Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til asiatisk ribbe

#1

Blå sa for siden:

Jeg har tenkt å lage asiatisk ribbe til et førjulsselskap

Jeg har funnet en god oppskrift i en tråd her inne. Men sliter litt med tilbehør.

I den oppskriften jeg har funnet anbefaler de potetstappe. En annen foreslår nudler. Ingen av delene er veldig fristende.

Jeg ser at noen her har hatt coleslaw til. Og det er jo et alternativ, men ikke nok synes jeg.

Jeg tenker i hvert fall en salat.

Usikker på ris, eller kanskje ovnsbakte poteter.

Tar gjerne i mot tips på ting som har fungert.

Jeg skal i tillegg ha to ikke-kjøttspisere. Så om jeg klarer å lage godt og nok tilbehør til at det blir en middag for dem også er det supert. Ellers må jeg lage et vegetaralternativ.


#2

Myria sa for siden:

Hva med å servere ribben i skiver i steam buns sammen med f.eks. en asiatisk kålsalat, strimlet agurk, syltet gulrot og en god saus? Du kan lage et vegetarisk alternativ til ribben ved å steke f.eks. sopp sammen med finhakket hvitløk, revet ingefær og en saus av soyasaus, brunt sukker, sriracha og litt sesamolje.


#3

zinatara sa for siden:

Steambuns og kinesiske pannekaker? Begge deler kan man kjøpe i frysedisken hos asiamaten dersom man ikke orker lage selv. Jeg syns asiatisk ribbe er godt med samme tilbehør som crispy duck egentlig, hoisin saus, vårløk, agurk og syltet rødløk f.eks.


#4

Blå sa for siden:

Takk begge to.

Det vegetaralternativet hørtes veldig godt ut


#5

liefje sa for siden:

Vi bruker steamed buns og denne salaten:

Syltet kinakål
1/2 kinakål
1/2 agurk
4 vårløk
1 dl eddik (7 %)
1 dl sukker
en god klype flaksalt
1 ts revet frisk ingefær
1 rød chili
1 ss fiskesaus (fish sauce)
2 ts sesamolje

Skjær kinakålen i strimler og agurk og vårløk i tynne skiver. Ha alt over i en passende bolle eller lignende. Finsnitt chilien. Bland sammen eddik, sukker, ingefær, chili og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell laken over grønnsakene. La kinakålsalaten stå å trekke en times tid før servering.

Oppskriften på salaten er herfra www.nrk.no/mat/pork-belly-buns-1.11785546

Buns kjøper vi på asiatisk butikk. De har noen fra Hatting også men de synes vi ikke er så gode.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.