Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Ribbe og stekeos

#1

IzziCreo sa for siden:

Er det mulig å steke en ribbe uten at hele huset lukter intenst mat? Jeg er så var for lukter og typ hardstekt mat er helt skrekkelig for meg. Jeg kunne tatt den i Ultrapro, men vi må nok ha nærmere 3 kg så da utgår det. Stekte en ribbenstek i airfryeren forrige uke og det ble altfor mye lukt. Har nettopp renset viften, så det hjelper nok. Et bursdagsbarn ønsker seg ribbe til middag. Man får kjøpt ribbe ferdig krydret til å putte rett i ovnen sant? Et alternativ er å kjøpe ferdigstekt på Mega, men da kan man jo risikere å få litt tørr ribbe eller har vi bare vært max uheldig?

:hjelp:


#2

IzziCreo sa for siden:

Langtidssteke kanskje? Så kan jeg dele den opp og ta den de siste 15 min i airfryer for sprø svor?


#3

Niobe sa for siden:

Langtidssteking. Vi steker den i ca 10 timer på 75 grader, øker til 225 grader når svoren skal bli sprø. Ribba blir helt utrolig saftig, svoren blir fantastisk sprø og porøs, og veldig lite stekeos.


#4

IzziCreo sa for siden:

Takk, Niobe! Sjekket Matprat eller noe sånt tidligere i kveld, og der stod det 5 timer, men 10 timer er det du vil anbefale? Det ble to ribber på rundt +/- 2 kg som skal stekes samtidig. Steker du den først med svoren ned?


#5

Niobe sa for siden:

Nei, bare rett i oven, svoren opp, ikke noe fiksfakserier.


#6

IzziCreo sa for siden:

Enda bedre! Da tester jeg ut det :jupp:


#7

IzziCreo sa for siden:

Hvor lenge pleier dere å steke den på 225°C sånn ish?


#8

Malama sa for siden:

Jeg pleier bruke en tilnærmet løsning av nrk sin ribbe minutt for minutt. Bare at jeg passer ikke de tidene i det hele tatt, men bare sånn veiledende.


#9

Niobe sa for siden:

Jeg vet sannelig ikke helt, jeg er veldig dårlig på sånt. Til svoren er helt sprø. Men det skal ta kortere tid jo lenger ribben har stått i ovnen, fordi fettet under svoren smelter på en annen måte enn om ribba stekes «hardt». Det varierer også fra ribbe til ribbe. Men det er bare å beregne god tid, ribba kan stå lenge etter den er ferdig.


#10

Tjorven sa for siden:

Når man steker den i 10 timer, så følger man litt med etter at man har satt opp til 225. Jeg gjetter 15-20 minutter. Og når den begynner å poppe, så kjører du på grillelementet i tillegg og da følger du med HELE tiden. Da er det uansett snakk om minutter.


#11

Tjorven sa for siden:

Og enig med Niobe. Det er bare å starte tidlig, for ribba tåler å stå lenge etter at den er ferdig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.