Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkehjelp trengs

#1

banana sa for siden:

Hei, jeg strikker Garnstudio 114-2 i str. XL. Jeg skal snart sette masker på tråd til halsen. Jeg er usikker på (siden pilen står midt på en rad) om jeg skal strikke raden med pilen før jeg setter masker på tråd for første gang, eller etter.

Jeg lurer også på hvordan det skal strikkes videre; siden det er 4 rader i mellom de to siste forekomstene av "ta 1 m løst av p, 2 rett, løft den løse m over" vil nødvendigvis en av disse måtte strikkes fra vrangen. Hvordan skal man gjøre det? Jeg vil jo at masken på disse to "heller" samme vei som de tidligere.


#2

Myria sa for siden:

Jeg tenker du skal sette maskene på tråd samtidig som du strikker raden med pilen, altså at du følger diagrammet på de maskene du ikke setter på tråd.

Tre vridd vrang sammen vil få maskene til å helle riktig vei på rettsiden, men det kan være litt tungvint å strikke kanskje. Du kan prøve en mindre pinne til akkurat disse maskene?


#3

banana sa for siden:

Hmm. Det blir jo ikke riktig. Jeg skal løfte en maske over to (separate) masker, altså at 3 blir til 2 masker, og den som ligger rundt de andre skal helle mot venstre.

Jeg lurer på om jeg fra vrangen må strikke 2 vrang, ta de tilbake på venstre pinne og løfte maske nr. 3 på venstre pinne over de to jeg har strikka også flytte dem tilbake på høyre pinne.


#4

Myria sa for siden:

Ja, jeg leste litt fort ser jeg. Jeg trodde du skulle strikke to rett sammen før du drar den løse over slik at tre masker blir til en. Da er jeg litt mer usikker, men du kan jo prøve deg fram og se hvordan resultatet blir på retten.


#5

banana sa for siden:

Ja, jeg får gjøre det. Takk for sparring!


#6

banana sa for siden:

Må ta dette opp igjen. Det funker ikke. For å gjøre det som står i oppskriften må jeg sette en rapport fra slutten av omgangen på en tråd, og en fra begynnelsen av neste omgang, siden omgangen slutter/begynner midt foran. Da blir det en rapport med 7 masker (den under pilen), og en med 6 masker (den med pilen). Det blir 13 masker, ikke 14. Jeg skjønner ikke hvordan de tenker.


#7

Myria sa for siden:

Håper du finner ut av det. Jeg har også nettopp strevd med en oppskrift jeg ikke synes beskriver framgangsmåten særlig godt og jeg måtte rekke opp halvparten av det jeg hadde strikket og tenke ut en løsning selv. Det blir veldig bra, men det var en stund jeg søkte rundt etter andre oppskrifter med samme garn fordi jeg ikke hadde lyst til å starte på nytt. :sur:


#8

banana sa for siden:

Jeg finner ikke ut av det. :nedfor:


#9

Myria sa for siden:

Er det mulig å strikke to vrang og så sette de to maskene tilbake på venstre pinne og trekke maske nr 3 over de to vrange før du setter maskene tilbake på høyre pinne og fortsetter? Blir det riktig kanskje, for da vender den masken du har tatt løst av motsatt vei på retten?


#10

banana sa for siden:

Jo, den biten med akkurat de tre maskene finner jeg ut. Men det er dette som jeg skrev et par innlegg lenger opp som gjør at jeg har stoppet helt opp (det handler om når jeg skal begynne å sette masker på tråd til halsen):


#11

Myria sa for siden:

Jeg tenker at du ikke skal strikke de 14 maskene som du setter over på en tråd, du bare setter dem på tråden når du kommer dit uten å strikke dem først. Da trenger du ikke strikke to sammen på slutten av rapporten i raden med pil og da får du syv masker på hver siden av markøren.


#12

banana sa for siden:

Også bare snu med en gang? Åh, det høres jo kjempelogisk ut! At jeg ikke har kommet på det. :duh: :løper hjem for å prøve:


#13

Myria sa for siden:

Ja, nettopp. bare snu med en gang. Håper det hjelper. :jupp:


#14

banana sa for siden:

Det blir det samme, for da må jeg stoppe en rapport før slutten av omgangen, og da får jeg ikke tatt kastet som øker fra 6til 7 masker, så da blir det også 6 masker på tråden før merket, og 7 etter merket. 13 masker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.