Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye strøm bruker du PER dag?

#1

Trulte sa for siden:

Nå er det jo heilt hinsides priser her i sør og jeg sparer på alle fronter. På bad nr 1 ingen varmekabler men der er det varme fra bereder. Bad nr 2 varmekabler på 1. Prøver å vaske på lavere temperatur og ikke med mindre klær er skitne. Vi dusjer kort. Stengt av den ene stuen, og vi oppholder oss derfor i tvstua der vi har elektrisk varme. I tillegg har jeg stilt ovnen på soverommet på 20. dvs at vi har totalt 2 elektrisk ovner på, og den ene står veldig lavt på. Ellers bruker vi ikke tørketrommel. Men vi bor i blokk, men på ende og det bor ingen under. Men litt mer behagelig enn i enebolig er det.
Vi bruker mellom 27 og 30 kWh per dag.


#2

Tussa sa for siden:

Vi bor i enebolig fra 70-tallet og er heldige om vi kjem oss under 100kWh pr dag. Og då er det ganske så kaldt i huset men med varmekablar på to bad.


#3

Primrose sa for siden:

Vi har enebolig, men lukker det meste av dører og varmer opp stue, kjøkken og to bad. På badene er det imidlertid lavere temperatur enn vi pleide å ha med lav strømpris. I tillegg har begge ungene svak varme på rommene sine. Vi fyrer litt med ved når det er som dyrest. Vi har også elbil. Forbruket avhenger veldig av utetemperaturen, for oppvarming tar desidert mest strøm ifølge Tibber-appen. Vi bruker 40-60 kwh uten lading av elbil, 70-80 kwh med elbillading. Sånn cirka. Nå når det er så kaldt så tilsvarer det nærmere 300 kr per dag. Det er skikkelig kjipt, selv om jeg vet at strømstøtten vil monne.


#4

veobra sa for siden:

Det varierer veldig. De siste ukene har det ligget mellom 40-60 kwh i døgnet.

Vi kan ikke spare mer enn dette uten at det blir ubehagelig kaldt inne. Eneste varmen utenom badet er i stua og der regulerer vi i løpet av døgnet slik at det ikke kun står på en del varme når vi er hjemme om ettermiddagen. Jeg stiller temperaturen opp til 20 når vi skal ha på varme.


#5

Dragen sa for siden:

Enebolig fra 2004 med strøm som eneste varmekilde. Rett under 10 kWh i døgnet i sommer, 30 i høst, og rundt 50 nå som det er kaldt.

Er det lov å være lei av å spare på strømmen?


#6

Blondie sa for siden:

Vi ligger på 40-60 kWh pr dag i barneuker. (Tre av fire uker i måneden). Vi bor i et dårlig isolert rekkehus, har varmepumpe og fyrer med ved. Tre tenåringsjenter dusjer ofte, men er flinke til å korte ned. Tørketrommel er ute i permisjon denne vinteren.

Vi vet det blir bedre når leilighetene blir isolert bedre, men det svir denne vinteren.


#7

Magica sa for siden:

Rundt 45 kWh ser det ut som. Har tre etasjer, to bad med varmekabler. En mann som dusjer lenge hver morgen...


#8

celebelen sa for siden:

Ja.


#9

millact sa for siden:

I går brukte vi ca 25 kwh, skjønner ikke helt hvorfor. Normalt er vi på 16-20 tror jeg. Har fjernvarme, så varm og dusj er på annet "regnskap" enn strøm. Men vi brukte komfyren endel i går, var nok derfor det ble såpass høyt.

Pleier sette på oppvaskmaskin utpå kvelden slik at den er ferdig før jeg legger meg. Samme med klesvask.


#10

Galathea sa for siden:

I desember har vi fått dyr strøm her i Midt-Norge også :(
Bor i stor enebolig med vannbåren varme/bergvarme, og heldigvis etterisolert og oppgradert med nye vinduer da vi totalrenoverte i 2016, ser at vi brukte 60 kwt i snitt i november, for desember estimerer appen ca 70 kwh per dag. Lading av elbil er inkludert, men lader ikke hver dag. 5 personer.


#11

Fluke sa for siden:

Mellom 27 og 30 her også. Men det går jo en del penger i ved for tiden, og jeg er veldig usikker på om det egentlig lønner seg å fyre med ved fremfor å sette på en oljeovn - jeg tror det hadde blitt billigere å bruke mer strøm (bruker ca kr 50,- på ved hver dag nå som det er kaldt).


#12

Fersken sa for siden:

Ligger stort sett mellom 20 og 30 kWt. Snitt så langt i desember er 25 kWt.

