Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fin duk til julebordet

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg lurer på å uppe gamet litt og investere i en fin duk til spisebordet til julaften. Det har vært traust og kjedelig i mange år her nå. Er det noen som har sett noe fint i det siste, som har litt inspirasjon til hva som kan danne grunnlaget for et skikkelig fint bord til julemiddagen?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg har kjøpt beige linduk fra Himla. Veldig fornøyd. Stryker den ikke, liker det rustikt.

Synes også at fargen er veldig anvendelig. Alt blir fint på den, liksom.



#4

Madicken sa for siden:

Jeg har denne, men synes den er rødere enn det som vises på bildet. Jeg har også en hvit damaskduk som brukes en del i julen, synes ofte en hvit duk i god kvalitet er høytidsstemt og fint. Og så har jeg ørten voksjuleduker til mer røffere lag/baking/juleverksted osv.


#5

Tallulah sa for siden:

Ja, det er litt mer blått i rødfargen. Ikke at jeg syns det gjør noe. Den finnes i mange ulike farger nå, men jeg syns denne originale er penest.


#6

My sa for siden:

Jeg er skikkelig misunnelig på svigermor som har den Tallulah linker til. Synes den er helt nydelig, rødfargen og alt. Hun har servietter i samme også.

Selv har jeg en veldig fin (synes jeg) damaskvevd linduk i naturlig gråbeige, som svigerfar kjøpte i gave til oss en gang han var på reise i Russland. Veldig staselig, og samtidig nøytral, slik at det blir lett å pynte. Man står egentlig ganske fritt når det gjelder farger, men det passer veldig fint med tradisjonell pynt i f.eks rødt grønt og natur, eller gull (og like fin med flagg og bjørkekvister på 17 mai, for den saks skyld). Synes alltid det er stas å dekke på med den.

Her er fra i fjor (må uansett begrense bordpynten siden vi må ha plass til fatene med mat, vi setter dem på bordet):

Så jeg kunne godt ha valgt noe lignende selv, hvis jeg skulle gått ut og kjøpt meg en nå. Selv om jeg som sagt synes at den fra Georg Jensen er veldig klassisk og fin, og liksom er Juleduken med stor J. Jeg ville uansett gått for noe klassisk og tradisjonelt. Synes også Ekelund har mye fint.


#7

Blå sa for siden:

Jeg har fått den Georg Jensen duken i rødt i gave og gleder meg veldig til å dekke julebord med den.


#8

My sa for siden:

Svigermors duk er gammel, og jeg mener den går ganske mye mot rust i fargen, omtrent som på bildet du linker til. Men kanskje det er annerledes farge på de nyeste dukene? Eller kanskje fargen endrer seg litt over tid?


#9

Tallulah sa for siden:

:vetikke: Mamma har også en eldre av denne, og den er ikke sånn som den som er "deep red", men ørlite rødere enn denne mener jeg å huske. Men det kan jeg være at jeg er påvirket av svigermors, som er "deep-red".


#10

Input sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt meg denne. Ville ha hvit fordi jeg vil kunne bruke den i advent også, og da må det passe med lilla lys.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg har forresten hvit, dyr damask også. Men den bruker jeg aldri lenger. Liker lin mye bedre.


#12

-ea- sa for siden:

Jeg har en knallrød diger duk i ganske stiv lin-aktig bomull, kjøpt ubrukt på bruktbutikk for 30 kr. Legger en smal løper på midten, så blir det bra.


#13

My sa for siden:

Så nydelig Input! Jeg har også sett på denne duken fra Langkilde & søn (flaggprodusent), i øyeblikk hvor jeg har ønsket meg en "gammeldags" duk med broderi (dvs til spisebordet, har en til stuebordet som min mormor har brodert :hjerter: ). Men er usikker på hvordan jeg skulle pyntet bordet med en slik duk, og om den passer til tallerknene jeg bruker, så jeg lurer på om jeg i stedet skal ønske meg serviettene i samme serie ...

#14

veobra sa for siden:

Denne har jeg sett på også. Veldig koselig.

Selv har jeg en duk fra metervare fra Marimekko. Den er i varm julerød farge. Jeg kan ikke finne noe slik hos dem nå, det ser ikke ut til at de har noe julete i år.


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Georg Jensen sin er veldig fin. Jeg ser på den hvert år. Men litt dyr. Samtidig er det jo noe man bruker i tiår, da …


#16

Storm sa for siden:

Åh, den var virkelig nydelig!


#17

IzziCreo sa for siden:

Denne var utrolig fin!

Jeg synes den til Georg Jensen også er fin, men det blir litt mye spill i den med et fullt dekket bord til at jeg ønsker den selv. Jeg bruker enten hvit lin eller en helrød juleduk. Ønsker jeg litt mer spill så legger jeg på en løper på tvers. Det fine med en hvit duk er at man kan bruke den hele året, og så kan man sprite opp med ulike løpere for variasjon.


#18

Señora sa for siden:

Hvit teflonduk fra princessbutikken har jeg, så pynter jeg den alt etter anledning.
Legger farge til med servietter/pynt på bordet.


#19

Malama sa for siden:

den som heter deep red, uten gull, var jo helt super nydelig da

Jeg har duk til jul, hater å stryke den, men ahr vel fått inntil FLERE røde duker til julebord av svigermor oppgjennom årene, den ene med gulldekor som gikk av i vask og ble grå dekor, den jeg bruker er vel egentlig bare rød, men så legger jeg en løper med gulldekor på midten. Hovedutfordringen er å få min mor eller svigermor, som er de som kjøer de fleste dukene mine, til å skjønne ønsket duklengde IKKE betyr at en halvmeter ekstra er greit, jeg har flere duker for er definitivt for lang med en ileggsplate, men akkurat 10 dm for kort til å være kort, men ok til to ileggspalater. Georg Jensen var i det minste bare 10 cm lenger enn de jeg har satt som ønsket lengde, så jeg skal måle opp på bordet hvordan det blir i forhold til endeplassen, som er i bruk både til hverdags og fest og er årsaken til at "og en halvmeter duk i fanget" ikke er stas....


#20

Nenne sa for siden:

Jeg har denne fra Georg Jensen. Det er den fineste duken jeg noen gang har hatt i hus, helt uavhengig av årstid.


#21

Blondie sa for siden:

Herlighet, så mange flotte duker! Alt jeg ikke visste at jeg ønsket meg.

Jeg trenger også juleduk, men tenkte å stikke innom bruktbutikkene først. Der pleier det å være mange skatter til jul.


#22

Pelen sa for siden:

Da har jeg ønsket meg juleduk til julegave. :D Takk for tips. Vi gir ofte hverandre litt "bruksvarer" i tillegg til mer personlige ting så det passet bra.


#23

millact sa for siden:

Utrolig flott!


#24

apan sa for siden:

Jeg visste heller ikke at jeg ønsket meg juleduk, men tror jeg skjønte det nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.