Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips meg om noe fint som kan stå oppå peisen


#2

Magica sa for siden:

Tror ikke du bør sette noe på peisen… hvorfor vil du det? For å pynte, eller for å holde katten unna?


#3

My sa for siden:

En sånn liten vifte-sak, som er ment å skulle stå oppå ovner/peiser for å spre varmen ut i rommet? Det finnes flere ulike (evt en gammeldags kvernkall i jula)

Eller bare noen fine, runde elvesteiner?


#4

Magica sa for siden:

Jeg kan fortelle en historie om vifte-sak. Vi hadde nemlig en, som vi brukte før på den gamle vedovnen vår: en liten vedovn av typen «liten kjøkken-vedovn» med kokeplate på. Det funket strålende. Men den ovnen ble byttet ut med en mer moderne en, en mindre versjon av den i HI og ikke snakk om at vifta ble varm nok til å funke. Vi har også testet vifta på vedovnen på hytta, som ligner veldig på den i HI også i størrelse, men den funka ikke der heller. :P Mistenker at moderne vedovner, selv om de blir varme oppå, ikke blir varme NOK.


#5

Neket sa for siden:

For å holde katten unna ja. Det er jo ikke helt heldig hvis han hopper opp når peisen er i bruk.


#6

Syrinx sa for siden:

Det er ikkje eit smykke akkurat, men ein kjele eller ei lita gryte. Bonus kan vere å få fukta lufta dersom det blir varmt nok til at vatn, om du har det oppi, varmast opp.


#7

Magica sa for siden:

Ja, samme tenkte jeg å foreslå!



#9

Neket sa for siden:

Takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.