Har leilighet i småblokk og naboen under er bortreist, så kaldt og tom leilighet der.


#13

Malama sa for siden:

Mener det ligger på 80-90 nå som det er blitt vinter. Gammelt hus i tre etasjer, noe mindre trekkfullt etter høstens bytte av vinduer, men fortsatt krever det mye strøm å holde det varmt. Vi har strammet inn på dusjingen til ungene (og oss voksne) og skrudd ned varmen i huset. Men har nok mer å gå på, vi som tross alt har hatt lavere strømpriser enn dere lenger før, frem til nå.


#14

Fintdethei! sa for siden:

Har lagt i snitt på 50 de første kalde dagene i desember. Har en tomannsbolig med 3 etasjer, men nesten ingen strøm brukes i 3.etasje. 5 mennesker og mye dusjing og klesvask da.


#15

venla sa for siden:

Snitt på 25 kWt den siste uka. Bor i ny leilighet og varmer opp med varmepumpe (og ved når det er ekstra kaldt som i dag). Tar kortere dusjer og fyller opp vaskemaskinen for hver runde.


#16

Timar sa for siden:

Jeg bor i leilighet i midten, har varmtvann inkludert i husleia, lader bilen utenom, bruker strømprisoversikten aktivt og har ovnene på lavere temperatur enn jeg ønsker.

Likevel, jeg bruker over 50 kWh pr dag!!

Og kaldere skal det bli. :mumle:

Men kwh-priser på over 6 kroner nå så vil jo strømprisen bli skyhøy selv med strømstøtte. Jeg kjenner jeg er tilhenger av en løsning som støtter basisforbruket til folk framfor denne gjetteleken det blir med strømstøtte.


#17

Myria sa for siden:

Vi bruker ca 50 kwh i døgnet når det er såpass kaldt som nå. Gammelt (1959) hus på tre etasjer. Vi fyrer hovedsakelig med varmepumpe, men fyrer med ved når det er skikkelig kaldt i tillegg og har dessuten varmekabler på to bad.


#18

Malama sa for siden:

Jeg synes det er rart at huset vårt bruker så mye mer enn alle deres andres, vi har varmekabler på et gammelt bad, og en kjellergang, og ellers er det ei gammel varmepumpe som ikke varmer så mye, og en ovn. (ja, og lys og vann og alt sånt selvsagt, men hvor forsvinner all strømmen???)


#19

Tussa sa for siden:

Eg tenkte det samme no når eg les gjennom denne tråden her. Eg har minimert klesvask ekstremt, kjører oppvaskmaskin 2 gongar i veka, denne veka har vi nesten ikkje hatt tid til å lage middag osv. Eg har ikkje vedfyring så det er nok litt av forklaringa hos meg men det har kanskje ikkje dokke heller?


#20

Molly sa for siden:

Jeg bor i leilighet fra 2019 med varmtvann og fjernvarme i husleia. Elbilen lades også på en egen løsning. Så mitt strømforbruk er lys, matlaging, klesvask etc. Ligger på mellom 5 og 15 kWh pr dag i oktober, november og hittil i desember.


#21

Sissel sa for siden:

Synes noen her bruker veldig lite strøm ift. det vi gjør. I desember har det vært slik:

 1. desember 84,59
 2. desember 96,12
 3. desember 73,72
 4. desember 84,12
 5. desember 88,69
 6. desember 81,36
 7. desember 90,03
 8. desember 79,67

Det skal sies at det så og si alltid er folk hjemme p.g.a. hjemmekontor. Vi har 2 vaskemaskiner og tørketrommel som går ganske mye, vi er 5 voksne som bor her. Har varmekabler på badet, ellers varmepumpe og et par frittstående ovner. Enebolig fra 1990. Er ikke så veldig sparebevisst for tida.


#22

Malama sa for siden:

Vi har vedfyring, men ikke tilgang på ved som REELT gir billigere varme enn strømmen. Vi har dog begynt å fyre så smått nå de siste par dagene, rett og slett fordi kulden kom. Og det gir jo en god varme.


#23

liefje sa for siden:

Vi har stor, gammel leilighet som har gulvvarme på to bad, kjøkken, to soverom og ganger. Termostatene på de enkelte rommene kan ikke settes lavere enn 18 grader. Vi merker virkelig at det er blitt kaldere. De fleste termostatene står på minimum, mens det står på 21 grader på bad og 20 på kjøkken. Det varierer veldig hvor mye vi har brukt per dag i desember, max var 95 kWh, minimum var 40 (bortreist). Gjennomsnittet er 55 så langt i desember. I fjor i desember sparte vi ikke, og hadde et gjennomsnitt på 91.

