Etter snart 19 år så ser det ut til at stekeovnen er i ferd med å knele. Jeg hadde håpet at den skulle vente med å trekke sitt siste sukk til januarsalget, men jeg må nok begynne research i tilfelle det må handles før det.
Så, anbefal meg:
Features som er verdt penga
Spesifikke merker og modeller
Andre ting dere kommer på
Eventuelle gode deals dere kommer over
Bruk:
Steker mye pizza og brød
Litt annen gjærbakst
En og annen stek og gryteretter
Lite fancy bakst
Vi har også Miele. Du kjenner til utsalget deres på Nesbru? B vare til fine priser. Jeg har hatt flere stekeovner før den vi har nå, og den er mye bedre enn ikea stekovnen vi har hatt. Heller ikke AEG eller grepa holdt samme kvalitet tet.
Det du må ha er pyrolyse funksjon. Vi droppet automatiske tilberedningsprogrammer for å få nedprisen til under 10 k.
Vi har toppmodellen til Ikea med damp og pyrolyse og er godt fornøyd. Litt annen prisklasse og sikkert ikke samme nivå på funksjonene, men vi er ikke avanserte nok til å trenge noe bedre.
Vil også kommentere at varmluft funksjonen er mye bedre på min miele pga at det ligger et varmeelement rundt viften, sånn at luften får lik temperatur i hele ovnen.
Digital slik at den kan justeres enkelt mellom 30-250/300 (gjerne 300 ved pizza om man skal raskt smelte toppen)
Pyrolyse
Og om du er inne på disse to så har du egentlig en god ovn.
Min ovn i bofellesskapet er håpløs og de tilbydde meg ny men da overlever jeg med den gamle. Jeg fant tilsvarende modell til samme pris som den de ville gi - 5000kr fordi den var på tilbud da men den ville de ikke gi meg..
Teleskopskinner og pyrolyse er de to tingene jeg er veldig fornøyd med å ha på min. Den har også en knapp som gjør at ovnen varmer seg opp raskt (du vil ha en kjapp ovn).
Vi har også damp, det bruker jeg når jeg baker brød, da blir skorpen fin, men det er absolutt ingen nødvendighet å ha.
Jeg har nok en forgjenger til den Musemus nevner. Den kostet, men husk at de fleste hvitevarene kan man prute på. Mitt bruksområde er ganske lik din, Polyanna, og jeg må si at jeg aldri har fått så vellykede stek før - eller i mitt tilfelle kalkun og gås. Pyrolesen fungerer veldig bra, og den har en god dampfunksjon som jeg bruker gjerne innimellom - bl.a. til oppvarming av pizza, så den ikke blir helt tørr.
Ulempen er at platene er så store at selv om jeg kjøpte den største Ikea-vasken den gangen, så kan jeg ikke legge platene helt ned i kummen.
Vi er superfornøyd med den. Enkel i bruk, den har pyrolyse, 4D varmluft (som gir mindre ujevn steking med flere brett inne), integrert steketermometer og stort ovnsvolum (fint til kalkunen). Den har 300 grader på over/undervarme.
Mikroen har jo også nesten dødd, så jeg bør kanskje besøke den gamle diskusjonen min med meg selv om hvorvidt jeg trenger mikro, eller mikro pluss etellerannet også, og så kjøpe samtidig, og se om det kan gi noen rabatter eller no.
Aiai, kan ikke ha apparater som er IQ-tester - mannen min Nespressomaskinen er nesten uoverkommelig teknologi. :knegg: (Hans evne til å sette seg inn i ting er direkte omvendt proporsjonalt med det de produserer)
Dette glasset var gått ut av produksjon (kjøpt brukt i sin tid), og ifølge Siemens ikke noe annet som passer. Vi har likevel et på vei som vi håper vi kan "mekke" til. Hvis ikke, er det bare å krype til korset og handle inn ny (brukt). :sukk:
Det er jo en del sjapper som selger brukte hvitevarer - kanskje kontakte noen av dem og se om de har et "delelager"? Eventuelt om de i hvert fall kan ta mot den dere må kvitte dere med?
Nå fikk jeg vondt i bærekraftsmusklene mine. :leppe:
Ja til teleskopskinner og damp! Vi har også en av de dyrere fra Ikea, og vi bruker dampfunksjonen mest på oppvarmingsprogrammet, som er helt genialt - kombo av damp og varmluft, helt supert til å tine hveteboller og varme opp middagsmat (vi har ikke mikrobølgeovn og savner det ikke heller).
Helt enig, synes de bare er plagsomme. Det var noe jeg var klar på at jeg ikke ville ha da jeg kjøpte ny innebygd steikeovn i sommer.
(Jeg har en fra Siemens; søstra til den frittstående komfyren jeg hadde før og som jeg var kjempefornøyd med. Husker ikke pris fordi jeg kjøpte den sammen med masse anna via Kvik, men den var nok dyr.)
Vi har kombinasjonen stor stekeovn fra siemens (se innlegg ovenfor), og en kombiovn fra siemens i tillegg, som står over hverandre i høyskap. Den siste har kombinert mikro og vanlig ovn og jeg digger den! Mindre enn vanlig ovn, men fantastisk når man steker kjøtt og stekte poteter, eller om man skal lage mange pizzaer på rappen osv. Jeg lager relativt ofte mat til mange og det er det jeg er aller mest glad i på kjøkkenet mitt. Det og flere meter benkeplate.
Den har god plass, pyrolyse, ett sett med avtakbare teleskopskinner og er veldig stille når den kjøler seg ned etter bruk (i motsetning til IKEA-ovnen vi hadde før).
Nedsiden er at den bare går til 280 grader, steker ikke helt jevnt (:mumle:) og det er ganske klønete å stille inn timeren på den.
Angående mikro så ville jeg nok ikke brukt så mye penger på den. Jeg har en avansert sak med varmluftsfunksjon, grillelement og greier, men det bruker jeg lite.
Det går sannsynligvis veldig fint med billig mikro. Den store ulempen med kombiovn med mikro at du ikke kan poppe popcorn i det. Min har en popcorn-knapp, men så lenge du ikke har roterende tallerken går det svært dårlig.
I dag tok det like greit fyr i mikroen (bare en søt liten flamme, så ikke veldig dramatisk heldigvis). :Panneklask: Stekeovnen regner jeg med tar kvelden på julaften, når 11 personer samles til juleribbe. :knegg:
Jammen godt at jeg ikke fortalte det til Siemens. Mannen kjørte en pyrolyserens, og vipps så trenger vi ny ovn. Passet i form, men ikke i funksjon. :stuart:
BTW; Vi fikk tak i en nesten ny AEG BHP6200B på Finn rett i nærheten av oss til et par tusenlapper, med skade på dør. Mannen sier han kan fikse døra, og går ikke det har de reservedør på lager i Oslo til 1100,-. Tror vi har fått en bra ovn for pengene. :jupp: