Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket golv i hele huset?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi skal totalrenovere, og da blir der nytt golv i hele huset.

Første etasje er høyest prioritert. Den etasjen vil hovedsakelig bestå av et stort rom som blir kombinert stue og kjøkken.

Hva skal vi tenke på? Vi skal ha varmekabler (I know, strøm, ja. Men vi har ingen kjeller og det er ekstremt golvkaldt.)

Jeg tror jeg vil ha parkett. Men det er mer utseende enn type gulv jeg trenger råd om. Jeg vil ikke ha et mørkt gulv. Jeg vil heller ikke ha et gulv hvor det kommer fotspor etter svette sokker. Det ser jeg at mange gulv lett får. (Vi voksne går ikke rundt med svette sokker, men en tenåring jeg bor sammen med gjør…)

Pris betyr noe. Totalrenovering blir sykt dyrt. Samtidig skal vi leve med gulvet i lang tid.


#2

Hyacinth sa for siden:

Gulv, golv. Hilsen Inkonsekvent.


#3

Che sa for siden:

Vi har et gulv vi ikke helt har valgt selv, men som jeg er veldig fornøyd med. Det er noe som heter tynnparkett (Tarkett Viva) - Det er mer holdbart enn vanlig parkett - men fremstår som parkett. Minuset er at det ikke kan slipes da. - Kan legges der det er gulvvarme.


#4

annemede sa for siden:

Det kommer jo an på veldig mye, har dere hund for eksempel, så ville jeg ikke valgt parkett, men heller noe hardere som ikke slites så lett. Skal man ha varmekabler, så er det ikke så nøye hva man har. Men jeg ville ikke hatt fliser.
Om dere ikke har dyr, så synes jeg at et lyst treslag er fint.


#5

Hyacinth sa for siden:

Skal sjekkes. Takk!


#6

Hyacinth sa for siden:

Ingen hund.


#7

Hyacinth sa for siden:

Men jeg vil ha en farge som er litt varig. Som tåler noen år og ikke er veldig trendy på en sånn måte at det ikke varer.

Jeg vil gjerne også ha tips om overflate. Nå har vi en matt, børstet parkett som ingenting viser på. (Ikke valgt selv.) Men den er relativt gul. Det liker jeg ikke like godt.


#8

annemede sa for siden:

Jeg tror at alle treslag blir gulere med tiden, og med sollys. Så da må man i tilfelle bruke solskjerming aktivt for å unngå gulning. Lakk med UV-filter kan hjelpe noe.


#9

Hyacinth sa for siden:

Litt gulning blir det nok, men noen treslag er verre enn andre. Vi har eik. Den er nesten oransje.


#10

Hyacinth sa for siden:

Men jeg liker litt varme. De veldig kalde fargene alle skulle ha for noen år siden tror jeg at jeg dropper.


#11

Che sa for siden:

Eik blir jo ganske gult - det tror jeg vel alle treslag blir - så da er kanskje laminat bedre?

Det vi har (vi har eik) - også børstet uten at ting vises - det er også lagt i trappa, noe som gir en veldig fin helhet, synes jeg.


#12

frukt sa for siden:

Jeg hadde hvitoljet parkett der jeg bodde før, og det ble ikke gult. Veldig likt den som heter White sand oak. Jeg hadde gått for Arctic oak, eller Northern light oak om jeg skulle valgt.

www.pergo.no/nb-no/tre/lofoten


#13

Shun sa for siden:

Jeg vil bare inn og fraråde laminat.

Jeg leste mange her inne som valgte laminat fordi den var mer ripebestandig enn parkett, og fant et vannsikkert og Svanemerket merke jeg la i hele leiligheten.
Den er merkelig myk, og fikk stygge merker bare av at jeg dro et møbel litt bortover.

Så jeg har et stygt plastprodukt som ikke holdt. Det blir ikke det neste gang.


#14

IzziCreo sa for siden:

Vi har Alloc hvitoljet eik og en furu variant (laminat) og gulvene ser seriøst like nye ut som da vi la de for 12 år siden. Og vi hadde katter som levde noen år etter vi la det (som lagde tydelige merker i det veldig sterke Boen skipsgulvet vi hadde før, derfor ikke mer parkett på oss). Ingen gulning heller. Ingen riper, men et lite hakk etter en kjøttkniv falt med spissen ned en gang. Med varme i gulv så fjerner man jo også den kalde overflaten laminat kan ha.

Med voksne barn og ingen dyr, så hadde jeg nok vurdert parkett. Vi har det på hytta og det holder seg fint (kunne ikke velge), MEN man kan jo f.eks. ikke legge tepper uten at det preges av sollys. Og vi har solskjerming som brukes mye.


#15

Polyanna sa for siden:

Jeg tenker kanskje oljet eik? Brede planker. Da kan dere olje igjen (relativt enkel prosess) om det etter hvert skulle gulne?

Jeg syns eik er veldig klassisk og tidløst, og angrer på at vi ikke valgte det en gang i tiden.

Har dere vurdert vannbåren varme og jordvarme? Det er en større investering, men skal lønne seg over tid. Det angrer jeg OGSÅ på at vi ikke gjorde.


#16

Madicken sa for siden:

Vi har parkett i ask i (nesten) hele huset. Veldig fornøyd, den holder seg fin og lys og tåler en støyt.


#17

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle tips! :blomst:

Vannbåren varme funker ikke her (borettslag). Dessverre.


#18

Tallulah sa for siden:

Da jeg vokste opp hadde vi såpeskurte gulv, og jeg har alltid likt det veldig godt. Nå er det jo moderne igjen, men syns allikevel det er en ganske tidløs look. Krever endel vedlikehold da.


#19

Hyacinth sa for siden:

Hm, jeg vet ikke helt angående vedlikehold… :gruble:

En helt annen ting:

Skal prøve å forklare så forståelig jeg kan. Nesten hele første etasje blir et stort rom i vinkel med kjøkken i vinkelen, liksom. På den ene veggen skal det være en dobbel (eller halvannen) skyvedør i glass ut mot gangen. I enden av gangen vil trappen opp til andre etasje gå.

Det jeg lurer på er hvilket gulv vi skal legge i gangen. Det vil bli varmekabler der også, men nå har vi parkett i gangen (ikke lagt av oss), og det er ikke spesielt smart. Jeg tenker fliser eller noe annet. Men jeg vil gjerne at parketten i resten av huset skal fortsette ut mot gangen iallfall der hvor trappen går. Jeg vil ha en helhet, og jeg vil ha samme golv under meg når jeg går fra stua, gjennom glassdøren og ut mot og foran trappen, hvis dere skjønner.

Det lar seg jo gjøre, men da må golvet på gangen deles i to et sted. Vil dette virke veldig rart?


#20

Geitrams sa for siden:

Vi har Tarkett Eik Shade Essence plank og er veldig fornøyd med det. Det har naturlig, varm eikefarge. Ikke spesielt gult, men vi har uv-glass i vinduene. Mulig det hjelper?

Du kan jo ha parkett i det området du ønsker og bryte av med fliser i det andre området?


#21

-ea- sa for siden:

Fliser er kaldt å gå på, jeg ville heller valgt ordentlig linoleum, Forbo Marmoleum er kanskje merkenavnet. Naturmateriale, miljømerket, deilig å gå på barbeint. Finnes som klikk-gulv i ulike formater, og i flisfasong som skal limes.


#22

Tallulah sa for siden:

Om du tenker som flisene i gulvet som et "teppe", liksom, visuelt. Så tror jeg det kan funke. Syns det var litt vanskelig å visualisere det du forklarer, men om jeg forsto det riktig tror jeg det kan funke med fliser der man tar av seg sko og slikt, også møter den biten tregulvet fra stua mot trappa.


#23

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er litt sånn jeg tenker. Men da må det bli en slags kant et sted. Og så må jeg prøve å tilpasse det til garderobeskapene, sånn at de ikke blir stående oppå skjøten.


#24

IzziCreo sa for siden:

Vi har fliser i gangen som møter gulv. Jeg kan ta bilde for deg hvis du vil (men får ikke lagt inn bilder her inne) :nikker:


#25

Hyacinth sa for siden:

Takk! Gjerne! Sender nummer.


#26

sindrome sa for siden:

Jeg liker godt hvitoljet eik i farge. Det er akkurat passe nøytralt i fargen, ikke sånn kjempekaldt og ikke for varmt heller. Har den fargen på mitt laminatgulv (som jeg er kjempefornøyd med etter 16 år og stadig for komplimenter for) som ligger i både første og andre etasje.



#28

Galathea sa for siden:

Vi fikk laminat i kjelleren etter en vannskade ødela parketten. Laminat har blitt utrolig mye penere de siste årene, den ser og kjennes helt ut som parkett, og en fordel er at den kjennes varmere ut enn parketten i naborommet, kanskje fordi den er tynnere og slipper gulvarmen lettere opp?


#29

Hyacinth sa for siden:

Takk, alle!

Frukt, vet du hva den koster? Den var fin.


#30

frukt sa for siden:

Det varierer veldig. Det var ikke den dyreste da jeg kjøpte. Obs Bygg har stadig tilbud på gulv, så jeg ville sjekket der.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for Romantic oak, men den var utsolgt og jeg ville ikke vente på at de fikk den inn igjen.

www.obsbygg.no/gulv-og-tilbehor/laminatgulv/2335371?v=ObsBygg-5415125488872


#31

frukt sa for siden:

299 per kvm akkurat nå.


#32

Syrinx sa for siden:

Fekk hint om innlegg i feil tråd og det var det. 100% :humre:


#33

Hyacinth sa for siden:

Ikke dumt!


#34

Hyacinth sa for siden:

Haha, nå ble jeg veldig nysgjerrig :knegg: Sex og samliv?


#35

Syrinx sa for siden:

Hehe, nei. Men kan no alltids produsere noko som kan leggast der også. :humre:


#36

Hyacinth sa for siden:

:D Gleder meg!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.