Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er de varmeste vinterskoene?

#1

Input sa for siden:

Jeg er villig til å betale nesten hva som helst, men ikke helt 4000,- som de Birkenstock-skoene jeg egentlig ønsker meg koster... :sparke: De må altså veldig gjerne likne på disse, men disse er jo ikke vintersko, så om jeg var villig til å betale for dem, hadde det ikke hjulpet.

Jeg trenger de varmeste og beste vinterskoene, som er pene nok til å bruke til/fra jobb og helst til kjoler også. Må enten kunne kjøpes i butikk i Oslo eller fra en nettbutikk som sender veldig raskt og som det er enkelt å returnere til, siden jeg har dusteføtter.


#2

Magica sa for siden:

Dette svarer ikke helt på det du spør om, men jeg fikk meg varmesåler i fjor (som kan lades opp), og så kjøpte jeg meg noen ikke så dyre vintersko på sport outlet som sålene passet i, og som foten min så passet i. Varmesåler med fjernkontroll holder beina dine varme!

Det kvalifiserer kanskje ikke til å være noe som er bra nok til kjole da.


#3

Input sa for siden:

Hvor får man det? Tar de stor plass i skoen?



#5

Hyacinth sa for siden:

Panama Jack er på tilbud på Eurosko nå. Jeg synes de er griselekre, men jeg kan knapt forsvare å ha vintersko i Stavanger, selv om vi faktisk har mye snø nå.

Jeg vet ikke hvor varme de er, da. Men det er jo vintersko. Og de ligner på de på bildet ditt.




#8

Input sa for siden:

De så veldig digge ut! Men de er så utrolig strenge med at man ikke kan gå inn på jobb med brodder, så da må jeg ha med meg sandaler frem og tilbake og bytten utenfor, og det orker jeg ikke... :sparke:

Mannen har de og han er ikke superimponert. Og da blir de nok for kalde for meg, jeg er i en ganske annen liga enn ham. :knegg:

Wow! De så helt magiske ut. Men jeg må som regel ha ganske smale sko, så spørs om det kommer å passe da. Kan skrive de på ønskelista, for det så jo utrolig deilig ut.

Blir de ikke veldig raskt nedtråkket og stygge?


#9

Hyacinth sa for siden:

Greit å vite, da stryker jeg dem fra ønskelisten. :knegg: Trenger dem egentlig ikke uansett…


#10

Lavender sa for siden:

Ugg Adirondack, de bootsene. Jeg er på andre paret siden 2007. Jeg går mye, brukte første paret i to permisjoner, gikk fort en mil om dagen. Jeg hadde et par Blackstone, de var aldri varme, satt ikke godt på foten og ble nettopp solgt. Jeg har tro på Shepherd, vi har bare tøflene i bruk, et par Uggs lignende i julegave.


#11

Luftslottet sa for siden:

Jeg har et par kjempevarme og gode og holdbare fra Merrell, men de varer og varer, så jeg finner ikke noe som ligner. Hvis jeg skulle kjøpt nye i samme gata, ville jeg sett på noe i denne duren: Skinn utenpå og ordentlig ull inni og ingen sømmer som kan gå opp nede.

Noe sånt?
www.fjellsport.no/merker/baffin/baffin-high-park-brun-222363?channable=013b486964003136392d37383738f9&variantId=169-7878&gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYOELBJY9y6RKLsVavPrgsnrUiG646Fw7oGifvuTr56SxqciJuK6BahoCnqEQAvD_BwE


#12

løve70 sa for siden:

Uggs Adirondack ja :nemlig: De er så absolutt de varmeste støvlettene jeg har hatt. Finnes både i lav og høy modell. De høye er fine til kjole, men litt upraktiske å ta på.
www.boozt.com/no/no/ugg/w-adirondack-iii_26881497/224642863?localLanguage=1&gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYBKeSznzvsNRCOOI730Rj4mXhFIFQ0Cvdc2T1DE7bMyzhea5tyNXdhoCRrIQAvD_BwE


#13

Isprinsessen sa for siden:

Nesnalobben er desidert varmest. Obs veldig små i størrelsen


#14

Elise sa for siden:

Det kommer nok litt an på hvor mye man går og hvordan man tråkker. Jeg og begge ungene kjøpte for ca to år siden, mine er like fine fortsatt, og ene datterens er også ganske bra, men hun andre måtte kaste de etter en sesong.

