Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bank-ID på mobil

#1

amo sa for siden:

Gahhh når mobilen er låst og jeg bruker bankid, så forsvinner der jeg skal godta når jeg har låst opp. Jeg finner ikke tilbake og får ikke brukt bankid og må vente. Noen som skjønner hva jeg mener? :knegg: og vet hvordan jeg kan løse det. Jeg knoter altså for mye og der jeg skal godta og skrive koden er forsvunnet, det tar for lang tid og jeg kommer ikke inn på feks. Helse Norge.


#2

Elise sa for siden:

Lås opp skjermen på mobil før du trykker logg inn på pc.


#3

Fersken sa for siden:

Gå over til ny løsning. Den venter til du får låst opp mobilen.

Med låseskjermen på forsvinner det ja, alltid sørge for at mobilen er aktiv ved bruk av bank-id


#4

veobra sa for siden:

Har ikke tall på hvor mange ganger jeg skal låse opp skjermen akkurat idet jeg skal taste koden til bankid. Er det dette som skjer.


#5

Stompa sa for siden:

Jeg bruker engangskodeappen, og dette har aldri vært et problem. Jeg får et varsel oppe på skjermen og trykker på der, og hvis telefonen er låst, er det bare å låse den opp og gå videre. Har brukt denne løsninga siden jeg fikk smarttelefon. Hvilken løsning bruker dere?


#6

Elise sa for siden:

Bank-id på mobil er noe annet enn app med engangskode. Den er på vei til å fases ut, så kanskje like greit å bytte nå siden det ikke funker helt optimalt?


#7

Charlie sa for siden:

Bruker bare bankid-app nå. Synes den fungerer slik den skal. Kommer opp varsel og om man ikke er kjapp nok går jeg inn i bankid-appen og godkjenner der.


#8

polarjenta sa for siden:

Jeg bruker bankid på mobil. Når tlf er låst så overstyrer på en måte bankid det, så jeg slipper å låse opp tlf, så dette problemet har jeg aldri hatt. Jeg foretrekker på mobil framfor appen, så så lenge det funker kommer jeg til å bruke det. Jeg har appen også så jeg bruker den innimellom sånn at jeg ikke glemmer passordet.:knegg:


#9

Input sa for siden:

Jeg også. Mislikte appen veldig mye i starten men etter at jeg oppdaget at jeg kan holde fingeren inne på varselet løste det seg og nå liker jeg den. Litt mer knot å skrive inn et passord enn en pinkode, men det går bra.


#10

amo sa for siden:

Har du iPhone eller annen mobil? For på min iPhone overstyre ikke låst telefon. :o


#11

Unicorn sa for siden:

Jeg har Telia, og fikk nylig et brev der det står at fra 16. desember vil det koste 1 krone hver gang man bruker bankid på mobil. Appen vil være gratis. Aner ikke hvordan det er hos andre mobiloperatører, men kan være verdt å sjekke.


#12

polarjenta sa for siden:

Har samsung.


#13

polarjenta sa for siden:

Jeg regner med jeg får beskjed dersom jeg må betale. Uansett så skal vel mobil bank id fases ut.


#14

Rabbit sa for siden:

Jeg har gått over til å bare bruke appen, ettersom jeg også har Telia og ikke er interessert i å betale 1kr for hver gang jeg bruker bank id. Det bruker jeg mange ganger om dagen,ihvertfall enkelte dager.


#15

Stompa sa for siden:

Trodde den var fasa ut allerede, og gikk ut fra at spørsmålet gjaldt å bruke bank-id via mobilen. :nemlig:


#16

Malama sa for siden:

Man får ikke fornyet bankid på mobil eller få det nytt, men de som har der kan bruke det til den går ut på dato /fases helt ut. Og mange av oss liker den bedre enn app-løsningen og tviholder på den...

Jeg skal i alle fall ha den ut årsoppgjøret, for der vet jeg helt sikkert at den fungerer med tofaktor - signering av årsoppgjør-filer.


#17

Eia sa for siden:

Gå over til bank-ID-app, er mitt råd. På iPhone kan du via Innstillinger og så Varslinger sette appen til å vises på låst skjerm. Det virker. :datapunkt:


#18

polarjenta sa for siden:

Jeg trodde også den skulle vært faset ut nå, men jeg kan fortsatt bruke den.


#19

-ea- sa for siden:

De ombestemte seg mht utfasing, leste jeg tidligere i høst, så den skal visst kunne brukes enda ei stund.


#20

Malama sa for siden:

Den bør ikke fases ut før bankid på app har fått mer av den funksjonaliteten det er sagt den skal ha, skulle den ikke få biometri eller noe?

Har ikke noe å si for meg, jeg har irriterende nok byttet til nordea, og det er mulig det ikke blir langvarig, vi får se. (men å flytte lånes mange ganger blir vel dyrt?) og de bruker ikke bankid på app, de har en egen app. Hva er greia med det????? Men jeg har ikke fått testet den enda for jeg har hatt trøbbel med posten som gjør at jeg ikke har fått bankid i nordea enda. Trolig til uka da. Men jeg har min gamle i sbanken og sier ikke opp den med det første så det er greit


#21

Turban Smukk sa for siden:

Tusen millioner takk for tips. Det hadde jeg aldri funnet ut av meg selv. Nå går det mye lettere!

Jeg liker fortsatt bank id på mobil bedre, men nå må jeg betale, så jeg venner meg til appen.


#22

Stompa sa for siden:

Min har biometri. Har hatt det i flere år. Synes appen er helt genial, og utrolig brukervennlig.


#23

Fersken sa for siden:

Sparebank 1 har hatt sin egen engangskodeapp i veldig mange år og har fortsatt med sin egen de også. Kan være samme med Nordea, at de har hatt den løsningen lenge og ser ikke vitsen til å bytte (eller ta utviklingskostnadene) når de har noe som fungerer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.