Gjennomsnitt november var 50, oktober 33 og september 22. Vi har vært sinnsykt flinke til strømsparing i år, har spart ca 40 %, men det blir vanskeligere nå som kulden kommer.


#24

-ea- sa for siden:

Bor i gammel blokkleilighet, 75 kvm. Har varmekabler på badet, to panelovner med natt- og dagsenking (eller, nå oppdaget jeg at den ene står på 23 grader konstant, må programmeres på nytt), en oljeovn som står på av og til. I tillegg fyrer jeg med ved.
Kun jeg som bor her, har begynt å sjekke før jeg kjører vaskemaskin og tørketrommel (men av og til kommer utflytta barn innom og låner tørketrommelen).

Forbruk på ca 30-35 kWh pr dag.

Vi fikk nye tre-lags vinduer og balkongdører for to år siden, hadde sikkert vært høyere forbruk hvis ikke.
Ved for halvannen sesong kjøpte jeg inn i sommer for 1400 kr (en palle), men vedprisen har økt mye siden da.


#25

trøtt sa for siden:

Vi brukte gjennomsnittlig 64 per dag i november, 78 per dag hittil i desember og 57 hittil i år.

Enebolig med to boenheter. Vannbåren vann/vann anlegg i hovedetasjen. Totalt bor det 3-4 voksne og to barn i huset.


#26

meisje sa for siden:

Vi har gammelt trekkfullt hus, vi har varmepumpe, ikke de høyeste temperaturene (vært helt nede i 16 grader på stua) Har vært aktiv med ved, hugst fra egen tomt, og fyrer på kvelden når det er kuldegrader. Vi har snitt på 70 kWh per dag i desember. Ifjor i desember lå vi rundt 100-110 i julehelgen, da unnet vi oss litt luksus.


#27

meisje sa for siden:

Hvis vi skal spare mer, må vi stenge bruk av tv-stuen og kontoret. Og slutte helt
med tørketrommel.

Og vurdere skifte vinduer, som ganske sikkert ville betydd mye.


#28

Malama sa for siden:

om vi kunne hugget ved fra egen tomt så hadde jo fyring vært langt mer lønnomt enn vi som kjøper veden fra vedbilen, men, vel noe fyring blir et de neste ukene uansett. Det er kaldt ute, mange kuldegrader, og fyring på kvelden er lunt og godt.


#29

Nada sa for siden:

Vi bruker mye strøm ser jeg.
I går var det 86 kWt.
Nytt hus, fyrer hovedsaklig med ved, har varmekabler på vaskerommet på rundt 20° C, i gangen er de på rett under 25°C og på badet er de på rett over 25°C.
Vi er to tenåringer og to voksne, dusjer mye pga trening, lager mat hver dag, vaskemaskin og oppvaskmaskin går daglig.


#30

Skilpadda sa for siden:

Vi bor i 100 år gammel bygård, men med ganske godt isolerte vinduer (og et tannlegekontor rett under leiligheten som er med på å varme opp for oss), og nå i desember har vi brukt 35-45 kWt per dag, ser jeg. Varmtvann er felles i huset, og vi har ikke elbil. Vi har ikke fokusert så veldig på å spare, og har varmet opp og brukt vaske- og oppvaskmaskin (og tørketrommel) som vanlig; burde nok være flinkere til å i alle fall kjøre dem på billigere tider av døgnet.


#31

Elise sa for siden:

November, mellom 50 og 90 per dag. Det har blitt endel kaldere her nå, så nå ligger vi på over 110.


#32

kamp sa for siden:

Ca 25-28
Leilighet 70kvm. Ikke særlig isolert.

Kjennerelt kaldt inne da jeg ikke liker varme. Inkludert kaldt bad. Men strømmen går. Kun to oppvarmet rom (18 og 14 grader)


#33

Unicorn sa for siden:

Liten leilighet, ligger på ca 30 hver dag nå som det er minusgrader ute. Har innetemperaturen lavere enn jeg liker, både i stue og på bad. Minsten har fått oljeovn på rommet, han skal slippe å fryse.


#34

Retz sa for siden:

Leilighet 85 kvm.

Det går gradvis oppover til tross for veldig aktiv strømsparing. Vaskemaskin hver 14 dag, samme med oppvaskmaskin. Dusjer kort bare et par ganger i uka nå, bruker mye kaldere vann enn før og har 18 grader i leiligheten. Ingen mulighet for fyring. Snitt i desember er like under 14 kwt per dag.


#35

GinaK sa for siden:

Prøver å spare inn på det jeg kan. Alle her er flinke og tar hensyn.
Har hatt lav strøm tidligere i høst og har vært forsiktig. Har jo vært mildt så lenge så det har gått fint. Vi ventet lenge med å sette på varme i stua.