Jeg bruker joggesko når jeg skal gå langt, og disse på kortere turer og situasjoner hvor jeg ikke får varme pga bevegelse.



#16

nokon sa for siden:

Heile poenget med dei skoa eg har kjøpt er at broddene er vendbare, slik at du bare flipper dei opp ned når du skal inn. Det er det som er så genialt.


#17

Gerbera sa for siden:

Panama Jack må være de kaldeste vinterskoene jeg har eid.

Jeg elsker mine UGGS som jeg har arvet etter eldste, de er blitt ganske stygge, men de var jo brukt i utgangspunktet når jeg overtok de.

Nå får du de sorte nesnalobbene med sort såle, straks mer anvendelige enn med blå såle synes jeg.

Ellers synes jeg Duckfeet var veldig gode, de passet også fint til kjole.
trapessko.no/produkt/duckfeet-arhus-nott/?storrelse=46&wickedsource=google&wickedid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYGRGZ9Bnxpzig4jSiyGlrQxqy58c8qGJ_v88ujUeprHCjd8Osj1hNRoCRvcQAvD_BwE&wickedid=&wcid=17653077091&wv=4&gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYGRGZ9Bnxpzig4jSiyGlrQxqy58c8qGJ_v88ujUeprHCjd8Osj1hNRoCRvcQAvD_BwE
Jeg hadde disse.


#18

veobra sa for siden:

Lillevinkel Sko har eget merke som likner på uggs. Datter har disse og hun fryser lett. De er fortsatt fine etter en sesong. Obs, de er på halv pris i dag, fren til kll 10 i morgen. Kalendertilbud.
lillevinkelsko.no/


#19

Input sa for siden:

Duckfeet var jeg VELDIG glad i, men etter at jeg gikk ned veldig mye i vekt har de blitt for brede for mine føtter. Det er en tragedie, for jeg synes de har verdens fineste vintersko. :leppe:


#20

Gerbera sa for siden:

Kunne du ha lagt i en halvsåle foran da, for å få de til å passe bedre?


#21

gnuri sa for siden:

Jeg må bare kommentere dette. Jeg har flere panama Jack, og noen av de er slett ikke varme, men noen er virkelig varme. Når jeg tenker meg om er det de eldste som er varme. Kanskje de har gjort noe med produksjonen etter de ble mer kjent?


#22

My sa for siden:

Jeg synes heller ikke mine Panama Jack er veldig varme. Har et par litt "finere" fra Bianco, også i skinn, med ull inni, men både ulla og sålen virker tynnere enn på de fra Panama Jack. Likevel er de fra Bianco minst like varme. Litt rart egentlig, men de er kanskje litt romsligere. Ulla inni Panama Jack-skoene er såpass tykt at de blir trangere inni.


#23

Adrienne sa for siden:

Jeg er på tredje sesong med mine Panama Jack, og de er veldig varme. Stod og ventet på tog i ti minutter i 13 minus i dag morges og merket det ikke på temperaturen på føttene. (Resten av meg, derimot...)


#24

Nera sa for siden:

Jeg har Panama Jack chelsea boots, og de er det glatteste man kan tenke seg, jeg tror jeg kan falle stående på flatt underlag i ti minus i dem, og da hjelper det ikke at de er foret med lammeskinn.

Jeg har Cougar Pillowboots til de kaldeste dagene. De er dessuten smale og fine i fasongen, og jeg har ikke opplevd å fryse i dem.


