Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjampo for sensitiv hodebunn

#1

Tjorven sa for siden:

Både jeg og mannen min har det jeg vil beskrive som sensitiv hodebunn. Med veldig mange forskjellige sjampoer så begynner det å klø og etterhvert flasse, men hvis jeg finner en god for sensitiv hodebunn, så holdes det under kontroll. Jeg tror ikke egentlig at det er vanlig flass-sjampo jeg trenger, men det er mulig jeg tar feil.

Tidligere har jeg byttet på en del, men alltid funnet tilbake til en fra Redken (hvit med rød skrift). Den finner jeg ikke lenger. Nå bruker jeg en fra Wella som er grei nok, men den er ikke super.

Ginger fra Body Shop fungerer IKKE etter hensikten.

Er det noen som har tilsvarende utfordringer og som har et produkt å anbefale?

(Jeg bruker både sjampo og balsam, men jeg velger balsam etter hvilken sjampo som passer håret.)


#2

Ine sa for siden:

Ville prøvd aco fra apoteket.


#3

Syrinx sa for siden:

Det som har vorte mi redning, har funka i 16-17 år no, er å bruke Vichy Derco ein gong i veka ca. Då toler eg å bruke (nesten) all slags sjampo til dagleg. Balsam skal eg ikkje uttale meg om, det brukar eg sjeldan.


#4

sindrome sa for siden:

Jeg har sensitiv hodebunn og har brukt eleni og chris sin sensimin? Den funker greit, nå har jeg kjøpt Ohairo ohairo.com/ shampo med litt tjære ser det ut som, som jo skal være bra for problembunn. Synes jeg klør mindre kun etter to ganger, så ja - so far, so good.




#7

Isolde sa for siden:

Den Ellisiv linker til har fungert her. Det aller viktigste for meg er at de ikke inneholder MI. En periode var det nesten umulig å finne sjampo uten, og da ble jeg sår uansett hvor mild den skal være.


#8

Cauchy sa for siden:

Jan Thomas Pure shampoo er den jeg bruker for tiden og fungerer overraskende bra for min hodebunn (skal innrømme at jeg var litt skeptisk). Jeg begynner også å klø av feil shampoo og Ginger fra Body Shop var helt krise.



#10

Toffskij sa for siden:

Jeg sliter også skikkelig med det der, men Wella Invigo Balance Senso Calm funker som bare det for meg. Takk og pris! Men det er kanskje den du alt bruker?


#11

Isa sa for siden:

Hos meg funker heller ikke den med ingefær fra Body Shop. Best erfaring med Pure av Jan Thomas og Tea tree shampoo fra Paul Mitchell.


#12

Tjorven sa for siden:

Og der hadde jeg effektivt sørget for at Facebook-ferden min overfylles av sjampo for de med sensitiv hodebunn. :dåne:


#13

venla sa for siden:

:knegg:

Selv synes jeg det hjelper å bytte type av og til. Nå bruker jeg shampoo-bar fra Alter/native som er mild og uten tilsetningstoffer.



#15

Turban Smukk sa for siden:

Denne har vært helt magisk for meg. Og jeg hadde absolutt null tro på den.
For ca 2,5 år siden begynte jeg å få enormt med flass i hodebunnen, men ikke sånt flass jeg har hatt før, mer sånn helt finkornet hvitt. Det har klødd noe helt vanvittig og har vært ganske skjemmende (helt hvitt på alle plagg, synlig i hodebunnen og jeg har klødd meg helt fordervet). Nå er all, absolutt all kløe borte. Det er helt utrolig.


#16

Mikkeline sa for siden:

Jeg tror den Redken du leter etter heter «scalp relief». Den har byttet design. Mener den er på grå tube nå.


#17

Robyn sa for siden:

Eldste her sliter med sensitiv hodebunn som fort blir flassete og sår, og for han også har KMS headremedy vært god.


#18

Tjorven sa for siden:

Så det er den samme? Hvorfor kan den ikke bare ha lik flaske som de andre sjampoene til Redken?


#19

Lyppa sa for siden:

Jeg får kløe og blir sår i hodebunnen av alt jeg har prøvd, unntatt Neutral sin shampo. Billig og bra, selges hos Coop :)



#21

annemede sa for siden:

Her er det faktisk head and shoulder som funker for de med sensitiv hodebunn.


#22

Benzo sa for siden:

Den funker veldig bra på meg også. Av alt jeg har prøvd, og det er ikke lite, så er Head&Shoulder og Maria Nila de eneste hodebunnen min tåler. Håret blir litt crazy av HS, så jeg pøser på med litt godsaker innimellom.


#23

Tjorven sa for siden:

Den er FULLSTENDIG KRISE for min hodebunn. Da får jeg store kaker som klør infernalsk.


#24

annemede sa for siden:

Da utgår den. :nemlig:


#25

Ellisiv sa for siden:

Hehe... Jeg kunne like gjerne vasket håret i salmiakk som å bruke Head&Shoulder. Fryktelige greier, gjør hele hodet mitt om til en kjøttkake på no time.


#26

Tjorven sa for siden:

Det er jo fascinerende hvor forskjellige reaksjoner vi har på de samme produktene. Men det var jo litt av formålet med denne tråden.

Jeg er interessert i å høre hva som funker for dere som reagerer på Head&Shoulders, for det er dere jeg har likt reaksjonsmønster som.


#27

Nera sa for siden:

Mannen min har sensitiv hodebunn og eksem, men ikke flass, og han er på ørtende flaske av LRP Kerium Extra Gentle Shampoo, etter at alt annet har gitt ham kløe og stram hodebunn.


#28

Pamina sa for siden:

Denne har fungert godt på meg, Kérastase Specifiqué Bain Riche Dermo-Calm Shampoo

Det betyr jo ikke at den er god for din hodebunn, men kanskje verdt et forsøk?


#29

nokon sa for siden:

Eg sleit mykje med både dette og eksem, såpass at eg fekk allergitest hos hudlege fir 15 år sidan. I sånne prikketester sjekker dei for ein del vanlege tilsetningsstoff i kosmetikk. For meg har eg fått eit nytt og betre liv av å vite kva det er eg ikkje tåler.

Eg fniser litt over «sensitiv hud» innimellom, og reagerer som Tjorven på Head and Shoulders. Så mi anbefaling er å finne ut kva det er ein reagerer på. Viss ikkje blir det jo som å spise laktosefritt mot nøtteallergi.

Personleg tåler eg veldig godt Cantu sine produkt og held meg til dei. Dei er rimeligst på Normal.


#30

Galathea sa for siden:

Jeg har funnet ut at det ikke nødvendigvis er shampoen jeg reagerer på, men fuktig hodebunn, jeg har veldig tykt hår og om jeg vasker det ofte og lar det lufttørke, så begynner hodebunnen å klø og flasse. Datteren min har samme tykke hår og har det på samme måte.
Mulig det er sopp eller noe, jeg fikk kurert det med en runde Fungoral, og så har jeg begynt å føne håret, eller ihvertfall hodebunnen så huden tørker hurtig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.