Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er dette OK å ta opp?

#1

Ine sa for siden:

Vi har et lite toalett like utenfor soverommene og trapp ned til første etasje. Det er ikke noe vifte der, ikke noe luke, ikke vindu, og dermed ingen luftemulighet.

Min ex-samboer bruker noen ganger mye dospray etter endt dobesøk, som er bra, men en sjelden gang siver både dolukt og wcspraylukt ned i første etasje.

Jeg har etter noen sånne episoder spurt han om han (og jeg) kan åpne vinduet på et kontor-rom i nærheten, åpne døra fra do og døra inn til rommet med åpent vindu for å lufte ut dolukta, så den ikke siver ned til 1. Etg. Dette brukte han som eksempel på at jeg har vært urimelig. Så, har dette vært urimelig av meg? Jeg har tatt det opp i en helt vanlig tone, ikke anklagende.


#2

Hondacrv sa for siden:

Det er ikke urokkelig. Det er et helt greit spørsmål.


#3

Ine sa for siden:

Takk Hondacrv, er det jeg har tenkt også. Blir godt å komme seg bort fra denne typen anklager.


#4

Floksa sa for siden:

Ikke urimelig. Hvert fall ikke med en samboer.


#5

veobra sa for siden:

Ikke urimelig å be om lufting den veien, synes jeg.


#6

Appelsin sa for siden:

Det kommer litt an på hvor kaldt det blir i overetasjen, om jeg hadde syntes det var en god løsning. Men et urimelig spørsmål ville jeg nok ikke kalt det uansett. Man kan jo være uenig om hva som er optimal løsning.


#7

-ea- sa for siden:

Du har ikke vært urimelig. Han derimot, hvis han insisterer på å spre do-lukt og ikke minst dospray-lukt på den måten, i stedet for å gå ned til et toalett med bedre luftemulighet.


#8

Ine sa for siden:

Luftinga er eventuelt bare 3-4 min, og tok det opp I sommer, har ikke vært aktuelt nå på vinteren. Poenget hans var visst at dette var urimelig å i det hele tatt spørre om.


#9

Syrinx sa for siden:

Slikt er ei heilt vanleg lita sak som ein tar opp når ein bur i samme hus. På nivå med "Kan vi ha vannkokaren på venstresida av benken i staden for høgre, eg synast det er meir praktisk" og andre småting som kjem opp i den daglige drifta av ein heim.


#10

Ine sa for siden:

Akkurat. Jeg spurte etter konkrete eksempler på hvordan jeg hadde vært urimelig. Dette var det han kom opp med.


#11

Einhyrningur sa for siden:

Ha, da skulle han vært her. Her må man sette på vifte, lukke opp vindu og tåle at jeg står utenfor å ROPER at man ikke trenger sitte der inne i tre kvarter. Urimelig du, liksom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.