Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken skalljakke?

#1

Hyacinth sa for siden:

Var litt i tvil om dette er sport eller mote, men mote vant. :knegg: (Det betyr altså at utseendet spiller en rolle.)

Jeg lurer på om jeg skal ønske meg skalljakke av mannen til jul. Jeg er mye ute, så jeg trenger forsåvidt en, men jeg har alternativer, så jeg lurer liksom på om dette er et skapt behov eller ikke. Tenker litt på det.

Jeg har en anorakk fra Twentyfour Finse, men den er ikke vanntett nok. Skuffende. Dessuten liker jeg ikke anorakk, har jeg funnet ut.
Så har jeg en vanntett tynn skalljakke fra Missing Link. Problemet er bare at den er minst 15 år gammel, kanskje mer, og teipene har begynt å løsne.
Har også en Thelma-kåpe fra Didrikson, men det er jo nettopp en kåpe.

Hvis jeg skal ha ny skalljakke, må den kunne brukes både på korte og lengre turer, og den må være vanntett. Og fin. :knegg: Og ikke minst ikke spinndyr. Mange tusen er helt uaktuelt.

Noen tips?


#2

Stompa sa for siden:

Ingen konkrete tips, men skalljakken min har vannsøyle på 30000, og den er faktisk tett. De jeg har hatt med vannsøyle 10000 og 15000 har ikke vært vanntette i nordnorsk regn - og det kan vel sammenlignes litt med regn der du bor. :knegg:

Jeg har en Bergansjakke - Bergans Cecilie 3L. Den er dessverre spinndyr, men ellers mener jeg den oppfyller kriteriene dine.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Anbefaler Norrøna Falketind på det varmeste.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Hva er spinndyrt, Stompa?

Og Norrøna, er ikke det svindyrt?


#5

Stompa sa for siden:

Jakken min koster mellom 3000 og 3500 på ulike nettsider, ser jeg ved et kjapt søk. Ser ut til at utgåtte farger kan være billigere, men da er man jo mer prisgitt at de har inne rett størrelse.

Falketind kom opp med priser over 5000.


#6

Hyacinth sa for siden:

Googlet. Omg. Er skalljakker virkelig så dyrt?


#7

Retz sa for siden:

Psst! Jeg kjøpte begge mine brukte på Finn. En Bergans og en Arcteryx, ingen av dem kostet over 1500kr. Pleier å legge inn lagrede søk når det jeg har begynner å bli slitt. Tar gjerne litt tid tid før man får napp, da.


#8

Input sa for siden:

Man finner veldig, veldig mye som knapt er brukt på finn. Men ja, skalljakker i de rette merkene er hårreisende dyrt.


#9

Fintdethei! sa for siden:

Man får ofte tak i med 20-25% på nettbutikker. Norrøna har 7års garanti. Men ja, de er dyre.


#10

Primrose sa for siden:

Jeg har også Norrøna something og den er ikke vanntett nok. :sur: Visste ikke at det er 7 års garanti, kanskje jeg faktisk må tilbake til outlet-en og klage.


#11

Lavender sa for siden:

Jeg mangler skalljakke, har tilsvarende søk på Finn.no. Arcteryx er førsteønske.


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke fremmed for brukt jakke, men da MÅ jeg prøve modellen først. Jeg bruker str S, men har veldig lange armer. Det krasjer ofte.


#13

Hyacinth sa for siden:

Med hvilket merke/modell får man mye for pengene?



#15

Timar sa for siden:

Jeg skulle inn og anbefale min fra Rab, men etter å ha googlet så ser jeg at den også er relativt dyrt. Men vil tro den er på tilbud innimellom.

Jeg hadde Arcteryx tidligere. Helt fin jakke, men den var alt annet enn vanntett på slutten. Så det er nok ikke nødvendigvis sånn at en dobbelt så dyr varer dobbelt så lenge.


#16

Input sa for siden:

Har samme størrelse og er veldig fornøyd med min jakke fra Norheim. Får ikke lest, men ser den er omtalt her, kanskje du får lest den? Min er lang på armene, det ser jeg også når storebror, som er ganske mye lenger enn meg, låner den.



#18

Input sa for siden:

Ser at den oppgis å ha vannsøyle på 10.000, men jeg ble aldri våt da jeg gikk time etter time etter time i øsende regnvær for å få lillesøster til å sove høsten 2020.


#19

løve70 sa for siden:

Skalljakker er dyre ja, men de varer lenge. Jeg ville sjekket outleten på Ålgård, de har både Bergans og Norrøna der.


#20

Hyacinth sa for siden:

Ikke dumt med Ålgård, nei. Tar en tur dit! :)


#21

Timar sa for siden:

Men FolkFlestTM trenger ikke toppmodellen fra Norrønna eller Arcteryx. De er jo laget for folk som skal på ekspedisjon til sydpolen eller isklatre på verdens høyeste fjelltopper.

For oss vanlig dødelige så duger en helt alminnelig skalljakke veldig lenge.


#22

Stompa sa for siden:

Så lenge den er vanntett, er jeg enig. Men jeg har prøvd flere skalljakker fra Stormberg som markedsføres som vanntette, og som ikke har vært i nærheten av å være tette i skikkelig regnvær her. Jeg måtte opp i høyere prisklasse for å finne noe som funka godt nok.


#23

venla sa for siden:

Jeg har en Hagløfs spire Goretex-jakke. Den holder meg helt tørr. Kjøpt på salg til rundt 2500. Synes den er like bra som Arcteryx-jakka jeg hadde tidligere.



#25

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for alle tips! :blomst:


#26

Niobe sa for siden:

Jeg har en skalljakke fra Haglöfs, som kostet 1999 kr på salg for to år siden. Den er ensfarget svart. Den har en del ting jeg liker bedre enn Bergansjakkene jeg har hatt tidligere. Den er mye lettere og tynnere i stoffet, men enda mer vanntett. Og så har den gode, dype lommer uten å bli bulkete. Minuset er at hetten er mye dårligere enn på Bergansjakkene og at den knitrer mer i stoffet. Men det synes jeg er typisk for Goretex vs. Dermisax.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.