Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anti frizz-produkt for hår som lett blir fett?

#1

LilleT sa for siden:

Ja, finnes det?

Datteren min har hår som lett blir fett, men hun har også noe frizz i håret når det er nyvasket. Hun ønsker seg et produkt hun kan bruke i lengdene for å dempe dette. Jeg trenger derfor noen tips om egnede produkter.


#2

LilleT sa for siden:

Jeg lurer i grunnen fortsatt på dette.


#3

Pelle sa for siden:

Jeg bruker noe hårvannliknende greier fra Aveda, jeg har hår som rekker til ørene. Ikke tungt produkt (men er for å fremheve fall og krøller).


#4

sindrome sa for siden:

Har hun forsøkt en leave-in balsam?

Jeg gjør dette: vasker håret med shampo, når jeg er er ferdig i dusjen så klemmer jeg vannet ut av håret og så tar jeg litt balsam i hårlengdene. Klemmer ut mer væske og så tar jeg microfiberhåndkle rundt håret. Når håret er litt tørrere så tar jeg gele i røttene, for jeg opplever at det gir kontroll på håret og tørker litt ut så jeg ikke får så fett hår. Tar en mousse for volum i lengdene. (Fiberfoam eller noe fra Eleni og Chris). Så har jeg begynt å bruke hårspray for å få mer struktur i det veldig myke håret mitt, og jeg opplever at dette gir mindre frizz av en eller annen grunn. Jeg bøyer meg forover, sprayer bakhodet, retter meg opp, sprayer forfra, lar det tørke og så grer jeg gjennom håret så det kommer ned.


#5

Karamell sa for siden:

Denne er billig å teste ut. Kjøpes på Normal.


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Det spørs jo litt hva slags type hår hun har, vanskelig å komme med generelle tips mot frizz. Jeg har tynne hårstrå, ganske krøllete, blir fort mye frizz. Jeg vasker det hver dag, håret blir fort fett. Bruker sjampo og balsam som gir fukt, og kurer én gang i uken (fukt). Så bruker jeg Kerastase leave in som beskytter mot varmebehandling, og som gjør håret mykt. Så føner jeg med Dyson Airwrap, børsten glatter ut håret og fjerner all frizz. Er det fuktig vær ute tar jeg i bittelitt CC-krem fra Caviar og hårspray. Det høres jo massivt ut her, men er egentlig en kjapp rutine altså. Jeg har slitt veldig med håret, særlig høst og vår, med regn. Det holdt ikke for meg å «ta noe i håret etter vask», det måtte liksom et mer gjennomtenkt regime til.


#7

LilleT sa for siden:

Takk for svar!

Datteren har langt, mykt hår. Ikke framtredende krøller, men mye fall. Tror det spesielt er typ "babyhår" i luggen hun ønsker å dempe.


#8

frukt sa for siden:

Omtrent samme hårtype som meg høres det ut. Fukt hjelper mot frizz, i form av balsan eller kur. Jeg bruker produkter beregnet på krøllete hår jeg kjøper hos Normal, og vasker ikke håret mer enn et par ganger i uken. Å vaske det ofte gjør håret mitt fett.


#9

Neket sa for siden:

Jeg har ca null fall, men mye sånne småhår som stikker ut. Syns redken all soft argan oil er helt topp. Jeg vet ikke om håret blir mer fett av det, mitt vaskes uansett hver dag - men det blir ikke fett samme dag hvertfall.


#10

LilleT sa for siden:

Takk for tips!


#11

Niobe sa for siden:

Jeg mister hår i perioder, som følge av medisiner. Dermed har jeg alltid irriterende mye "babyhår". Denne håroljen fra Shu Uemura er den beste jeg har prøvd. Jeg tar bittebittelitt i hånden, og stryker håndflatene over håret. Babyhåret legger seg fint ned, resultatet blir glatt og jevnt, men uten å tynge håret eller bli fett. Det siste er veldig viktig for meg, ettersom jeg vasker håret mitt sjelden, og denne er mye bedre på det enn alle andre jeg har prøvd. Jeg har også fall/bølger i håret, som jeg ikke vil "tynge" bort.

www.blivakker.no/product/harpleie/behandling/harolje/3216797/shu-uemura-art-of-hair-essence-absolue-nourishing-protective-hair-oil-150ml


#12

sindrome sa for siden:

Det finnes "hårmaskara" som man kan bruke til å gre og temme hår som stikker opp fra hestehaler etc. Som denne.


#13

LilleT sa for siden:

Det har jeg sett hos frisøren min, når jeg tenker meg om. Godt tips!


#14

skyfri sa for siden:

Jeg bruker gele med lett eller medium hold.
Jeg har langt, krøllete og veldig frizzy hår. Er helt avhengig av gele. Hvis den ikke er tyntflytende blander jeg den selv med vann i hendene før jeg har det i håret. Lar håret tørke i fred og klemmer ut stivheten fra geleen etter håret har blitt helt tørt. Evt føner med diffuser.

Datteren min har bølgete hår som også blir frizzy, hun bruker samme geleen og har fått et nytt hår-liv. :D

Kan feks prøve denne som selges billig på Normal.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.