#25

Tjorven sa for siden:

Jeg har kjøpt forede DcMartens-støvletter med glidelås. Fint nok til kjole og varmt nok også. Jeg har kjøpt dem store nok til at det er plass til et par tynne ullsokker i tillegg til strømpebuksa på kalde dager.



#27

Shun sa for siden:

Nå kjøpte jeg Duckfeet. Har vært på jakt etter fine nok vintersko, så jeg håper de passer bestillingen!


#28

Malama sa for siden:

Mine sko er i alle fall ikke de varmeste.

Jeg har kjørt bil. Som mannen hadde satt på og skrapet så jeg sto ikke ute og gjorde det engang. Gått fra bilen og inn på kontoet. Og tærene mine var kalde lenge før jeg kom på jobb. En 15 min kjøretur i iskald bil, 10 kuldegrader ute.

Jeg tror jeg ønsker meg sånne varmesåler. Men da må jeg altså sikkert ha nye sko også.


#29

Miromurr sa for siden:

+1 på Ugg Adirondack. Særlig de høye, de holder meg varme uansett. Og de er gode å gå i, jeg går mye siden jeg ikke har bil.


#30

Magica sa for siden:

Det er skikkelig genialt med varmesåler, og du får fine vintersko til en hyggeligere pris på f.eks sport outlet.


#31

Timar sa for siden:

Mine er også varme. Har disse, eller noen som ligner veldig: www.zalando.no/panama-jack-vinterstovler-black-pa311y00f-q11.html



#33

Pepper Lemon sa for siden:

Panama Jacks kommer i ulike varianter, må velge de som er laget for snø og is. Jeg bruker det, etter flere år med adirondackene til UGG. Panama-bootsene jeg bruker er skikkelig digge. Og fine.


#34

My sa for siden:

Jeg har den typen Panama Jacks som heter Igloo og skal være veldig varme, med snøring, grov såle og tjukt ullfor. Fortsatt ikke de varmeste skoene jeg har hatt, og jeg blir kald hvis jeg står i ro. De varmeste er noen fra Merrell, som dessverre ikke finnes lenger (Natalya).


#35

Gerbera sa for siden:

Det var disse fra Panama Jack jeg hadde også. Jeg ønsket meg de av mannen til jul, og ble overlykkelig når jeg fikk de. Solgte de i smug noen måneder etterpå :flau:


#36

Musemus sa for siden:

Jeg fikk igjen mine Ugg Adirondack i dag fra skomakeren, og har gått en tur med dem i -19 i kveld. Altså, jeg elsker dem! Det er som å gå med varmesåle, de er så gode og varme.


#37

Input sa for siden:

Spørs om jeg ikke må teste noen sånn Ugg da. Siden så mange av dere nevner de. Men jeg synes egentlig ikke de er kjole-pene…. :sparke:


#38

Hyacinth sa for siden:

Jeg trodde i mange år at navnet Uggs kom av ugly… :sparke:


#39

Malama sa for siden:

Det syntes ikke jeg heller de er, men de svarte så helt kurant ut til mitt bruk, som ikke er kjole-pene. Så mulig jeg må ønske meg noen sånne.

Eller varmesåler.



#41

Hyacinth sa for siden:

Jeg har noen eldgamle vi vintersko fra Merrell, men sålen er så glatt at det er livsfarlig. På den andre siden ser de helt butikknye ut fremdeles, selv om de er minst 15 år. Det skal de jaggu ha.


#42

Isprinsessen sa for siden:

Ugly sheep shearer boots


#43

Karamell sa for siden:

De varmeste jeg har er nok mine lave ankel-Uggs, de som alle synes er stygge, men jeg liker de.

