Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meny nyttårsaften

#1

Molly sa for siden:

Vi blir 4 voksne og 6 barn (10-16 år) på nyttårsaften, og jeg er helt blank på hva jeg skal servere. Vil gjerne servere noe som er festpreget, men som også noe som både små og store liker. Forslag?


#2

Elise sa for siden:

Vi pleier å ha tapas på nyttårsaften. Da sørger vi for at alle får noe de liker, så varierer det hvor mye forskjellig man tar. Noen forsyner seg av kun to ulike retter, andre fra hele spekteret. :jupp:


#3

Nenne sa for siden:

Helstekt kalkun er jo klassikeren. Det har vi alltid. Den må serveres med waldorfsalat.

Det klassiske ville vært å ha noe skalldyr eller fisk til forrett. Jeg slår et slag for hummersuppe, men kamskjell eller blinis med god rogn for eksempel er også veldig godt. Det er ikke sikkert at ungene og ungdommene er like begeistra da, men da kan du vurdere å lage noe annet til dem. Ev. så kan du servere "småmat". Små munnfuller som man forsyner seg av fra fat. Da kan noen være mer barnevennlige enn andre.

Til dessert ville jeg gått for karamellpudding eller hvis du har bakt krumkaker eller sandkaker, rett og slett servert dem med multekrem.


#4

Acino sa for siden:

Vi skal ha kalkunfilet. Masse tilbehør som er godt til så kan lett bygge ut til at alle finner noe de liker. Pannestekte rosenkål med bacon, knuste og sprø poteter, glaserte poteter, glaserte gulerøtter, waldorfsalat, saus, fløtegratinerte poteter, mandelpotetstapp med fløte og hvitløk, ovnsbakte grønnsaker, salat osv.


#5

liefje sa for siden:

Jeg hadde gått for kalkun hvis vi var mange.

Vi skal bare være to (og en redd hund), så vi skal ha minst seksretters, bare gode, syndige ting, definitivt ikke barnevennlig og med mye god drikke. Gleder meg.


#6

Myria sa for siden:

I fjor hadde vi helstekt and og det var så godt at vi skal gjenta suksessen i år. Den ble servert med bl.a. danske brune poteter (mye jobb for lite smak, jeg skal lage noe annet i år), ovnsbakte grønnsaker (pastinakk, gulrot og rosenkål) og rødvinsaus.


#7

Millen sa for siden:

Henger her for tips.


#8

løve70 sa for siden:

Helstekt indrefilet med godt tilbehør?


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg ville gått for helstekt kalkun med masse tilbehør når dere er så mange.

Vi har spist andebryst de siste årene. Det er virkelig nydelig, men litt trøblete til så mange gjester.


#10

Molly sa for siden:

Helstekt kalkun er et godt forslag, men finnes det en idiotsikker måte å få den saftig på?
Tapas er også aktuelt. Vil gjerne ha tips til tapasretter. :jupp:


#11

Bokormen sa for siden:

Vi langtidssteker kalkunen, den blir saftig og god. :nam:


#12

Tjorven sa for siden:

Mitt tips for helstekt kalkun er godt med stuffing inni og jevnlig pensling med smør/appelsin.

Min favorittstuffing er stekt sopp og bacon blandet med snøfriskost med einebær og hvitløk.


#13

Syrinx sa for siden:

+1 på dette.


#14

veobra sa for siden:

Kalkun med pana cotta. Størst suksess den gangen jeg hadde panna cotta i alle de små gladsene vi har, likørglass ol. Det var stas for ungene å få mange desserter hver. Hvert glass var ikke så stort, men følelsen overveldende.


#15

Millen sa for siden:

Foreløpig meny to voksne og to barn ( ett barn bortreist)

Djevelegg etter ønske fra Lillesøster
Helstekt ytrefilet med fløtegratinerte poteter, grønnsaker og saus av noe slag
Is med forskjellige topping evt. hjemmelaget varm sjokoladesaus


#16

Malama sa for siden:

Det har jeg tilgode å planlegge, for vi spiser alltid middag hos mine foreldre på nyttåsaften, og det serveres fortsatt som i min barndom pinnekjøtt. Vel, og noe annet, svineribbe tror jeg, for min svenske svigerinne spiser ikke pinnekjøtt, og noen av ungene er vel også mer der, av mine unger er det faktisk bar den eldste som liker pinnekjøtt skikkelig.