Men nå har det blitt mye kaldere så har satt opp gulvvarmen og i stua.
Oktober, i snitt 37kw
November, i snitt 50 kw pr dag.
Desember, sålangt 62kw. Uæææææ. :cool:

Er også åååså lei av å tenke på strøm. Gutta mobber meg og lurer på om vi har råd til å sette på stekovnen og om vi har råd til at de tar en dusj. Bare tuller men det er jo litt læring også, at de tenker igjennom hva vi bruker strøm på. :riktig: Jeg tåler å bli mobbet. :)


#36

Malama sa for siden:

Guttungen min er ikke helt i godt humør for tiden og forsøkte seg på at han kan dusje på skolen etter gym heller enn å dusje hjemme, dersom vi ringer tannlegen og får av den strengen bak tennene som han fikk på i går når den faste strengen ble tatt av. (han nekter å dusje kort. Han er sint på oss for tiden)

Særlig. Jeg står heller i at han dusjer dyrt. Han får ikke sabotere resultatet nå som vi har holdt på med dette u snart to år, og har fått av strengen. Da fullfører vi!


#37

meisje sa for siden:

Malama, skjønner godt at han er frustrert med så dårlig kommunikasjon fra reguleringstannlegen. Han er så vidt jeg kan se i den aller verste stengt for ombyggingsalderen. Pust med magen og la han få lufte skuffelsen ut. Du har min medfølelse :klem:


#38

Malama sa for siden:

Ja, han må bare få det ut, i hyling, dusjer og whatnot. Det går over.

Klem mottas, det trengs, men vi stå i det, det går bra. Han bare. Ja, jeg håper han kommer ut som den gutten jeg engang hadde, i en modnere versjon, på andre siden av denne ombyggingsfasen. Og at det ikke er så mange år til. Helst bør han våkne og ta i et tak på skolen ganske snart. Han har helt greie karakterer, men når ambisjonen er 5+ så må man faktisk gjøre LITT utover minimum for å ikke bli skuffet.
Det har ikke med strømforbruket å gjøre da, i det minste.

Men ja, han kommer til å dusje på oss et stort strømforbruk i dag, og det får være greit.
Spå sak lvi utnytte kulden til å lage islykter til å ha på trappa, det er jo kaldt så lenge fremover at de kan vare lenge. Og det helt uten å bruke strøm :)


#39

C3PO sa for siden:

Jeg synes vi er flinke med strømmen, og snittforbruket var 54 kw i november. Nå er snittforbruket 64, og ligget rundt 80 de siste dagene. Enebolig på 210 kvm, varmekabler på i største badet og i gangen. Jeg jobber hjemme og fyrer mye i peisen. Ifjor fikk jeg forbruket kraftig ned, og trenden fortsetter i år.


#40

annemede sa for siden:

70 kwt når vi lader bil, ca 35-40 ellers.


#41

star sa for siden:

Rundt 12 kWh. Men jeg har varmtvann via BRL. Der trekkes det 1600,- i mnd.
Leilighet uten annen fyring.
Satt ned varmen på varmekablene og kjører vaskemaskin og oppvaskmaskin når prisen gjør en dupp.
Jeg sitter inne og fryser. Kler på flere lag ull altså, men kald på hender og føtter.


#42

Maverick sa for siden:

Veldig lite. Godt under 50 kwh om dagen. Jeg har en vertikaldelt halvpart av tomannsbolig, huset er fra 50-tallet og ikke særlig energieffektivt på noe vis, men vi er ordentlig flinke til å spare strøm, har en god peisovn som gir energieffektiv varme (og så er jeg ganske flink til å fyre riktig), og så kler vi på oss. Vi varmer ikke opp rom som ikke er oppholdsrom, og i tillegg til litt lunk på varmekablene på det ene badet. Ingen av oss dusjer hver dag, og vi vasker ikke klær oftere enn vi må.

Vi er en voksen, en sekstenåring, en syvåring og delvis en nittenåring.


#43

GeekyGirrrl sa for siden:

Vi bruker ca 80-90 kwh, men vi har to elbiler. Ganske nytt hus fra 2009, med energibrønn og vann til vann varmepumpe. Tenåringen har sluttet å dusje hjemme, det hjalp litt og så fyrer vi med relativt billig ved.

Jeg tromler fortsatt håndklær. Bare fordi liksom, det er min luksus..


#44

løve70 sa for siden:

Mellom 80 og 100kwh. Stort hus med varmepumpe, en elbil som brukes mye. Fyrer en del med ved også nå når det er så kaldt.


