Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Før julen ringes inn - 18

#1

Kalenderpiken sa for siden:

[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON

    1. årgang -

18

[1 Primrose] [2 Oslo78] [3 Teofelia] [4 Blånn] [5 ingling] [6 celebelen]
[7 Heilo] [8 Tallulah] [9 Luftslottet] [10 Maverick] [11 Stompa] [12 tink]
[13 Blå] [14 Tjorven] [15 star] [16 Albertine] [17 Dali] [18 Toffskij] [19 Mex]
[20 Syrinx] [21 Pøblis] [22 Nenne] [23 Timar] [24 Skilpadda][/CENTER]

Nå som vi har kommet så langt med kunstig intelligens og slikt, er det da ingen grunn til å skrive kalenderlukene sine selv lenger! Jeg bestemte meg derfor for å følge strømmen, og matet ChatGPT med følgende forespørsel:

Dette burde gi oss den perfekte syntesen av alt som har foregått i FPs julekalender så langt i år, ikke sant? Ikke sant?!

Vel, dere får se hva dere syns:

Dette er jo fantastisk, men noen ting ble tydeligvis litt mye for stakkars OpenAI. Både Wirkola og norsk grammatikk var litt kinkig, men juleasketen[1] var tydeligvis helt ugjennomtrengelig. Jeg bestemte meg derfor for å se om en annen AI kunne hjelpe, og det ... kunne den jo på en måte?

(Dere vil ikke se bildene jeg genererte av jule-Ganesh. :skremt: )

[1] Her rettet autocorrect til «sjuleasketen». :what:


#2

Mex sa for siden:

AI kalenderluke!!! :hyper:
Så utrolig gøy! Utviklingen har kommet utrolig langt på språkfronten, og det er utrolig kult, men det er litt skremmende også. Blir etterhvert umulig å skille mellom hva som er menneskeskap og hva som er generert av noen algoritmer.


#3

Stompa sa for siden:

For meg som norsklærer i vgs, som faktisk må forholde meg til at tekstene elevene skriver kanskje ikke er skrevet av dem likevel, er det en viss trøst i at denne julefortellinga ble såpass - ehm, original - som den ble. :humre:


#4

nolo sa for siden:

:knegg: Kul luke.


#5

nokon sa for siden:

Nydeleg! :lol: Hadde det slutta med eit "estarynlys" og ein eksplosjon, ville eg mistenkt ein tiåring eg kjenner for å stå bak.


#6

Blondie sa for siden:

Enig med Stompa. :rofl:


#7

Maverick sa for siden:

Ahhhaha, fantastisk! Litt ubehagelig å lese at en robot sier «la oss fortsette å sette pris på menneskelig forbindelse», egentlig. :skeptisk:


#8

Ine sa for siden:

Kult! :D


#9

Matilda sa for siden:

Samme her, Stompa. Men veldig fin luke, Toffskij, bildene er ubetalelige, og så hjalp hilsenen til sist litt på AI-stresset! :hjerter:


#10

Syrinx sa for siden:

Underhaldning til ettertanke. Takk for ei artig og, på sin måte, interessant luke.


#11

Toffskij sa for siden:

Jeg har matet AI-en med noen av mine vanlige essayspørsmål og er ikke bekymret foreløpig. Den engelske språkmodellen er veldig mye bedre enn den norske, men innholdet er fortsatt overflatisk, ofte misforstått og mangler referanser fullstendig. Som leketøy er den derimot fantastisk.

Eldstearvingen har brukt det siste døgnet på å lage rapdueller med AI-en, og jeg må bare glede dere (særlig norsklærerne) med denne rapduellen mellom Wergeland og Welhaven.

Som dere kan se, vet ikke AI-en særlig mye om noen av dem, men den er veldig glad i god moral og forsoning, og finner dessuten gladelig opp nye ord for å få rimene til å gå opp. :knegg:



#13

Skilpadda sa for siden:

Fabelaktig! :rofl: Og å finne opp nye ord midt i en rapduell er vel en del av sjangeren, er det ikke? (Nå kom jeg på at vi jo burde prøvd å la den komponere en konfektoppskrift til oss!)


#14

Fersken sa for siden:

"Min rytme er tyrke" :skeptisk: :grineler:


#15

Dali sa for siden:

:lol: fantastisk luke.


#16

nokon sa for siden:

:skratte: Wergeland ville finne fornærmelser nok til eit heilt perlekjede i det der!


#17

Toffskij sa for siden:

Jeg liker Wergelands skrik og tårer.


#18

Tjorven sa for siden:

ChatGPT fremstår som et skikkelig kaninhull. :hjelp:

Og det ble en skikkelig morsom luke.


#19

Tallulah sa for siden:

Hahaha! Fantastisk! Litt skuffa overvåke ikke få høre disse juleeventyrene om Ganesh og av Hauge.


#20

nokon sa for siden:

Han skriker «Jeg, i slett lune? Langtderifra»


#21

Toffskij sa for siden:

:værsågod:


#22

Toffskij sa for siden:

Fortellingen om Olav H. Hauge er minst like sentimental, og dessuten blir han nødt til å spise ribbe to dager på rad. :gal:


#23

Toffskij sa for siden:

Det var mye morsommere å mate den med Det er den draumen ... og be den skrive et juledikt i samme stil. En ganske billig løsning, vil jeg si. :knegg:


#24

Toffskij sa for siden:

Og oversatt til bokmål! :skuffet:



#26

Skilpadda sa for siden:

ChatGPT er et skummelt kaninhull. Jeg har en kamerat som har gitt den de mest fantastiske prompts og fått timevis med underholdning via chat.


#27

Nenne sa for siden:

Så pussig! Vi hadde en lang diskusjon rundt middagsbordet i dag om sånne autogenererte historier. På julebordet Storesøster var på hadde en AI skrevet teksten til en julesang, en annen hadde laget melodien og en tredje hadde laget illustrasjonsbilder. Drt hadde blitt et, mildt sagt, pussig resultat. :D


#28

Heilo sa for siden:

Fascinerende!


#29

Input sa for siden:

Når jeg leser dette blir jeg nok en gang betrygget på at dette ikke er noen stor trussel for skolen akkurat nå. :knegg:

Imponert over foreldrene til Per som hadde en passende genser liggende i tilfelle sønnen deres skulle gå seg bort og bli reddet av Olav.


#30

Maverick sa for siden:

Jeg får følelsen av at AI skriver oppgavene sine på dolokket i friminuttet før de skal leveres inn. :jupp: «Om jeg bare putter inn det og det og limer sammen med bullshitfraser så blir det sikkert bra nok! :nemlig: «


#31

Toffskij sa for siden:

Veldig enig, dette er dolokkskriving.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.