tradisjon det også. :knegg: Og uansett STOR forskjell fra å måtte fikse 72 pakker.

Stor glede når den er på plass i alle fall. I dag var det lillesøster som åpnet pakke fra pappaen, han hadde kjøpt et fint lite glass med lokk som han hadde fylt med noe godteri. I morgen er pakke til meg fra guttungen. :D

Fikk faktisk kjøpt en hel del gaver jeg også, på black friday, og har klart det aller meste som må være ferdig fordi det skal leveres neste helg. Ut over det har jeg ikke begynt med noe som helst enda, og synes heller ikke det haster.


#83

Hyacinth sa for siden:

Den ligner på min, Skilp! :hyper:

Mannen overrasket meg i morges med denne. Det vil si, det var guttungen som kom med den, og kvitteringen lå fortsatt i posen, så jeg ser at mannen fikk den til halv pris. :knegg:

Jeg så faktisk ikke før nå at den har motiv fra Stavanger. Trodde det var tilfeldige hus:

www.chilichocolate.no/products/adventskalender


#84

Maverick sa for siden:

Jeg synes pakkekalender er dyrt og tidkrevende (heldigvis ikke så tidkrevende i år siden min sønn fant posene på loftet til slutt! :hurra: ), men ungene mine er takknemlige vesen og har ikke noe særlig familie utenom meg som skjemmer bort med juleoppmerksomhet, så det er verdt det hele. :hjerter:

Men i år fikk jeg ikke fylt alle posene i en smell, så årets versjon er "en og en pose". :knegg:


#85

Input sa for siden:

Så nissen skal komme med gaver til alle barn hver eneste dag i desember? Stakkars. :lol:

For meg er poenget at det skal være MANGE pakker i begynnelsen og minske i takt med at spenningen stiger. Det er litt jobb og ganske dyrt, men er i samme situasjon som Mave, så synes det er 100% verdt det. Men det er få ting som går meg til å føle meg mer rik enn den pakkekalenderen. :sparke: Selv om vi ikke bruker voldsomme summer, i år har vi brukt litt over 1500 kr totalt. Det kunne blitt mye billigere med mer godteri, men…For storebror er det viktig å åpne kalender før skolen og det gjør meg mindre villig til å gi godteri.


#86

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes også det er et poeng med nedtelling og at en viss mengde minsker for hver dag.

Men jeg orker ikke drive med det lenger, det er for mye jobb og ungene mine er store.


#87

polarjenta sa for siden:

Jeg syns jo det var teit, men tante hadde informert ungene om det så jeg måtte nesten bare følge opp. Men jeg innførte jo en aldersgrense etterhvert:knegg:


#88

Madicken sa for siden:

Ja, dette konseptet er bare så bra, og er absolutt den mest kjærkomne kalenderen her i huset. Er veldig glad for tipset jeg fikk av deg her inne for noen år siden. :jupp:


#89

Malama sa for siden:

Mine unger vil ha en rampenisse.

Det har jeg ikke overskudd til. Ok, så sitter jeg til sent på kvelden 30.11, men så er det gjort. (nesten. Jeg skal bytte ut innhold i et par tror jeg)

Men å måtte være kreativ hver kveld...

Men så kom i dag.

Klokken 7 ringer det på døra. Skal ikke mellomste på skolen, spørr nabojenta som pleier gå sammen mes henne.

Joda, svarer jeg. Om en time så.
Hun så spørrende på meg.
Klokka er 7, sa jeg
Ikke hjemme hos oss, svarte hun.

Har dere rampenisse, spurte jeg? Hun gikk hjem.
(og ringte sin mor. (som kontaktet meg. Nei. Det var visst ikke noen rampenisse så vidt mor vet)

Vel. Dette fikk meg nesten til å ville ha en, sa jeg.
Ungene var giret, ja, de vil ha rampenisse!!selv om der ever at det er slikt jeg synes kunne vært gøy, sier jeg?

Jada.

To min senere kommer det fea mellomste.
Men jeg vil ikke vekkes klokka seks da!

Nei. Vi har ikke rampenisse. Men det hadde nesten vært gøy.


#90

Appelsin sa for siden:

Jeg kjøper store poser med litt fancy greier, fordeler 1 snop per dag til hvert barn (Tok med en kjæreste i år, så 4 x 24), og så spiser jeg resten av snopen selv i jula :lol:
Quality street, karameller, Kinder, Anthon Berg og Lindor.


#91

Mex sa for siden:

Jeg syns pakkekalender virker koselig, men med en unge som har bursdag i november, og en i desember, så tenker jeg at det blir mer enn nok gaver.
I tillegg har min mor og søsken en tendens til å sende penger slik at jeg ordner gaver til ungene. Greit nok det, da får de ting de trenger. Men det betyr også en del ekstra planlegging og gaveinnpakking.


#92

veobra sa for siden:

Jeg tror det er tomt for pakker i pakkekalenderen snart. Må ordne noe mer. Jeg har ikke alt klart fra start.

Nesten ingen gaver er innkjøpt. Sukk, det er mye igjen.


#93

Hyacinth sa for siden:

Niese ønsker seg svart veske fra Day. Utsolgt overalt. Noen som vet om de finnes i fysiske butikker?


#94

Elise sa for siden:

Tror jeg har sett Day i alle veske/koffertbutikker jeg har vært i.


#95

venla sa for siden:

Jeg har en gave klar. Har fortsatt plan om å lage fotobok, så må sjekke frister. Blitt syk i tillegg, så får ikke lagd då mye jul. Skal bort på selve juleaften, så sparer meg for litt jobb der :knegg:


#96

Hyacinth sa for siden:

Ah. Da er det jo lett å finne! :)


#97

zinatara sa for siden:

Jeg bruker vanligvis å være ferdig med gavene til Desember, men ikke i år. Hadde et par dager hjemme pga. sykdom denne uka, så nå er mye bestilt på nettet og tror resten skal være nokså raskt gjort. I år skal vi ikke feire jul hjemme, så juleforberedelsene får bare bli som de blir. Har bakt julemenn, men ingenting annet og skal bort i helga. Men kanskje eldste kan bake litt når hun kommer hjem på ferie den 15.


#98

millact sa for siden:

Har planer om å sende noen julekort i dag til familie og noen få venner. Bake noe i løpet av helgen.

De siste gavene må bli senere.


#99

Appelsin sa for siden:

Jeg ordner de fleste gavene nå. Har vært syk ei uke, men hadde ikke rukket juleforberedelser uansett. Men avlyste pepperkakebaking søndag da jeg hadde så mye feber. Var synd, for vet ikke når jeg skal få gjort det med barna nå.


#100

veobra sa for siden:

Jeg tar fri en dag til uka. Lager liste og freser gjennom butikkene. Det pleier gå på et vis.

Jeg har ryddet bod. Sånn at vi kan stappe mer inn der og frigjøre plass på soverommene. Dette burde jeg vel gjort for noen uker siden, men sånn gikk det ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.