#45

IzziCreo sa for siden:

Mellom 25-30 kWh, men vi bor i brl så vi har fjernvarme og vv gjennom husleien. Fjernvarmen funker ikke godt nok, så vi har 18-19°C i huset nå, lavere nede. Går greit. Får forhåpentligvis fikset det til uken. Skulle gjerne hatt individuelle målere nå altså. Vi lever på ingen måte i en illusjon at et stort brl sparer nevneverdig når man betaler etter fordelingsnøkkel.


#46

Pepper Lemon sa for siden:

Rundt 70-80 nå i desember, elbil kommer utenom. Jeg har varmepumpe, men skal begynne å fylle på med vedfyring nå, merker at kulden drar godt med kWh. I november lå jeg på 50 i snitt.


#47

mkj sa for siden:

Nesten 150 kWh Per dag. Vi har to elbiler og kjører mye.


#48

Rabbit sa for siden:

Jeg bruker jevnt over 30 kwt pr.dag,ser jeg. 53 kvm leilighet med kun gulvvarme. Har på varmen på badet hele året og i stua på vinteren. Det er alt jeg bruker av varme. Kjører aldri vaskemaskin/oppvaskmaskin/tørketrommel uten at det er fulle maskiner,tar korte dusjer og har fastpris på 185 øre/kwt. Satte ikke på varmen på stua før 1.november, og da regninga kom idag, så jeg at den nesten har doblet seg siden sist måned. Men, jeg orker ikke sitte med blåfrosne fingre inne hjemme i min egen leilighet, altså. Jeg er også drittlei strøm og strømsparing nå, som sikkert alle andre.


#49

Pelen sa for siden:

Skrekkelig dårlig isolert hus med store vindusflater fra 1962. Vedfyring fra morgen til kveld. Raske dusjer og få ovner på, to varmepumper. Oppvaskmaskin og vaskemaskin settes på når strømmen er lav (sjekkes hver dag). Ull på og maks 20 grader i stuen. Elbillading går på annen kurs. Uansett har vi brukt 179 kWh per dag nå i desember. :gal:


#50

Input sa for siden:

Oi, nå ble jeg veldig imponert over dere andre her!

Vi har et snill på 54 kwh i døgnet, og likevel har jeg på meg flere lag med ull hver dag. Mannen og sønnen dusjer annenhver dag, jeg dusjer 1-2 ganger i uka. Vi har bare på varme når vi er hjemme, men det krever sikkert mye å varme opp når det egentlig ikke er dører vi kan lukke mellom kjøkken/stue/bad/gang (der må døren stå på gløtt så lillesøster kommer seg på do selv). Jeg er hysterisk opptatt å lukke dørene til soverommene hele tiden, men de er jo bare en liten del av leiligheten vår.

Merket faktisk i vår, da vi hadde folk her som pusset opp gangen vår, og vi hadde plast som dekket åpningen mellom gangen og stua, hvor mye varmere det var på stua da. Kanskje løsningen er å henge opp det igjen. :knegg:

Jeg synes dette er fortvilende, og etter cellegiftbehandlingen er jeg også så ekstremt kald hele tiden. Det går seriøst ut over livskvaliteten min.


#51

veobra sa for siden:

Vi har egen kurs til elbilen. Dvs den er på kurs tilknyttet felles anlegg. Jeg tror derfor ikke vi få strømstøtte på bruken der. Litt irriterende når man får det hvis man har det på samme anoegg som boligen.


#52

Tjorven sa for siden:

Dette hadde jeg faktisk ikke peiling på. Men nå har jeg undersøkt. Vi brukte i gjennomsnitt 25 kWh pr dag. Vi har fjernvarme, så det går over husleia og kommer i tillegg. Elbillading er også på egen regning.

Vi bor i nybygd rekkehus og har et tannlegekontor under oss som varmer en del. (Ja, det er en litt snodig konstruksjon med rekkehus med underbygg.)


#53

Nextlife sa for siden:

Enebolig fra 2003, 3 etg, ca. 200 kvadrat, 2 voksne i husholdningen, vannbåren varme.
Vi har siste uka brukt 42 kWH i døgnet i snitt.
Elbilen er ladet 1 gang denne uka, jeg har hatt en dag med mye bruk av stekeovn, og vi har dusjet annenhver dag. Ikke fyrt i ovnen. Vet ikke antall vaskemaskiner og tromlinger siden det er mannens departement, men tipper 2-3.
To dager med kaldt og vind, noe som gir merkbart utslag på strømforbruket siden den vannbårne må jobbe på da.
Ellers er vel utagering på kjøkkenet det som synes best på strømforbruket hos oss.