#17

Nextlife sa for siden:

Jeg lurer på om vi noen gang har hatt noe annet enn kalkun på nyttårsaften? :knegg:
I år hoster eldste datter selskapet (som også er bursdag i familien) og det blir helstekt kalkun med mandelpoteter, gulrot, rosenkål, kremet fruktsalat, kalkunsaus, ris og bearnaise.
Jeg lager den kremete fruktsalaten og dessert.
Dessert blir YuleLog og en spennende kake med mandelbunn, multemousse og multegele.


#18

Millen sa for siden:

Her i huset er lillesøster ikke noe stor fan av kalkun. Vi har isåfall kalkunfilet for en hel kalkun er for mye mat rett og slett for oss 5 i utgangspunktet, og det er begrenset hvor mye kalkunrester vi kan ha.
Selv synes jeg kalkun er oppskrytt og stuffing liker jeg ikke...


#19

GinaK sa for siden:

Enig om oppskrytt kalkun. Det gidder jeg ikke mer. Og så mye etterarbeid med å få pirket kjøttet rent fra skroget...

Vi har en bursdag å feire i morgen så tar kalkunfileten da. Tenkte å steke den i stekepose. Vi blir 12 og fant en på 2,1kg og sper på med Medisterkaker som jeg steker i morgen. Mye tilbehør som passer store og små.

Vi har oftest helstekt indrefilet på nyttårsaften men i år blir det reinsdyrfilet. Tok den ut av fryseren I stad. Må lese meg litt opp på steketid og tilbehør.


#20

Millen sa for siden:

Gratulerer med bursdagsfeiring imorgen! :ballonger:


#21

liefje sa for siden:

Vi skal feire bare mannen og jeg og en hund som er redd for fyrverkeri. Masse godbiter og kos til hunden og en syvretters med alt vi liker best til mannen og meg. :elsker:

Det blir blinis med løyrom og Creme fraîche, østers, andepate, Salmatartar, pasta med trøffelsaus, saltimbocca og engelsk Christmas pudding. Med god vin og champagne. Gleeeder meg!


#22

ingling sa for siden:

Vi har hatt kalkun, men de siste årene i form av filet siden det er bare vi to voksne som spiser det. Det er gøy å lage hel kalkun, men alt for mye for oss. Jeg bruker forøvrig ikke stuffing, men har stappet inn sitroner og appelsiner og brukt kryddersmør som jeg dytter under skinnet, tips fra Jamie Oliver eller Gordon Ramsay. Funker veldig bra!

I år hadde vi kalkunfilet på julaften, så på nyttårsaften vurderer jeg å lage god indisk fra bunnen med diverse tilbehør, faktisk. Men vi har ikke besøk, så trenger ikke tenke mengder. Med så mange gjester som HI hadde jeg nok vurdert kalkun med ymse tilbehør.


#23

Floksa sa for siden:

Pinnekjøtt med alt tilbehør. Is i diverse smaker til dessert tenker jeg.


#24

Molly sa for siden:

Vi har landet på at det blir kalkun i år. Det blir første gang jeg helsteker kalkun. Jeg setter utrolig stor pris på alle idiotsikre og detaljerte beskrivelser dere kan gi meg slik at jeg skal få den saftig og god.


#25

sindrome sa for siden:

Skal bort og vi skal lage litt mat hver. Jeg planlegger å lage engelsk trifle til dessert :) Det har jeg ikke gjort før, men er veldig glad i det :jupp:


#26

Retz sa for siden:

Jeg tror bare jeg skal ha dessert i år. Hvit sjokoladedessert med pasjonsfrukt.


#27

Tjorven sa for siden:

Du må kjøpe umiddelbart å starte tiningsprosessen. :nemlig:


#28

safran sa for siden:

Adresse? :blafre:

Vi har planlagt helstekt kalkun.


#29

GinaK sa for siden:

Ang helstekt kalkun, husker at den skal steke en halv time pr kilo. Og helle over fett jevnlig. Det fulgte med oppskrift i kassen når jeg kjøpte. Lurer på om det var fra Stange. Gjorde som det stod og den ble helt fantastisk.

Steken vi har er visst ikke reinsdyr men hjortefilet. Må finne en fin oppskrift. Tar gjerne imot tips. :)
Har tenkt å lage sjokoladefondant til dessert. Det blir bare mannen, svigermor, kanskje min mor og 17åringen.


#30

Martis sa for siden:

Jeg liker kalkun med tradisjonelt tilbehør, men er mange motstandere i familien så da blir det indrefilet med poteter i andefett, grønnsaker og diverse sauser siden noen vil ha bearnaise, noen peppersaus og noen rødvinssaus.



#32

Molly sa for siden:

Jeg løp bort og kjøpte nå. 5,57 kg kalkun, den minste som var igjen i butikken, ble med meg hjem. Den skal rett i kjøleskap, eller?


#33

Pøblis sa for siden:

Vet ikke hvor vi skal være nyttårsaften enda. Her er vi syke og i tillegg har jeg noen skrøpelige foreldre som krever ganske mye tilrettelegging og besøk og kjøring hit og dit. VI pleier å feire på hytte i Innlandet, men lurer på om vi må være hjemme og legge til rette for gamlisene.

Vurderer skalldyr med tilbehør fordi det er lite prep på forhånd. evt har jeg en kalkunfilet i fryseren, men vi har spist ganske mye kalkunrester allerede denne julen, så tipper den spares til neste år.


#34

Nenne sa for siden:

Tin den på benken. Så fort den er tint skyller du den og så legger du den i saltlake. 50 gram salt per liter vann. La den ligge der til den skal i ovnen. Tørk godt av, stuff om du vil, jeg gjør det aldri, smelt smør og ha i salt og pepper og så pensler du kalkunen med smøret.


#35

polarjenta sa for siden:

Vi skal ha marinert kalkunbryst med broccoli, waldorfsalat, fløtebakte poteter og en saus. Til dessert skal vi ha multekrem og krumkaker.


#36

Karamell sa for siden:

Hvis hjemme: Kalkunfilet.
Hvis borte: Kalkunfilet.

:knegg:


#37

Hjertensfryd sa for siden:

Pinnekjøtt til middag og dronning Maud fromasj til dessert.


#38

Heilo sa for siden:

Vi har fast nyttårsaften meny: Reinsteik med potetmos til middag, og sjokoladefondant med vaniljeis til dessert. :nam: Godt og enkelt og passer til ulikt antall gjester.


#39

Syrinx sa for siden:

Vi et alltid pinnekjøt, vigramør og tilbehør nyttår som jul. Eg prøvde å legge inn forslag om anna meny, men vart nedstemt.

Til dessert har vi ei skikkeleg bombe. Ei sjokoladekule fylt med is står/ligg på ei såkalla seng av knust marengs og så heller ein varm firkløversaus over sjokoladekula ved servering. Veldig kult, veldig godt og igrunn alt for mektig. Dersom eg hugsar å kjøpe friske bær skal det også både inn i kula og ellers på tallerkenen.


#40

Erica sa for siden:

Vi skal ha helstekt elg indrefilet med svart hollandaise-saus, anna-poteter og honningglaserte grønnsaker. Til dessert tror jeg det blir Tiramisu.


#41

Ruslebiffen sa for siden:

Etter ønske fra barna:
Hjemmelaget pasta med hjemmelaget basilikumpesto
Vitello tonnato servert med aspargesbønner og grytebrød
Yule log

Får muligens en ekstra gjest som ikke spiser kjøtt, så tenker å lage en sopp- og nøttestek i tillegg i så fall (Hanne Lenes vegetar)


#42

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tror det blir kalkunfilet med fløtegratinerte poteter, rosenkål, saus og waldorfsalat om jeg husker å lage det. Til dessert ønsker 15-åringen en is hun kan ha karamellsaus på :knegg:. Så da kjører vi sikkert litt ulike typer is med valgfrie toppinger.
Ingen middagsgjester, så formalitetene er enkle.


#43

Drømmedama sa for siden:

Når vi alle feirer hjemme har vi alltid helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter. I år skal noen feire borte, noen på fest og jeg og eldstesønnen er sjåførklare hjemme. Så vi steker bare biff til oss.


