Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lav temperatur - fare for at vannet fryser?

#1

Lille meg sa for siden:

Vi har en kjeller vi i liten grad ønsker å varme opp. I all hovedsak brukes kjelleren til å vaske klær og til oppbevaring. Vi har litt "lunk" i rommet der vaskemaskinen står, men ellers har vi ikke oppvarming i kjelleren.

Jeg sjekket akkurat temperaturen i et av rommene i kjelleren som ikke har egen oppvarming, og der var det nå 9,5 grader. Jeg begynner å bli bekymret for at det er for lav temperatur, særlig om min tukling med varmepumpe gjør at vi får det veldig mye kaldere inne. Vel er det kostbart å varme opp i kjelleren når det i seg selv ikke trengs, men det er heller ikke billig om vannet fryser og rørene deretter sprekker.

Er det noen som har erfaringer eller gode råd å komme med?


#2

millact sa for siden:

Dere burde ha det noen grader varmere der tenker jeg.


#3

Lille meg sa for siden:

Hvor går eventuelt grensen? Ti grader? Tolv?#5

Lille meg sa for siden:

Nå har jeg åpnet opp dører, og ser at temperaturen stiger. Takk for lenke, millact. Men 15 grader? Det er nesten like varmt som det er på gulvet på kontoret mitt! Jeg skulle jo få ned strømbruken, ikke opp! :sukk: Akkurat nå er det -11 grader ute, så det er jo en viss temperaturforskjell som skal utlignes.


#6

-ea- sa for siden:

Fryser vannet hvis det er oppimot ti grader i kjelleren? Ikke at jeg er noen ekspert men trodde frysepunktet for vann går ved null grader.


#7

Floksa sa for siden:

Dersom du er bekymret ville jeg latt vannet sildre forsiktig i er rom med sluk om natta. Vann som renner fryser ikke. 4-5 grader skal få fint. Evt sett ned en frostvakt. En ovn som som slår seg på om temperaturen komme runder feks fem grader.


#8

Cauchy sa for siden:

Har dere rør i yttervegg? Hvis ikke skulle man tro at 10 grader holder lenge.


#9

Niobe sa for siden:

Vi har hytte på fjellet, og det holder med 8 grader inne.


#10

Input sa for siden:

Det stemmer, så er det 9 grader der rørene er, fryser ikke vannet. Ikke om det er 1 grad heller. Men spørsmålet er jo hvor rørene er og om det er samme temperatur der som i rommet. Er de feks under gulvet kan det være kaldere der enn i rommet.


#11

IzziCreo sa for siden:

Jeg ville hørt med forsikringsselskapet. Mener det er 10°C som er nedre anbefalte innetemperatur. Vi har det på hytta (men også varmekabler på rørene).


#12

Blondie sa for siden:

Min rørleggersønn sier ti grader, da er det slingringsmonn (og forsikringsselskapene godtar dette).


#13

C3PO sa for siden:

Noe slikt skjedde oss etter oppussingen. Vannrørene var lagt i en lukket rom i andre etasje (altså areal) og vannet frøys. Vi måtte legge inn en vifte som har egen bryter i sikringsskapet, som slås på om vinteren. Så pass på!


#14

meisje sa for siden:

Jeg tror ikke det er noen som helst grunn til panikk hvis temperaturen er 9 grader. På jobben har vi 5 grader som frostsikring på rør utendørs. Privat i egen kjeller, så har vi aldri opplevd at det har frosset her, selv om kjelleren er uten oppvarming.

Har bodd tidligere et sted der vannet kunne fryse. Det skyldes et sprukket kum lokk. Varmeovn nedi kummen tiner det raskt opp. Glava fikset biffen etter tining.


#15

veobra sa for siden:

Vannrørene førs hos oss engang det var veldig kalde, heldigvis uten at rørene sprakk. Vi så på hvor vannrørene gikk og sørget for at det kom noe mer varme dit. Vi tettet en lufteluke som sendte kald luft rett inn der hvor vannrørene gikk.
Man skal være forsiktig med å tette lufteluker pga fukt.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.