Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Polar, Garmin, Fitbit, Applewatch?

#1

Gerbera sa for siden:

Jeg ønsker meg en ny klokke, da min Fitbit Charge synger på siste verset. Jeg har vært veldig fornøyd med den, men kunne tenke meg å teste noe annet nå.

Viktig, ikke nødvendigvis i rekkefølge, men biten med stressmestring er viktig.
Skritteller
Søvnregistrering
SpO2
Puls
EKG
Stressmanagement

Ikke viktig:
Trenger ikke få varslinger fra telefonen inn på telefonen
Trenger ikke GPS, musikk, betalingsmulighet osv

Ønsker meg noe i gull, mulighet for å bytte reimer er et pluss.

Både Polar, Garmin, Fitbit og Apple møter behovene mine i forskjellige klokker, men har noen erfaringer med de forskjellige klokkene, og appene som hører til?
Jeg synes Fitbit har vært ok, men for å utnytte alle egenskapene til klokkene bør man ha betalingsabonnement, er det noen av de andre appene som ikke krever det?


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har AppleWatch og har ingen betalingsabbonnement på apper. Jeg bruker trenings- og helseappen som følger med. Den er også veldig god på puls og EKG (sjekket og godkjent av hjertefysio), og varslet riktig om rymteforstyrrelse. Den ligger også tilnærmet riktig på anslag av O2max, sjekket mot belastningstest.


#3

Karamell sa for siden:

Jeg har Garmin Vivomove luxe og betaler ikke noe abb. Jeg synes ikke den er like brukervennlig som Fitbit, men den er mye mer holdbar, Fitbitene måtte jo ha ny reim "hele tiden".

Jeg bruker den til søvn, stress, skritteller og puls. Ja, og klokke. :p


#4

sindrome sa for siden:

Jeg har Polar ignite, den første versjonen. Har ikke SP02, EKG og jeg er usikker på stressmestring. Er generelt fornøyd med klokka, det jeg liker godt er at den har treningsprofiler for de gruppetimene jeg går på. Men jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe ny polarklokke når denne dør. Da vil jeg nok ha Apple.


#5

Gerbera sa for siden:

Jeg har sett på Gamin Vivomove Style, og den er vel i prinsippet lik Luxe. Jeg er dog usikker på om jeg vil ha en sånn type hybridklokke, eller om jeg vil ha en med en mer digital skjerm.


#6

Gerbera sa for siden:

Har den sånn stressmestringsregistrering? Eller anbefaler trening basert p hvordan du har sovet på natten?

Ankepunktet mot AppleWatch er batteritiden....


#7

Gerbera sa for siden:

Ok, greit å vite, jeg har tittet på en Polar Ignite 3, men jeg får google litt mer før jeg bestemmer meg!


#8

Lille meg sa for siden:

.. og så kan visst ikke Apple Watch telle antall etasjer/høyde.


#9

Niobe sa for siden:

Min teller antall trapper gått, og høydemeter på fjelltur f eks. Og min er gammel.

Gerbera: Den har noe stressmestring og anbefaler pusteøvelser og aktivitet etc, men jeg har alltid hatt alt sånt avskrudd. Jeg hadde så veldig lav puls da jeg var syk, og den skulle stadig ha meg opp og hoppe. :knegg: Søvnregistrering er også avskrudd. Jeg er oppe 3-5 ganger pr natt, jeg trenger ikke vite hvor ille det er. :knegg:


#10

Karamell sa for siden:

Det jeg ikke liker med søvnregistreringen med min Garmin er at at tror jeg sovner når jeg er våknen. Ja, jeg har lagt meg, ja, jeg ligger i ro, men jeg sover ike før halv to selv om jeg la meg midnatt!! Og ja, jeg våknet kl 7.30 selv om jeg ikke sto opp før 8.15. :knegg:


#11

Karamell sa for siden:

Min baserer seg mest på puls tror jeg. Og noe på søvn, men den kan påstå at jeg har mye energi selv om jeg har sovet lite.


