Dette visste jeg jo fra før. Det er bare så sjelden jeg spiser svin at jeg glemmer det. :sukk:
Vi hadde skinkestek på søndag (og medisterkaker). Rester i går og det gjorde susen. Jeg har ligget våken store deler av natten med svie i brystet, kvalme og følt med helt elendig.
Sånn blir jeg hver jul. Det går bra med ett eller to måltider, sålenge det ikke er to dager etter hverandre.
Nå må jeg på apoteket å kjøpe syrenøytraliserende, for jeg gidder ikke ligge våken i julen. Må ihvertfall ha ribbe på julaften.
Akevitt som er så sterkt? Drikker sjelden det, for jeg syns det er så sterkt. Hvis det hjelper magen å tåle fettet, så skal jeg jammen tåle et glass. Takk! :D
Jeg har nå alltid hørt det. Er vant til at de rundt meg tar det, skal vist hjelpe på fettet i maten? Så jeg tar en halvt et, mer klarer jeg ikke. :flau:
En annen ting som er lur å huske på er at når man spise Ribbe eller annen feit mat, legger fettet seg på toppen i magesekken og danner en slags hinne. Denne kan man løse opp med akevitten. Dersom man ikke drikker noe særlig i løpet av måltidet og så drikker masse alkohol etterpå, som legger seg oppå fettlaget, sier det seg jo selv at man blir ganske fort svingstang :D Dette er vel mest relevant å huske på ved julebord, men jeg tror det har noe for seg, for de fleste av oss er uvant med å spise så mye feit mat samtidig :ja:
Det er ikke noe alternativ, her er det snakk om tradisjon fra barndommen. ;)
I romjulen blir det både lam, fisk og kalkun. Julaften er det ribbe som er det rette i familien min (for meg også). Tradisjoner er en merkelig greie. :glis:
Det med akevitt er nok ikke for å hjelpe magen, men munnen. Alkohol renser bort fettet i munnen før neste bit.
Pippimamma, Novaluzid smaker godt og hjelper godt etter et sånt måltid.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.