Men de jeg bruker mest er noen svarte fra Nude of Scandinavia, kjøpt for en del år siden og de er varme og jeg bruker de stadig vekk til kjole. Det er disse, men Nude har jo mange, kanskje penere med glidelås på siden og ikke foran, slik mine har. Jeg har smal, men lang fot. www.footway.com/no/product/millan-softy-nero?gclid=Cj0KCQiA4uCcBhDdARIsAH5jyUl37UjcOIDeLriSPRc1n2Pc7kUWw-JwAngHG5tDEmYN3PZtDPO2KjQaAvnmEALw_wcB


#44

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg har et par forede chelseaboots fra Lille Vinkel sko sitt egne merke som funker til kjole, som er gode og varme (men ikke like varme som de aller varemste vinterskoene mine), lillevinkelsko.no/skoletter/lille-vinkel-sko/m79203-00-0:

Finnes også i en utgave med snøring.

Ellers kjøpte jeg meg disse fra Mono i vinter; de er gode og varme men kanskje ikke helt i kjolesegmentet. Finnes også i andre farger og modeller som er høyere opp ankelen:


#45

Musemus sa for siden:

Den ser jeg, de er veldig vinter-støvlete. Men de er varme!


#46

løve70 sa for siden:

De høye er finere til kjole, men enig i at de er mer varme enn fine ;)


#47

Malama sa for siden:

Men dere som sier at skoene deres er varme.

Er dere sånne som fryser til vanlig?

Noen av oss er jo mer tilbøyelig til å fryse, særlig på sånne ekstremiteter som fingre og tær.

Jeg fryser altså når jeg kjører bil. Jeg er rett og slett så kald på tærene etter en 20 min kjøretur at jeg gleder meg til å ta av skoene og sitte på beina.

Jeg har ullsokker på, ja.

Det hjelper lite med tips om varme sko fra dem som ikke fryser sånn til vanlig. Jeg kjenner folk som kan gå i sommersko på snø. Uten at tærene blir til istapper det ter timer å varme.

Jeg ligger under et pledd nå. Med ullsokker. Stua holder 21 grader, jeg fyrer. Noe gulvkaldt. Men, her jeg ligger, god og varm for det meste. Så kjenner jeg at jeg har 10 isbiter der nede på føttene.


#48

Input sa for siden:

Jeg fryser på en måte som ikke kan sammenliknes med noe annet etter kreften. Jeg var frossen før, men dette er er helt nytt nivå.

Men i dag har jeg stått stille og servert gløgg i 45 minutter i -12 uten å fryse i disse magiske skoene. Hadde Ulvang-sokk inni og var ikke det minste kald på føttene. Men de passer i hvert fall ikke til kjole.
www.xxl.no/columbia-bugaboottm-iii-vinterstovel-dame-svart/p/1150888_1_style?gclid=CjwKCAiAheacBhB8EiwAItVO2yeaWs0Y7UYNVLnE5YaqxtRd16mHMmTPpzJy_rEHx35qGJVtgzeWfhoCkrwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds


#49

Lhi-My sa for siden:

Jeg kjenner en gjeng som kjører hest og slede i dagevis i kalde temperaturer. De sverger til selskinnsko. De er visst varme, men om de er så pene kan man jo diskutere. De er iallfall varmere enn Nesnalobben som jeg har blandede erfaringer med. Jeg synes ikke de er spesielt varme, iallfall.


#50

løve70 sa for siden:

Jeg fryser i beina ja :nemlig: Til og med når jeg løper (med tjukke ullsokker), hender det at jeg fryser. Men i dag holdt Uggs'ene mine meg varm inne i en kald ridehall i 10 minus. Det klarer ingen av de andre støvlettene jeg har.


#51

GinaK sa for siden:

For meg har løsningen vært å kjøpe vintersko i en str større og putte i såle med saueull og bytte de ut når de er passe slitt.


#52

My sa for siden:

Jeg frøs også mye i nesnalobber da jeg var barn. Skrekkelig glatte var de også (akkurat det var gøy da, da jeg var barn). Hadde skaller også, og de var mye varmere (men funket dårlig i vått vær).


#53

meisje sa for siden:

Vinteridrettsforeldre i alpinbakken og på isbanen sier at moonboots er det varmeste. Jeg har løst problemet etter bomkjøp nr 4, med å skaffe meg elektriske sokker. Det sies at elektriske såler er lettere å bruke og minst like gode. De elektriske sokkene holder i ca 6 timer i streng kulde.