#12

Gerbera sa for siden:

Sant :knegg: Jeg kommer neppe til å sette i gang med massiv styrketrening selv om klokka sier kroppen er klar for det, men jeg skulle hatt litt hjelp til den stressmestringsbiten.

Hvor ofte lader du?


#13

Gerbera sa for siden:

Jeg bestilte ved en feil 5 reimer til Fitbit i fjor, så reimer kan jeg alltids bytte ut :knegg:


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg har en Garmin vivoactive 4s som jeg er fornøyd med. Den har stressmåling, body battery og søvnmåling. Body battery føler jeg stemmer rimelig godt. Søvnmålingen sier at jeg sover når jeg ligger i sengen og puster rolig, så ikke så nøye der. Sier i fra om stress og når man bør røre på seg. Kan måle pulsoksymetri eller hva det nå heter også, men det krever mye strøm.

Jeg byttet fra fitbit og er fornøyd med det. Litt mindre intuitiv app, men mer holdbar og virker «seriøs». Ingen ekstra betalingsabb så vidt jeg vet.


#15

Karamell sa for siden:

Kan si meg enig i alt. Jeg har skrudd av O2-greien pga samme årsak, og har også skrudd av at jeg bør bevege meg. Jeg hører ikke på den likevel. :knegg:


#16

Lille meg sa for siden:

Beklager, jeg blandet fullstendig her! Det var ikke trapper som var problemet for Apple Watch. Det Apple Watch mangler, er mulighet for å gi beskjed om at man skal gå 250 skritt hver time, som er en funksjon som Fitbit har.

Det er flere av de nyeste Fitbit-trackerene som ikke teller trapper, og det var der jeg blandet! Jeg har Charge 3, som teller trapper, men Charge 5 teller ikke.

Får slite med den gamle versjonen, da!


#17

Gerbera sa for siden:

:knegg:


#18

sindrome sa for siden:

Den anbefaler ulike treningstyper basert på hva du har trent i det siste og den sier noe om hvor klar du er for trening basert på registrert søvn.

Jeg hører ikke på noe av det den sier.....


#19

venla sa for siden:

Jeg har Ignite 2 og hører heller ikke så nøye på hva den sier. Men den er driftsstabil og logger alle de treningstypene jeg bruker. Ser innom delen med søvn av og til for den er ganske interessant. Stressmestring har jeg ikke brukt den til, bare sett de der meldingene ogm at nå har bør du ta ei rolig økt etc. Den er best til å logge trening og aktivitet. Så fornøyd med den til mitt bruk.


#20

Gerbera sa for siden:

Å hjelpes meg, jeg kjøpte meg en Apple Watch. Altfor dyrt i forhold til min bruk, men jeg elsker den allerede. Og strever som en gal med å få skrudd av alle varsler og slettet apper :knegg:

Tusen takk for alle tips og innspill!


#21

Input sa for siden:

Enig i alt dette, bare at jeg har en annen klokke. Etter å ha brukt den et år+ liker jeg Garmin-appen bedre enn Fitbit. Synes den er flinkere til å motivere der Fitbit ga meg dårlig samvittighet. :knegg:


#22

Røverdatter sa for siden:

Hvilken kjøpte du?


#23

Gerbera sa for siden:

Apple Watch series 8, 41 mm.

Jeg angrer på at jeg ikke valgte Fitbit annenhver dag, men satt i et møte i går og fikk varsling fra Easypark på klokken, OG kunne utsette parkeringen med 30 minutter bare med et trykk. Da var jeg plutselig fornøyd med klokken likevel :knegg:


#24

Input sa for siden:

Er du fremdeles fornøyd Gerbera?

Jeg er misfornøyd med hvordan Garminklokka mi kommuniserer med telefonen, må åpne appen og synkronisere på nytt hele tiden for å få vekk gamle notifikasjoner. Ofte finner den ikke klokka selv om de ligger ved siden av hverandre. Vurderer å ønske med Apple Watch til bursdagen min. :sparke:


#25

Blondie sa for siden:

Jeg har Apple Watch SE og elsker den. Hadde Fitbit før og var fornøyd, men den sømløse overgangen mellom telefon og klokke er magisk.

Jeg bruker «ikke forstyrr»-funksjonen ganske mye.


