Jeg har tenkt å lage asiatisk ribbe til et førjulsselskap
Jeg har funnet en god oppskrift i en tråd her inne. Men sliter litt med tilbehør.
I den oppskriften jeg har funnet anbefaler de potetstappe. En annen foreslår nudler. Ingen av delene er veldig fristende.
Jeg ser at noen her har hatt coleslaw til. Og det er jo et alternativ, men ikke nok synes jeg.
Jeg tenker i hvert fall en salat.
Usikker på ris, eller kanskje ovnsbakte poteter.
Tar gjerne i mot tips på ting som har fungert.
Jeg skal i tillegg ha to ikke-kjøttspisere. Så om jeg klarer å lage godt og nok tilbehør til at det blir en middag for dem også er det supert. Ellers må jeg lage et vegetaralternativ.
Hva med å servere ribben i skiver i steam buns sammen med f.eks. en asiatisk kålsalat, strimlet agurk, syltet gulrot og en god saus? Du kan lage et vegetarisk alternativ til ribben ved å steke f.eks. sopp sammen med finhakket hvitløk, revet ingefær og en saus av soyasaus, brunt sukker, sriracha og litt sesamolje.
Steambuns og kinesiske pannekaker? Begge deler kan man kjøpe i frysedisken hos asiamaten dersom man ikke orker lage selv. Jeg syns asiatisk ribbe er godt med samme tilbehør som crispy duck egentlig, hoisin saus, vårløk, agurk og syltet rødløk f.eks.
Syltet kinakål
1/2 kinakål
1/2 agurk
4 vårløk
1 dl eddik (7 %)
1 dl sukker
en god klype flaksalt
1 ts revet frisk ingefær
1 rød chili
1 ss fiskesaus (fish sauce)
2 ts sesamolje
Skjær kinakålen i strimler og agurk og vårløk i tynne skiver. Ha alt over i en passende bolle eller lignende. Finsnitt chilien. Bland sammen eddik, sukker, ingefær, chili og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell laken over grønnsakene. La kinakålsalaten stå å trekke en times tid før servering.