Sent i går kveld kom jeg på at jeg hadde en pakke laks som jeg enten måtte spise med en gang eller kaste. Jeg valgte å slenge den i en gryte og trekke den ferdig. Nå ligger den i biter i kjøleskapet.
Vi er kun to til middag i dag, og jeg er i tillegg syk. Matlaging frister lite. Og laksen er ikke engang krydret, kun trukket i vann.
Hvordan kan dette bli en ok middag?
Jeg orker som sagt minimalt, men vi har en matfløteskvett som bør brukes opp snart, gode oster (men mangler smakssans), litt pesto, pasta i alle varianter, salat, rotgrønnsaker, grove tortillalefser, noen egg, tja, det var det jeg kom på i farten.
Når laksen allerede er kokt, så trenger den bare varmes. Oppskriften sier at den skal serveres med ris, men jeg mener egentlig at den er best med pasta.
Lag en salat med det du har av grønnsaker, tilsett litt nykokt pasta og laksen og server som en pastasalat. Vi spiser ofte pastasalat med stekt eller kokt ørret i biter. Noen spiser pesto på, jeg foretrekker en klatt lettrømme med en dæsj av en eller annen asiatisk saus på, ofte blir det sweet chili saus og en god runde pepper. Vil du ha fisken varm, så kan du jo bare gi den noen sekunder i stekepanne, men for oss funker det med kald fisk og varm pasta.
Kokte en halv pakke med litt sånn luksus-pasta. Surret hvitløk i panne, tilsatte fløte, smør og pesto. Hadde oppi laks og lot ble bli varmt.
Serverte med revet ost (Gammel knas, verdens beste ost).
Tok maks ti minutter tilsammen. Comfort food på et nivå jeg ellers aldri spiser, men det passet meg godt i dag. Hadde egentlig tenkt å lage pasta al limone, men hadde visst ikke sitroner.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.