#26

Tallulah sa for siden:

Er du sikker på at klokka er oppdatert? Jeg har ikke de problemene med min. Det hender selvsagt innimellom, men ikke noe som ikke løser seg av at jeg omstarter appen.


#27

Input sa for siden:

Hvordan oppdaterer jeg klokka? Finner ikke noe om det i appen.


#28

venla sa for siden:

Til dere som har hatt Garmin eller Polar før og har AppleWatch nå. Hvordan er den til treningsbruk?

Vurderer å bytte ut Polarklokka mi. Men har som krav at den må ha GPS (logge turer), tåle svømming, kraftig glass i skjermen som ikke knuses og kunne spille av musikk uten å ha med telefon. Sistnevnte ser det ikke an at går med Polar Ignite 3, ser at Garmin sin Venu-klokke støtter overføring av Spotifylister, mens AppleWatch bare holder seg til Apple music som jeg ikke bruker.


#29

Input sa for siden:

Hvordan er appen sammenliknet med Fitbit? Jeg hadde også Fitbit før, men det er jo en god del år siden nå.


#30

Tallulah sa for siden:

Vi hadde kanskje ulike modeller? Min får jevnlige oppdateringer, men det er kanskje en funksjon man må skru på. Du oppdaterer ikke via appen, men i klokka. Settings/System/select/available updates.


#31

Muskat sa for siden:

Hvordan er batterikapasiteten i forhold til Fitbit? Jeg har Fitbit Versa nå, og liker at den ikke trenger å lades så ofte, kanskje hver 5-6 dag. Samtidig har Apple Watch en del funksjoner jeg kunne tenkt meg, men har hørt litt ymse om batterikapasiteten.


#32

Gerbera sa for siden:

Jeg sover med klokken om natten, og setter den på lading når jeg går i dusjen på morgenen. Fulladet innen jeg er ferdig på badet og klar for å reise på jobb.


#33

Input sa for siden:

Nei, tror vi har ulike modeller. Men ser ut som om min er oppdatert ja.


#34

Gerbera sa for siden:

Jeg er fremdeles fornøyd, selv om det kuleste jeg bruker klokka til pr nå, er å kjøpe meg brus i vendingmaskinen på jobb :knegg:

Jeg utnytter ikke på langt nær alle funksjonene i klokka, men de jeg bruker, er jeg fornøyd med. Selv om bikkja stopper og snuser så ofte på tur, at klokka rekker å spørre meg sånn 20-30 ganger om jeg skal avbryte treningsøkten.


#35

Input sa for siden:

Kan du ignorere det eller må du svare? Om du pauser økta, holder den seg pauset til du starter igjen manuelt?

Det jeg irriterer meg mest over på min er at når jeg pauser en treningsøkt må jeg hindre den i å avslutte den hvert 30. sekund.


#36

Niobe sa for siden:

Man kan ignorere, og da fortsetter den å logge trening. Om man pauser, så er den i pause til man skrur på igjen. Det er mulig å glemme, og da ignorer klokka at jeg åpenbart er i gang igjen. Det irriterer litt.


#37

Input sa for siden:

Det skjønner jeg, men heller det enn at jeg må forlenge pausen hele tida.


#38

Tallulah sa for siden:

Hm, prøver å tenke på hva min gjør, men tror ikke jeg peiler pausefunksjonen. Når jeg trener styrke kan man ta s lang hvile man vil mellom settene. Når jeg trener intervaller pauser jeg bare ikke.


#39

Input sa for siden:

Jeg bruker treningsmodus når jeg f.eks. er på sykkeltur med ungene, og da pauser jeg mens vi stopper for å spise is. Da jeg ikke var syk eller i opptreningsmodus, brukte jeg bare treningsmodus når jeg faktisk trente, og da hadde jeg ikke den utfordringen. :knegg:


#40

Tallulah sa for siden:

Skjønner! I sånne situasjoner stopper jeg den bare og starter en ny økt.


#41

Gerbera sa for siden:

Jeg ignorerer bare, det går fint. Jeg har ikke brukt pausefunksjonen enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.