Hyacinth sa
for 2år siden:
Jeg har et halvt kilo multer i frysen. De ble kjøpt en gang jeg fant to bokser på 250 g til 15 kroner. (Jepp! Ikkr datosalg heller.)
Jeg har ikke noe forhold til multer. Synes vel det er oppskrytt, selv om jeg har spist det svært sjelden.
Jeg har ikke lyst å lage multekrem. Jeg er ikke så glad i masse pisket kremfløte. Jeg har faktisk nystekte krumkaker (fikk av moren min), men jeg er ikke sånn superglad i krumkaker heller. :knegg:
Det må da være noe mer spennende og spenstig jeg kan bruke disse multene til? Trenger ikke nødvendigvis være noe dessertaktig.
Input sa
for 2år siden:
Jeg synes dette er godt. Vi pleier å bare steke dem i ovnen, men pensler med litt olje.
www.nrk.no/mat/chevrerull-med-multer-1.14482020
Ellers liker jeg multer sammen med yoghurt naturell.
Syrinx sa
for 2år siden:
Du får ikke brukt så mye multer, men denne desserten:
Rømmevafler, brunost-is (kjøpt eller lag selv) og lune multer. Jeg drysser også litt rista hasselnøtter på toppen.
Du kan lage multelikør, kjempegodt.
Jeg kommer gjerne på frokost og spiser brødskive med smør og multesyltetøy til det er tomt, det får ta dagene det tar. :humre:
Luftslottet sa
for 2år siden:
Jeg har lagd ostekake med pepperkakebunn og helt rørte multer over. Det var fantastisk godt.
Hyacinth sa
for 2år siden:
Tusen takk!
Input: På yoghurt naturell, rører man bærene med sukker da?
Syrinx: Og syltetøy, hvor mye sukker i forhold til bær da?
Hyacinth sa
for 2år siden:
Luftslottet sa:
Jeg har lagd ostekake med pepperkakebunn og helt rørte multer over. Det var fantastisk godt.
Rørte med sukker? Hvordan og hvor mye?
Hyacinth sa
for 2år siden:
Skal jaggu prøve de chevrerullene. Men noe annet enn chevre? Det smaker veldig geit. (Ja, jeg vet hva chevre betyr. :knegg: )
Syrinx sa
for 2år siden:
Vet ikke helt forholdet sukker-bær, tar det på en raus og smaker til.
Hyacinth sa
for 2år siden:
Herremann, jeg pleier å skryte av at jeg liker absolutt alt, men det virker jo ikke akkurat sånn i denne tråden. :knegg:
Hyacinth sa
for 2år siden:
Syrinx sa:
Vet ikke helt forholdet sukker-bær, tar det på en raus og smaker til.
Koker? Rører?
Syrinx sa
for 2år siden:
Hyacinth sa:
Koker? Rører?
Til dessert er jeg vant til at bærene bare råsukres (heter det det?), mens sylten kokes.
Lavender sa
for 2år siden:
Chevre kan nok byttes i annen ost som er god varmet, det sies at multer og geit passer sammen. Prøv Snøfrisk hvit geit, det er hvit fast ost med mye mindre smak av geit.
Jeg bruker Kesam vanilje mager isteden for yoghurt naturell eller gresk yoghurt, trenger mye mindre søtt til.
Input sa
for 2år siden:
Hyacinth sa:
Tusen takk!
Input: På yoghurt naturell, rører man bærene med sukker da?
Syrinx: Og syltetøy, hvor mye sukker i forhold til bær da?
Jeg bare moser bærene uten sukker, men jeg er ikke glad i søte ting.
Hyacinth sa:
Skal jaggu prøve de chevrerullene. Men noe annet enn chevre? Det smaker veldig geit. (Ja, jeg vet hva chevre betyr. :knegg: )
Du kan bruke hvilken som helst varmbar ost. Camembert funker sikkert bra, tipper jeg.
Hyacinth sa
for 2år siden:
Thanx! :blomst:
Hyacinth sa
for 2år siden:
Fikk en ide med av det ostekakeforslaget også. Kan lage lettvint ostekake (uten gelatin) i porsjonsglass, med knuste pepperkaker under og multer over.
Canisa sa
for 2år siden:
www.tine.no/oppskrifter/desserter/puddinger-og-gele/vanilje-panna-cotta-med-multer
Thank me later :elsker:
Nextlife sa
for 2år siden:
Uansett hva du bruker multene til, anbefaler en eller annen typ karamell til, det er killerkombo.
Ex:
Pavlova med krem, multer og mandelkrokan.
Krumkaker med multekrem og salt karamellsaus.
Dajmiskake med passerte multebær
Snickerskake med multebær og salt karamell
Hyacinth sa
for 2år siden:
Takk! Den fant jeg da jeg søkte, og jeg tenkte litt på den.
Hyacinth sa
for 2år siden:
Nextlife sa:
Uansett hva du bruker multene til, anbefaler en eller annen typ karamell til, det er killerkombo.
Ex:
Pavlova med krem, multer og mandelkrokan.
Krumkaker med multekrem og salt karamellsaus.
Dajmiskake med passerte multebær
Snickerskake med multebær og salt karamell
Takk! Men multer naturell da? Eller sukrede?
Nextlife sa
for 2år siden:
Hyacinth sa:
Takk! Men multer naturell da? Eller sukrede?
Kommer an på hva man liker da, i kombo med karamell trenger man ikke mye sukker på de.
Hyacinth sa
for 2år siden:
Mange gode tips her! :D
Nextlife sa
for 2år siden:
Om du heller vil bruke den til noe annet ennsøtmat, kok opp med chili fennikelfrø, kanel og litt syre (lime) passer den gjerne for å få vekk steiner, hermetiser og bruk til ost.
Hyacinth sa
for 2år siden:
Nextlife sa:
Om du heller vil bruke den til noe annet ennsøtmat, kok opp med chili fennikelfrø, kanel og litt syre (lime) passer den gjerne for å få vekk steiner, hermetiser og bruk til ost.
Åh! Akkurat sånne tips jeg var på jakt etter! Takk!
Lager ofte chutney og andre sorter syltetøy.
nokon sa
for 2år siden:
Eg fekk multesorbet i ein dåp ein gong, det er den einaste gongen eg har likt multer (og då eg skjønte at det var kremen eg ikkje likte).
Nextlife sa
for 2år siden:
Jeg er selv ikke veldig glad i stenene i multe, og synes multe ble en fest etter at jeg begynte å passere bærene, uansett bruk.
Hyacinth sa
for 2år siden:
Burde jeg passere dem til og med i chutney, mon tro? :undrer:
frukt sa
for 2år siden:
Steinene setter seg fast i jekslene mine, så jeg hadde satt pris på om de var fjernet. :jupp:
Hyacinth sa
for 2år siden:
Er det bare å skvise bærene gjennom en sil før man koker dem sammen med alt det andre da?
Hyacinth sa
for 2år siden:
Men hva gjør du i denne tråden, frukt? Er ikke du marinert i rom og ligger på glass på kjøkkenet til Shun? :undrer:
Dixie Diner sa
for 2år siden:
Skulle inn og skrive LIKØR men tenkte det må da ha vært nevnt flere ganger allerede. Men nei - LIKØR!