#44

Malama sa for siden:

Om vi skulle vært hjemme bare oss fem tror jeg at den gamle bordgrillen, en raclette egentlig, skulle blitt tatt frem. Sakte mat passer finfint på en lang dag. Vi bruker ikke raclette med ost sånn det skal, men som en bordgrill for ulike typer kjøtt også har vi potet og grønnsaker i skuffene under for den som vil, ris eller stekte poteter tilgjengelig og en saus/dip eller tre.

Hmm. Kanskje det må på menyen 1.1, siden vi altså skal spise hos mine foreldre i morgen, og den tradisjonelle kalkunen 1.1 utgår, vi har spist det to ganger i romjula og mellomste er ikke glad i det


#45

løve70 sa for siden:

Raclette høres ut som en god idé :) Lurer på om det blir det dersom ungdommne blr hjemme. Om ikke blir det bare LøveMannen og meg og dat tror jeg vi går for biff...


#46

Tjorven sa for siden:

Vi har bestemt oss for kamskjell med blomkålpuré og chorizo til forrett og andebryst med sopp og rødvinssaus til hovedrett og så avslutter vi med ost.

Knerten har vært med å bestemme meny. Han er skeptisk til osten, men veldig klar for resten. (Han er en skikkelig gourmet og skikkelig kresen på en gang. :humre: ) snuppa skal på middag hos en venninne og videre på fest.


#47

Nooria sa for siden:

Vi skal ha kalkunfilet og andebryst, med fløtegratinerte poteter, Waldorfsalat og salat med appelsin og granateple. I tillegg tror jeg at jeg vil lage stekt rosenkål med bacon (som noen skrev tidligere i tråden) eller ovnsbakte rotgrønnsaker med rosenkål. Desserten lager en av gjestene, og hun har ikke røpet hva det blir.


#48

millact sa for siden:

Her er det jeg og yngste på 14 som er hjemme. Vi skal også spise biff.


#49

Eia sa for siden:

Vi skal ha asiatisk ribbe, servert med frisk salat, glaze og bao buns, og en pavlova-variant til dessert. :jupp:


#50

Millen sa for siden:

Meny var utsolgt for hel ytrefilet til ok pris så da blirdet kalkunfilet surra med bacon med fløtegratinerte poteter og diverse grønnsaker til.
Vi orker/gidder ikke dra fra butikk til butikk pga ytrefilet.


#51

My sa for siden:

Vi skal feire hos svoger og svigerinne, og der bli det visst kalkunfilet. Svoger snakket noe om sous vide. Det blir diverse tilbehør, som vi visstnok skal lage sammen der (var svaret jeg fikk, da jeg tilbød meg å lage noe og ta med). De har stort kjøkken, så det høres ut som en god plan. Svigermor vil lage Pavlova til dessert.

Drikke blir litt varierende. Av ti personer er vi kun tre som drikker alkohol, og på oss blir det trolig en cremant av noe slag, svoger sier han har ei flaske vi kan dele. I tillegg fikk jeg en cider til jul, produsert lokalt på mannens hjemsted, med 5,5% alkohol, som jeg har lyst til å smake på. De alkoholfrie drikker kaldpresset råsaft av eple. Evt julebrus, hvis noen av ungene vil ha det i stedet.


#52

Lyppa sa for siden:

Vi skal ha entrecôte med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og tomat, salat og peppersaus til. Mandelkjernepudding med bringebærsaus til dessert. Vi har ikke fest på nyttåraften, men pleier å ha god middag før vi evakuerer oppå fjellet med hundene på kvelden.


#53

veobra sa for siden:

Vi kompletterer en stor kalkun med en kalkunfilet. Mannen er mest opptatt av kalkun og saus. Jeg får passe på resten. :knegg:

Litt usikker på dessert. Kanskje panna cotta.


#54

Pasta sa for siden:

Vi serverer kalkun og den ligger i laken sin og godgjør seg.
Tilbehør blir stekt rosenkål med bacon og granateple, rissalat ala waldorf, mandelpotet og brun saus.
Til dessert sjokoladepannacotta med sjokoladespon og friske bær.


#55

ingling sa for siden:

Har landet på indisk kyllinggryte med raita og hjemmelaget, glutenfri naan. Det blir bra!


#56

Strå sa for siden:

Helten og jeg skal være bare oss og satser på restene av gårsdagens pinnekjøtt med tilbehør. Til dessert kan det bli is antar jeg, med julekaker til.


