Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg å tenke - Strømforbruk, strømstøtte og tidspunkt

#1

Timar sa for siden:

Jeg har et veldig høyt strømforbruk i leiligheten min, og får nok ikke kuttet forbruket særlig uten å gjøre en større investering i modernisering. Leiligheten varmes i hovedsak opp med strøm, panelovner. Disse panelovnene er ikke spesielt smarte, og krever manuell justering.

Gitt dagens strømpriser der det er stor forskjell på prisene natt og dag og strømstøtten beregnes ut fra gjennomsnittsprisen hver dag:
Vil det lønne seg å la ovnene stå på feks 20 grader gjennom hele natta slik at temperaturer er ok når vi våkner? Eller lønner det seg fortsatt å skru veldig ned om natta og opp igjen på morgenen?

Det er jo timene midt på natta at strømmen er billigst. Men funker strømstøtten sånn at jeg faktisk kan tjene på å bruke strøm midt på natta? Fordi jeg får tildelt mer strømstøtte enn strømmen faktisk koster?


#2

annemede sa for siden:

Slik jeg har forstått det - så er det korte svaret ja.
Men du må allikevel betale for strømmen, men du kan kanskje heller skru ned varmen (litt) mens du er på jobb, og så skru litt opp igjen når du kommer hjem?


#3

Polyanna sa for siden:

Det er i hvert fall sant de døgnene prisen er under 70 øre om natten. Da tjener du på å "sløse". Men usikker på hvor gyldig det er med høyere priser. Altså gitt at du lander på et høyere forbruk totalt sett, enn du ellers ville hatt. :vetikke:


#4

Timar sa for siden:

Ja, det er det regnestykket der jeg ikke helt klarer å få grep om, Polyanna. For strømprisen må ihvertfall være vesentlig under snittprisen for at det eventuelt skal lønne seg.

Jeg skrur opp og ned og opp og ned, men jeg trenger egentlig å bruke mest strøm når den er som dyrest, og det må jeg prøve å unngå.


#5

Malama sa for siden:

Det beste er jo om du bruker strøm en liten stund før du står opp, på å vareme opp til et finfint nivå, så kan de slås av/ned når strømmen blir dyr, og så varme opp igjen til du kommer hjem, og ned noe tid før du legger deg.

Det kan gjøre med time dersom det er Av/På som er greia, men om det er å skru opp og ned termoataten, så er det jo ikke som om du jevnlig står opp kl 5 for sette på varmen så et er varmt til du står opp 6,30 liksom.

For ja, vi trenger egentlig alle å bruke mest når den er dyrest. De er derfor den er dyrest da.#7

Erica sa for siden:

Ah, takk for tips! Vi har noen "gamle" varmovner som ikke har noen god ordning for temperaturregulering, dette var jo mye billigere enn å kjøpe ny ovn.


#8

Malama sa for siden:

Ahh, med den slipper du å stå opp kl 5, og komme hjem et par tier før du kommer hjem ja :)


#9

Timar sa for siden:

Takk, Neket! Finnes noe sånt i billigere versjon, mon tro? Jeg må ha flere, men trenger neppe så fancy spesifikasjoner.


#10

Primrose sa for siden:

Du har helt enkle i 3-pack på Claes. :jupp:


#11

Timar sa for siden:

Takk! Kikket på dem, men ser det står spesifisert at de kun er til lamper, ikke varmeovner. Greit at det er rett dimensjonert!


#12

nokon sa for siden:

Viss du kobler til sånn timer, er det kjempeviktig at du ser på wattstyrken på mellomleddet og ovnen, med tanke på brannfare.


#13

-ea- sa for siden:

Hvis du har Glamox panelovn med sånn scrolle-hjul for temperatur øverst på ovnen, så kan temp-enheten byttes med en elektronisk programmerbar.


#14

IzziCreo sa for siden:

Vi har smart plugger fra Mill til noen panelovner på hytta som ikke har WiFi. Det gjør ovnene smarte ved at du kan regulere dem via app. Sikkert liknende de fra Adax. Det er en god investering til eldre panelovner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.