#54

Chablis sa for siden:

Under 50kwh hver dag frem til nå. Fyrer med ved, har varmekabler på ett bad inntil i dag, nå har vi på to. Dusjer hver dag.


#55

Hyacinth sa for siden:

Altså…:knegg: Er det helt in for tiden å bo over tannlegekontorer, eller? :haha:


#56

Hyacinth sa for siden:

Svar på spørsmålet: Rundt 100 om dagen, kanskje litt i underkant. Bor i en liten enebolig som er dårlig isolert. Vi fryser generelt ganske mye. Men vi er nok ikke så flinke til å spare på strømmen heller. Vafler også ufattelig mye klær. Elbilen står i en ekstern garasje, og vi betaler jo for strømmen, men aner ikke hvordan det fungerer i forhold til støtte. Bor i borettslag.


#57

Fintdethei! sa for siden:

Dobbelt vaffeljern, da eller? Det trekker mye mer strøm enn et enkelt.


#58

Nextlife sa for siden:

Hvor mye strøm går det egentlig for å vafle klær lurer jeg på. :jupp:


#59

Fintdethei! sa for siden:

Usikker, men jeg er sikker på at det går dobbelt så mye om man bruker dobbelt vaffeljern. Så her er det mye å spare :knegg:.


#60

Hyacinth sa for siden:

Det tar både sykt lang tid og trekker mye strøm å tørke samtlige klær i dobbelt vaffeljern, ja! :nemlig:


#61

Hyacinth sa for siden:

Mannen påpeker fra sofaen at klærne iallfall blir uten skrukker. Men de får fint mønster, da. Vaffelsøm, er det ikke noe som heter det? :undrer:


#62

Hyacinth sa for siden:

Heldigvis har vi et tannlegekontor vegg i vegg. :nemlig:

Neida. Nå skal jeg slutte å fjase…


#63

Fintdethei! sa for siden:

Fjasing er selve Livet.


#64

IzziCreo sa for siden:

Jeg kan anbefale varmepledd og fotvarmer, og en varm kopp te i hendene. Jeg har også kjøpt meg noen tøfler på Sportoutlet som er ordentlig varme uten å være store og klumpete, og har en såpass myk såle at man nesten føler man går uten.


#65

Mex sa for siden:

I november så lå bi rundt 50-70 kvh i døgnet.. nå når temperaturen ute har sunket til -15 om natta, så er vi oppe i rundt 100. Det varierer litt hvor mye bilen må lades.
Men jeg ser at etter at vi investerte i ny luft-til-vann-varmepumpe i mai, så har vi redusert forbruket vårt betydelig. Årsforbruket vårt i år ser ut til å bli 25%lavere enn i fjor. Og da er jo ikke Jan-april med noen reduksjon.


#66

oslo78 sa for siden:

Omtrent dette. Vi har vannbåren varme som eneste varmekilde. Vasker lite klær og dusjer svært kort. Har ikke på varmekabler på badene.


#67

torsk sa for siden:

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=67069&amp;stc=1&amp;d=1670664767[/img]

Stor funkisbolig med 6 ungdommer og voksne når alle er her, pluss utleieleiligheten på 50 kvm på siden av huset med 2 studenter i. Ingen elbil. Og ingen tannlege i kjelleren. 🙁

Leier ut inkludert strøm (inntil et rommelig maks årsforbruk) som et stabilt tilbud til studentene vi leier ut til. Håper de setter pris på det akkurat nå. :stirrer på gradestokken og spotprisen:


#68

Skilpadda sa for siden:

Tror 20-åringen vår setter stor pris på å ha inkludert strøm i sin kjellerleilighet i Trondheim, torsk. Det gjør sikkert deres leieboer også.

(Torsk! Hei! Så hyggelig å se deg! :lykkelig: )


#69

Erica sa for siden:

Vi er 3 personer i et ganske stort hus, det er 230 kvm fordelt over 3 etasjer, og det er vel bare 3 boder som er "ubebodd" om man kan si det sånn. Vi bruker mye strøm, over 100 hver dag, sannsynligvis 120 når det er skikkelig kaldt. Vi fyrer alt vi kan med ved, men har dette som kanskje trekker litt ekstra strøm:

 • balansert ventilasjon, skal jo gjenvinne noe, men det gjenvinner jo ikke all verdens
 • lader elbil
 • kjølerom (men det kan da ikke trekke så mye nå når det er kaldt og rommet er i kjelleren?)
 • 2 bad og liten do som varmes opp elektrisk
 • Ovn på sønnens soverom som står på 20-21 hele døgnet, må få bytta til slik ovn som kan nattsenkes.

