Er det mulig å steke en ribbe uten at hele huset lukter intenst mat? Jeg er så var for lukter og typ hardstekt mat er helt skrekkelig for meg. Jeg kunne tatt den i Ultrapro, men vi må nok ha nærmere 3 kg så da utgår det. Stekte en ribbenstek i airfryeren forrige uke og det ble altfor mye lukt. Har nettopp renset viften, så det hjelper nok. Et bursdagsbarn ønsker seg ribbe til middag. Man får kjøpt ribbe ferdig krydret til å putte rett i ovnen sant? Et alternativ er å kjøpe ferdigstekt på Mega, men da kan man jo risikere å få litt tørr ribbe eller har vi bare vært max uheldig?
Langtidssteking. Vi steker den i ca 10 timer på 75 grader, øker til 225 grader når svoren skal bli sprø. Ribba blir helt utrolig saftig, svoren blir fantastisk sprø og porøs, og veldig lite stekeos.
Takk, Niobe! Sjekket Matprat eller noe sånt tidligere i kveld, og der stod det 5 timer, men 10 timer er det du vil anbefale? Det ble to ribber på rundt +/- 2 kg som skal stekes samtidig. Steker du den først med svoren ned?
Jeg vet sannelig ikke helt, jeg er veldig dårlig på sånt. Til svoren er helt sprø. Men det skal ta kortere tid jo lenger ribben har stått i ovnen, fordi fettet under svoren smelter på en annen måte enn om ribba stekes «hardt». Det varierer også fra ribbe til ribbe. Men det er bare å beregne god tid, ribba kan stå lenge etter den er ferdig.
Når man steker den i 10 timer, så følger man litt med etter at man har satt opp til 225. Jeg gjetter 15-20 minutter. Og når den begynner å poppe, så kjører du på grillelementet i tillegg og da følger du med HELE tiden. Da er det uansett snakk om minutter.