#54

Maverick sa for siden:

Selskinnsstøvler er det varmeste jeg vet om, men jeg tror vel ikke jeg hadde kjøpt det nå lell. (Men magisk i førti minus i fjellbygda, ja.)


#55

meisje sa for siden:

Også så jeg en forelder med sokkesko utenpå de vanlige vinterskoene, sånne man bruker på snøhuleturer o.l.



#57

Hyacinth sa for siden:

Jeg har selskinnstøvler som jeg fikk da jeg var 14. De er ikke sånn kanonvarme, synes jeg. Iallfall ikke i sprengkulde.


#58

Niobe sa for siden:

Jeg hadde alvorlig hjertesvikt og dårlig blodomløp i ekstremitetene, var «moderat undervektig», og satt i rullestol. Hvis jeg holdt varmen i noe, så er det varmt. :knegg:

Og selv nå, med normalt blodomløp, så klarer jeg ikke sove uten elektrisk varmeteppe, og må kjøre med tovede ullvotter på hendene. Mannen min kan sitte i t-skjorte i bilen, mens jeg har to lag ull og dunjakke. :knegg:



#60

-ea- sa for siden:

Selskinnssko, ja! Dyre, men mine har vart i snart tyve år. Bruker dem til skjørt også. Alt går til alt når det er kaldt.

Men husker blikkene til de utenlandske turistene jeg møtte i heisen på Hotel Opera, de var kanskje ikke helt enig i skovalget mitt. :humre:


#61

Isprinsessen sa for siden:

Det varierer jo også hva folk synes er kaldt. Kanskje noen bor på en plass der ti minus er superkaldt for dem for det er sjeldent så kaldt og da er skoene varme nok mens en som bor på en plass med -20 eller -30 så blir de skoene kalde.


#62

Lyppa sa for siden:

Ja det er store variasjoner på hva man synes er kaldt og hvor frossen man er av seg.
Jeg er en skikkelig frossenpinn, og fryser uansett hva jeg kler på meg. Ned til -5 kan gå an en stund, men ikke mer enn en time uten å bli kald.
Jeg har selskinnsko, to forskjellige par, og fryser i de også. Til tross for tykke hjemmestrikkede ullsokker og ullsåler. Bruker aldri bomullssokker.
Elektriske såler har jeg prøvd, men de ble fort ødelagt. De fungerte egentlig bare på undersiden av foten og jeg ble veldig klam av dem. Bortkastede penger.


#63

Vianne Rocher sa for siden:

Skal lage dårlig stemning med å si at jeg ikke synes Ugg Adirondack er særlig varme. Jeg har et par som jeg bruker på jobb (i barnehage) og de er holder meg moderat varm i aktivitet, hvis jeg står rolig blir jeg kald fort. Tenker å kjøpe meg sånne Topaz selskinnssko neste gang. Synes ingen av dem er kjolepene btw.

Flere på jobb har moon boots og selv om jeg kan like den retro looken har jeg aldri tenkt at de er pene :knegg:. Men de er jo laget for at man ikke skal fryse på tærne selv i stillstand og -20.

Synes forøvrig at vanlige UGGs (eller schtøggs som min eldste sønn kaller dem) er varmere enn Adirondack men de mangler jo alt på praktisk. Speilblanke, semsket overflate og whatnot. Som tøfler å ha på og aldri kald i dem.


#64

Isprinsessen sa for siden:

Uggs med fotposer er varmt, men ikke pent til kjole.


#65

Synnemor sa for siden:

+1 på Uggs Adirondack. De er veldig varme! I alle fall så varme at fryspinnen Synnemor kunne sitte ute i dypsnøen i 15 minus en hel kveld med dem uten å fryse, sove i sovepose under åpen himmel i samme temp og så ta dem på og tilbringe neste dag i dem uten å være kald. (Jeg sov ikke i dem, da, men hadde lyst!! :knegg: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.