Men, jeg syns vi bruker mye strøm. Vi har droppa å bruke tørketrommel, og vi fyrer store mengder med ved i tillegg.

Velkommen tilbake til Torsk fra meg og!


#70

Erica sa for siden:

Vi har forresten bytta fra Tibber til Gudbrandsdal energi for et par dager siden. Den fakturaen som kom fra Tibber som skulle gjelde frem til forfall (21 desember) var på over 11 000 og da hadde vi ikke fått noe strømstøtte for dette før neste måned. I november var prisene såpass lave at det blir minimalt med strømstøtte for dette i desember.

For litt over ett døgn har vi brukt strøm for 710 kr, det er jo helt hårreisende. Da har vi ikke ladet bilen særlig mye heller.


#71

Observatøren sa for siden:

Men Tibber gir jo mulighet til å utsette betalingen?

Vi bruker mellom 35-40kwh hver dag. Hus på ca 180m2, vi varmer opp stua, har varmekabler på bad/toalett og i gangen. Fyrer med ved i tillegg.


#72

Eia sa for siden:

Gammelt hus (1905) på ca 100 kvm, nyere seksjon på ca 40kvm. Trekkfullt, kan sikkert bytte vinduer og etterisolere loft. På plussiden fyrer vi med egen ved. Tør ikke tenke på forbruket uten peisovnen vår.

Vi brukte i november ca 70kwh pr. dag. Hittil i kalde desember ligger snittet pr. døgn på +/- 100kvh

Huset blir brukt som hjemmekontor for en voksen, og vi har to tenåringssønner som trener litt, og ikke skjønner hva en kort dusj er ennå. De lærer ikke fort, foråsiresånn. :knegg:


#73

veobra sa for siden:

Min frossenpinn burde få noe av dette. Kan du anbefale noe innen varmepledd?


#74

IzziCreo sa for siden:

Beurer er gode produkter, og du finner det gjerne på tilbud nå i førjulstiden. Prøv f.eks. Enklere Liv, Clas, Elkjøp e.l. :jupp:


#75

Maverick sa for siden:

Jeg handlet inn store tykke gulvtepper fra Finn tidligere i vinter, og tykke ullsokker og gensere og tøfler er standardbekledning hjemme nå. Det hjelper en hel del.


#76

Hyacinth sa for siden:

Jeg ble også veldig glad for å se torsk! :)


#77

IzziCreo sa for siden:

Ja! Tepper. Vi har kjøpt skikkelig myke og gode, vaskbare tepper på Ikea til badet. Det har gjort at vi har senket temperaturen mye.


#78

Eia sa for siden:

Tøfler og ullpledd er vinterhverdagskost her også, og har vært det alle de årene vi har bodd her. Vi har ikke gjort den store oppgraderingen, og har man gammelt hus, så har man gammelt hus. :gulvkaldt: :jupp:


#79

Isolde sa for siden:

Vi bruker mellom 10-15kwt i døgnet. Stort sett rundt 10.


#80

Hyacinth sa for siden:

Bor dere i blokk eller har noe utenom? Mannen min mener at bare kjøleskap og fryser omtrent trekker 10 KWh i døgnet.


#81

Isolde sa for siden:

Bor i blokk ja. Har kjøleskap, frys, vaskemaskin og tørketrommel. Og 3 gamere.

Varmtvann og Vannvarme kommer utenom. Der går det på liter, regningen er på ca 700-1000kr mnd.


#82

-ea- sa for siden:

Da kjøle-/fryseskapet og vv-tanken var hjemme alene i sommer, så var dagsforbruket litt under 5 kWh her.


#83

liefje sa for siden:

Hos oss var det minimum 16 kWh da vi var bortreist i sommer, men vi har to store kjøleskap og en liten fryser.


#84

Isolde sa for siden:

I sommer når frys og kjøleskap var alene hjemme så brukte vi 5kwt i døgnet. Tibber mener vi er sånn 50/50 på alltid på og forbruk. Er tørketrommel og mye baking/store middager som øker. Så i helgene kan det går mer 15-20kwt


#85

Molly sa for siden:

De dagene jeg ikke er hjemme er forbruket 2,2 kWh. Det er kombiskapet, router + alt som står i standbymodus.


#86

IzziCreo sa for siden:

På hytta, nybygg, så har vi allerede brukt strøm for 2000,- i desember, og vi har ikke hatt anledning til å være der engang. Så dvs at de 468kWt er for å holde hytta på 10°C, 2 kombiskap, WiFi, vv tank, varmekabler på badet som står på 10°C når vi ikke er der samt varmekabler på vannrør og avløp.