#57

Musemus sa for siden:

Tapas her, og besøket tar med kalkun med tilbehør.

Kyllingvinger
Biff
Småpølser
Brokkolisalat
Salat
Aioli og focaccia
Spekemat
Ost og kjeks
Melon og druer
Ovnsstekte poteter
Dadler med bacon
Pai

Dessert: Sjokoladepudding med vaniljesaus og is med nonstop.


#58

Addison sa for siden:

Ceviche av laks med mango- og avocadosalsa
Fylt kalkunfilet med portvinssaus, lun gulrotsalat og potet/sellerimos
Oreo-dessert med ostekrem og friske bær


#59

007 sa for siden:

Vi har fast meny på nyttårsaften: pinnekjøtt. Jeg luftet forslaget om å variere litt, og ble møtt av 4 sånne: :what: :sjokk: :sjokk: :trasser:
Så det blir altså pinnekjøtt som vanlig, men jeg har vært vill&gal og har byttet ut riskremen med panna cotta.


#60

Millen sa for siden:

Du, gærne kvinne :knegg:


#61

007 sa for siden:

I know! :kneggnisse:


#62

amo sa for siden:

Kyllingfilet, hasselbackpoteter, waldorfsalat og Dronning Maud til dessert.


#63

Taien sa for siden:

Vi skal til mamma og hun serverer vår tradisjonelle nyttårsmeny: pinnekjøtt, komle, pølser, bacon, poteter og kålrotstappe. Mannen spiser ikke pinnekjøtt så komlene er for han. Han elsker det. Til dessert har jeg laget sjokolademousse med sjokoladebiter serveres med vaniljesaus.


#64

løve70 sa for siden:

Her blir det bare LøveMannen og meg. Tror rett og slett jeg bare lager biff, samt en eller annen dessert. Får se hva som finnes på butikken når (om) vi kommer oss ned fra fjellet.


#65

Millen sa for siden:

Nå gikk kalkunfileten inn i ovnen- her blir det sen middag.Men bare oss 4 her så er ikke det krise. (eldste er bortreist).


#66

Fintdethei! sa for siden:

Da ligger vi en liten time foran dere med fileten. Fløtegratinerte poteter tll en hel arme blir det også. Ble litt vel ivrig i skrellingen, og kuttingen gikk som en lek med den nye foodprosessoren min :glis:.

En Waldorf-light er også I kjøleskapet. (Utstår ikke majones, så erstattet den med Kesam).


#67

Millen sa for siden:

Vi skal og ha fløtegratinerte poteter. Lillesøster vil egentlig ha djevelegg til forrett, men usikker om vi orker lage. Mannen er syk, og jeg har begynt å hangle.


#68

polarjenta sa for siden:

Vi spiser alltid rundt kl 20 på nyttårsaften, men så lenge vi bare er ungdommer og voksne, så spiller det ikke noen rolle.


#69

Pøblis sa for siden:

Her er det bare mannen og jeg og to hunder, en livredd og en ikke-livredd.

vi skal spise sjøkreps, krabbe og røkt laks med tilbehør, og så har jeg en nydelig ost på lur til dessert.

Vi har både sjampis og cava.


#70

Hyacinth sa for siden:

Vi har hatt kalkunbrystfilet. Jeg er egentlig ingen kalkunfan, men det var et slags kompromiss. Og jeg var sykt heldig med den, den kunne ikke vært mer perfekt. Og en nyyydelig saus, fløtegratinerte poteter og stekt rosenkål med bacon, valnøtter og honning. Og smørdampede gulrøtter.

Til dessert hadde vi porsjonsdesserter fra Sirkus Renaa. Dyrt, men vi var bare fire, og dette var også et slags kompromiss. Men gode var de! Og lekre.


#71

Hyacinth sa for siden:

Pøblis, har den trygge hunden beroligende effekt på den redde?

Vi har også hatt livredd hund. Det er slitsomt, og aller mest for hunden.


#72

Karamell sa for siden:

Det ble kalkunfilet med Waldorfsalat, fløtesaus, poteter og grønnsalker, og is til dessert. Påfølgende Oreokake, kaffe og snacks senere.

I dag skal vi ha pinnekjøtt dampet på poteter og øl. Med kålrabistapp. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.