Jeg blir alltid så i stuss når jeg ser oversikten i Tibber om Mest effektive hus ift våre egne. Vi er MYE over altså... Hva kan vi spare på?! :vetikke:


#87

Eia sa for siden:

Vi er også MYE over. Jeg tenkte først at det ikke var så merkelig, gitt gammelt hus etc., men har oppdaget at vi nok ikke ligger så mye over snittet som Tibber sier. Har ikke sjekket forutsetningene så nøye da (de jeg la inn da vi byttet leverandør).


#88

Miss Norway sa for siden:

I oktober brukte vi 80-90 om dagen. I desember har vi vært over 200 hver dag. Da har vi generelt rundt 15 grader i huset i de rommene vi «bruker», og varmer stuen og kjøkkenet til mer behagelige 18-19 med vedovne og panelovner. Gleder meg ikke til strømregningen. :sukk:


#89

veobra sa for siden:

Vi var borte i november. De dagene brukte vi 21 kwh. Kablene sto på som normalt på badet og ovnene i stua sto på ca 16 grader. I sommer var hus3t alene hjemme og brukte omtrent det samme. Jeg har lurt på dette tidligere. Mulig kjøpeboden er dårlig isolert


#90

Fersken sa for siden:

Varmekabler på bad kan bruker enormt med strøm. Vi har ny termostat og nå står den på 20-21 grader. Gikk ned ganske mye da vi byttet.


#91

Floksa sa for siden:

Rundt 600kwt
Det er to fjøs og fire bolighus.
Varme og varmtvann i tre av fire hus er vedfyrt.


#92

Strå sa for siden:

Nå i desember ser det ut til at vi bruker et snitt på 40-50 kvh i døgnet. Merkbart mindre de dagene vi begge er på selve jobben, noe mer de dagene en eller begge jobber hjemmefra. Nyisolert hus, effektiv vedfyr (og gratis ved) og bare to voksne, ingen barn.


#93

Primrose sa for siden:

I går brukte vi 100 kvh for første gang. Hvordan regner man ut den strømstøtten?


#94

Magica sa for siden:

Jeg ser at vi også ligger over 60 kvh nå som vi har helg, baker, lager mat, osv. I går måtte jeg også vaske to maskiner klær.


#95

Skilpadda sa for siden:

Vi innså at vi hadde brukt nesten 60 kWh på fredag, så da skrudde vi ned alt av varme og brukte litt tid på å finne ut hvor vi kan spare uten at det går ut over livslysten, og på lørdag brukte vi 29, og søndag (med litt baking og en klesvask) 35. Så det skulle vi sikkert tenkt på før. :flau:


#96

Hyacinth sa for siden:

Var tannlegen stengt? :knegg:


#97

Skilpadda sa for siden:

Nei, de har jo stengt i helgen, ellers hadde vi kanskje kunnet spare enda mer. :humre:


#98

Malama sa for siden:

90% av sittprisen for mnd over 70 øre+ mva pr kw/h

Mao, vi vet ikke ha strømstøtten blir før mnd er over og månedssnittet for vår strømregion er klart. I november endte vår liiiiike under 70 øre, så da betalte vi fultl ut for de dyre dagene de sistedagene i mnd, men slik desember ser ut kommer vi helt klart til å få strømstøtte. Og mye mer enn de ca 50 k vi fikk for oktober.

Men, vi bruker jo mer strøm de dyre timene enn de billigere (som er mens vi sover typisk), så prisen vi skal betale blir høyere enn snittprisen for området.

Men hva det blir vet vi ikke før mnd er omme.


#99

Malama sa for siden:

Og vi ligger over 100 pr dag i helgene nå med 6 folk i huset (svigermor på besøk) men minimalt med dusjing, noe baking, stekte julemenn i nesten en time i går, 9 brett, to om gangen, og deretter gikk jeg rett over på å lage middag, det synes på strøm-grafen ja.

Selv om vi altså fyrer for varme i stua nå.

Men vi har varmekabler på bad og kjellergang med sånne gamle 1-2-3-brytere, ikke termostat med gradestokk, så eget mulig vi kunne tjent på å bytte dem, aner ikke hvor mye vits det er på gamle varmekabler, dersom de er fra huet ble bygget er de 40+ år gamle, altså er det sånne gamle som er støpt ned i betongen, og reagerer mye treigere enn sånne moderne som ligger lenger oppe mot gulvet.


#100

Chablis sa for siden:

Vi ligger over 50 nå og mer blir det når varmekabler på stua kommer på, men det er 18 minus så de må på. Vi hadde 15 grader i stua i dag tidlig


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.